Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ben, Frank a Paul byli přátelé na život a na smrt. Když na konci šedesátých let utíkali před mafií z Hongkongu, aby se vrhli do víru černého obchodu ve válkou zničeném Vietnamu, netušili, že jejich přátelství bude vystaveno té nejtěžší zkoušce. Gangsterské války saigonských klanů, zajetí Vietkongem - to vše rozežralo jejich přátelství jako koncentrovaná kyselina. A tak všechno skončilo jako tisíckrát předtím i potom. Kulkou v hlavě. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (144)

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Trefa do černého. Brilantní snímek, který hluboce zasáhne každého, kdo vnímá woovky jako svébytný "žánr" a nebude ohrnovat nos nad přehuštěností divokou akcí a pohádkovým poselstvím....Nádherně komponované obrazy (pro Wooa typické strohé interiéry jsou v menšině a film se z větší části odehrává takříkajíc na čerstvém vzduchu), nadpozemská akce a hutné emoce. Jistojistě vrchol tvorby slavného jihočíňana... 90% ()

Fordzy 

všechny recenze uživatele

Woo spojil válečné drama s gangsterkou a ukuchtil skvělý akční film se silným příběhem o rozpadu přátelství tří kamarádů na pomezí války ve Větnamu s bravurními přehnanými akčními scénami ve kterých teče olovo proudem a mrtvoly se počítají na desítky. Doporučuji zhlédnout i alternativní drsnější konec, který vám splní jednu představu co začnete mít ke konci filmu. 82% ()

Reklama

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Neskutočná pecka. Pocit vzrušenia a akčnosti ktorý ma prevádzal celou snímkou ktorá aj napriek akčnosti má aj dušu a má aj veľa silných momentov. Tvorbu Johna Woo mám úprimne rád a hlavne jeho domácu tvorbu a aj keď mám slabosť pre jeho snímky ako Killer a Hard Boiled tento film sa radí k tomu najlepšiemu čo vôbec natočil. Ešte som nevidel pohľad na Vietnam z pohľadu Vietnamcov a čínanov ale možno že to len súvisí s mojim malým rozhľadom východnej kinematografie každopádne ako sa na vojnu pozerá John Woo je neskutočne mrazivé a pôsobivé a jeho komponovanie obrázkov je geniálne. Už samozný fakt že vojna narúša priateľstvo je v tejto snímke dotiahnuté do dokonalosti tak isto ako chamtivosť a pomsta ktorá ide ruka v ruke s vojnou. Všetci herci podávajú životné výkony a najlepšie je na tom že sú všetci na začiatku svojej kariery. Bullet time je akoby zrodený pe tento film a efektné súboje tiež nezostávajú pozadu. Neskutočná jazda. Určite si ju zopakujem ()

Anthony 

všechny recenze uživatele

Tak nevím. Ano, akční scény jsou natočeny velmi slušně, i když někdy čeho je moc, toho je příliš - po nějaké době mě už ty nekonečné řady odlítajících protivníků přestaly bavit. Hlavní problém je ale ve stupidních dialozích, které se chvílemi pohybují na úrovni parodie. Občas jsem jednání hrdinů dost těžko chápal, např. Tommyho charakter se vyjeví celkem brzy, přesto mu pořád jeho přátelé pomáhají. Působivé byly rozhodně scény ze zajateckého tábora, ale akce která pak následuje, je skutečně na úrovni Ramba 2. A ještě jedna věc - vyloženě odporná hudba. Shrnuto: plusy: akční scény, mínusy: příběh, dialogy, hudba. Omlouvám se všem zdejším Wooovým nadšencům, ale nemohu víc jak za tři. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Pro me nejlepsi film od Johna Woo. Film o tom jak se particka kamaradu zaplete do valky a ta znici jejich pratelstvi. Woo vzal to nejlepsi z akcnich a valecnych filmu, upravil to po svem a do toho pridal "kamaradstvi". Vyborna hudba, propracovane postavy, suprova kamera a bezchybna akce. Jeden z mych nejoblibenejsich filmu. Woo timhle filmem ukazal, ze co se tyka akcnich filmu, nikdo na nej nema. Jedina "chybicka" tohohle filmu je, ze tu nehraje Chow Yun-Fat. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (5)

  • V alternativním konci Tony Leung zabíjí Waise Leeho hned v realitní kanceláři stejným způsobem, jako Waise Lee zabije Jackyho Cheunga v průběhu filmu. Tento alternativní konec byl uzamčen v trezoru na pět let. (tequilla)
  • Ve scéně v baru, kdy jsou tři hlavní hrdinové donuceni panem Leungem každý vypít láhev Whiskey, není kompletní. Chybí část vystřižené scény, kdy všichni tři hlavní hrdinové jsou donuceni vypít moč, což se stane, a pak teprve nastane přestřelka. (tequilla)

Reklama

Reklama