Reklama

Reklama

Kyslík

Trailer 1

VOD (1)

Mladá žena se probudí v kryokomoře a nic si nepamatuje. Musí si ale vybavit, kdo je, a dostat se ven dřív, než jí dojde kyslík. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (271)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Po Utajenom pasažierovi pre mňa ďalšie príjemné sci-fi prekvapenie v poslednej dobe od Netflixu. O aký typ sci-fi ide, sa však dozvieme krátko v polovici stopáže, kedy sa vyložia karty na stôl. Nie však všetky. Počas sledovania si budete vytvárať viaceré teórie, kde je pes zakopaný, a je dokonca možné, že vo svojej podstate bude väčšina z nich správna, len skombinovaná do jedného celku. Poteší príjemný future dizajn, naopak ma zamrzelo, keď sme sa dozvedeli rok narodenia hlavnej postavy a tak sa dal celý príbeh aj časovo zaradiť. Je to trochu škoda. Taktiež posledný záber rozdelí publikum na dva tábory, či bol skutočne potrebný. Ja som zaňho rád, predsa by som mal len pocit, že som bol o niečo ukrátený. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Komornější příběh, který se odehrává pouze ve stísněném prostoru lékařské kryokomory. Melanie, jakožto jediný pořádný herec tohoto díla se v celém průběhu snaží uniknout ze své rakve a společnost ji při tom dělá pouze robotický asistent MILO, nad kterým však nemá úplnou kontrolu. Nedovedu si představit, že by film odehrávající se pouze v prostoru 2x1x0,5m mohl být ještě napínavější a zajímavější. O 4 hvězdách nemám nejmenších pochyb. 81% ()

Reklama

Davered 

všechny recenze uživatele

Potencialne obstojny namet na epizodu serialu typu BLACK MIRROR nebo TWILIGHT ZONE. Celovecerni metraz ale vede nejen k natahovanosti a castemu mlaceni prazdne slamy, ale predevsim dava prostor mnohym nelogicnostem (proc tam vubec byl telefon?) a klise (hned trojnasobny (!) motiv "bomby" deaktivovane presne jednu vterinu pred "vybuchem"). Vysledek tak funguje maximalne jako dlouhometrazni "highlight reel" Melanie Laurent. ()

tron 

všechny recenze uživatele

No, bohvieako ma to nebavilo. Ale iba 2* tomu nedám. Oxygen je presne ten druh filmu, u ktorého je pred pozretím najlepšie nevedieť nič. Takže sa vlastne ani k ednotlivým komponentom bez spoilerov nemôžem vyjadriť. Nebolo to zlé, avšak ani nijako zvlášť dobré. Ústredná hrdinka neviditeľná. Potešil vizuál, najmä ku koncu, ale ani k tomu nemôžem povedať nič bližšie, lebo aj to by boli spoilery. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Aja zase nenatočil film z ktorého by som bol nadšený aj ja. Ale uznávam, že si neviem predstaviť, jak lepšie by sa dal spracovať námet o jednej osobe uväznenej v nejakej kapsuly, v ktorej sa nemôže ani poriadne pohnúť. Tento typ námetu mi proste nepripadá dostatočne nosný, aby utiahol film. Takže okrem toho jak sa má hlavná hrdinka z kapsuly dostať, kým jej dôjde kredit u nášho telefonického operátora, čo by v dnešnej dobe žiadny závislák nerozdýchal, jej scenáristi skomplikovali život tým, že nemá šajnu kto je a čo to je za kapsulu. Týmto detektívnym skúmaním, vďaka ktorému sa v spomienkach dostaneme aj z kapsuly, síce tvorcovia zabili trochu stopáže, ale aj tam som sa celkovo väčšinou nudil a dokukal som to iba preto, lebo som bol zvedavý na pointu. Ako fanúšika sci-fi ma potešila, tak to nakoniec preklopím na tretiu hviezdičku, ale druhýkrát si to nikdy nepustím. 5/10. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (4)

  • Natáčení probíhalo v červenci 2020 ve studiu Kremlin v Ivry-sur-Seine ve Val-de-Marne. (bianci)
  • Když Liz (Mélanie Laurent) z kryokomory telefonuje se „svou“ matkou Alice, tak ta by podle věku skutečné Liz měla být již v extrémně vysokém věku nebo po smrti. Vylučuje to její poklidnou nabídku, že se za dcerou zastaví. (TaNya_)
  • Ve finále se konečný odpočet času do vyčerpání kyslíku zrychluje a zpomaluje tak, aby to vyhovovalo zápletce. (Nathaniell)

Reklama

Reklama