Reklama

Reklama

Podmáznuté přijímačky

  • USA Operation Varsity Blues: The College Admissions Scandal
Trailer

VOD (1)

Dokument o strůjci podvodu, díky kterému se děti bohatých a slavných dostávaly na nejlepší univerzity v USA. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (15)

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Zajímavý workoholik, který lítal sem a tam a dělal kouzla pro děti, které ani třeba na tu vejšku nechtěli jít...Jsem ráda, že seriál se podíval na danou situaci, jak z pohledu škol, policie, ale i těch mladých, kteří dřeli, aby se vlastním přičiněním na danou školu dostali a byli pěkně naštvaní...Nicméně - věděli všechna děcka, že se jejich rodiče snaží, aby se tam dostala? ()

SZYslak 

všechny recenze uživatele

BOMBA :-D Tak si trochu přihřeju polívčičku :-D Jednoho z aktérů (hned toho prvního), Johna B Wilsona, znám, pracoval jsem pro něj, spíše tedy u něj (lehce nakousnuto už zde). S manželkou mají syna a dvě mladší holky. Kluk plaval, jakože dobře (přeplaval z Alcatrazu na pevninu - video HÍÍÍR, tatínka taky můžete zahlídnout, koukám, že mladej byl i u Ouuuupry) a v té době byly ještě jejich holky malé (okolo 5?). Rodina ze San Francisca na "prázdniny" jezdila, spíše lítala, do svého velkolepého sídla na Cape Cod, Hyannis Portu ve státě Massachusetts. Sídlí tam hned vedle Kennedyových a lidé si z pláže fotí jejich dům a nevědí, že tam Kennedy"jouci" nebydlí :-D John podle všeho chodil na Harvard (školní prsten, za který by se nemusel stydět ani Stojka nebo Demeter a v zastavárně by za něj bylo na deset, dvacet deka perníčku), peněz jako šlupek - v té době mi to ani nedocházelo, prostě bohatý člověk, řekl jsem si. Platil 25 dolarů na hodinu, pohádka. Nijak se nepovyšoval, na fotkách vypadá hrozivě - z legrace říkám něco mezi Arnoldem a Paroubkem, ale fakt v poho týpek. No co, chtěl dobré vzdělání pro své děti, tak za to zaplatil/uplatil. Už před dokufilmem jsem se zájmem pročítal PDFka s přepisy odposlechů, škoda se takhle nechat chytit po telefonu. Ještě s jedním týpkem NEpleaded guilty a z posledních zpráv to vypadá, že mu to dobře dopadlo, konečník zůstane zachován. Amerika = MONEY IS EVERYTHING, smutné, ale je to tak, nebuďme pokrytci. Borec, pronajal si Versailes na oslavu narozenin :-D *dokument byl pro mě trochu nudný/roztahaný, takže jen 4. ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Možno v Amerike kukajú na to jak vyvalení, ale podmaznuté prijímačky sú u nás napríklad kultúrnou výsadou, ktorú si odobrať nenecháme! Sám mám skúsenosti s ľuďmi, ktorí na strednej ledva prešli so štvorkami a dnes sú inžinieri, doktori, všetci sme vedeli ako a prečo sa tam dostali - veď rodinkárstvo je napevno zakorenené v slovenskej spoločnosti. A potom sa nechajte operovať...Tento dokument mi teda nič nedal, u nás je to oveľa zaujímavejšie a dal by sa o tom natočiť seriál. Vlastne rovno telenovela. ()

Skeksis 

všechny recenze uživatele

Páčilo sa mi, že konečne niekto povedal na kameru, že prestíž je pôvodne francúzske slovo a znamená klam. A tiež, že Harvard nie je zákonite najlepšia univerzita čo sa týka poskytnutia vzdelania. Je to iba značka, ktorú si môžete nacapiť na hlavu, na chrbát, na riť, ale neznamená, že ste lepší, ako iní vysokoškoláci. A tiež je rozdiel medzi nasávaním vedomostí a prijebaným člnkovaným, plachtením, vodným pólom... Buď idem na výšku pre určité odvetvie, alebo športovať. To môžem, kurva, aj mimo školy. Skrátka, aj najvzdelanejší z retardov je stále iba retard. Dokument bol muka. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Nejvíce mě fascinovala odporná postava hlavního manipulátora. Paní ho vystihla dokonale: "Neměl moc času na lidi ve svém životě. Byl jako křeček na kole, pořád se za něčím honil a konec byl v nedohlednu". Problém korupce přijímání na vysoké školy je určitě ve všech zemích. Ohrožuje samotnou víru občanů v systém. Ten funguje jen za předpokladu , že většina obyvatel věří, že každému se ve hře dostane podle zásluh. Nedávný pokus na našich nejbližších příbuzných primátech ukázal , že nejhůře nesli nespravedlivé odměňování chutným ovocem. A občas se samotné nespravedlivě odměněné opice své odměny před ostatními ze sociálních důvodů vzdaly. Zároveň i ty nejtvrdší totalitní režimy povolily loterii, protože většina lidí si uvědomuje, že jsou hloupí , oškliví nebo líní a že k životu potřebují určitou naději i oni. Podle mého očekávání podplácení v "říši zla" USA nabralo až komický rozměr a dozvíte se i hodně věcí o jejich soutěživé tvrdé společnosti. Dokument je k shlédnutí zde. https://dokumenty.tv/podmaznute-prijimacky-dokument/ ()

Galerie (11)

Reklama

Reklama