Reklama

Reklama

Matka versus android

Trailer

VOD (1)

V postapokalyptickém světě, kterým otřásá krvavá vzpoura androidů, se mladá těhotná žena s přítelem zoufale snaží dostat do bezpečí. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (130)

xzajox 

všechny recenze uživatele

Meh. Námet nie je zlý. Naopak, je dosť zaujímavý, aj keď trochu obohraný. Čakal som ale o niečo viac. Tak nejako sa im do toľkej stopáže nepodarilo napchať to, čo tam mohlo byť. Začiatok bol zaujímavý, ale mohli ho rozvinúť a nie že "strih, ubehlo 9 mesiacov" wtf? (Mimochodom strih ma tu naštval ešte zopár krát). V strede som dúfal, že to možno bude trochu ako "tiché miesto" s novorodencom. Potešila by aj lepšia "stealth armor" akcia. Scenáristi sa však rozhodli ma sklamať. Nakoniec z toho je len taký priemerný pohodový rodinný mutanto-klon Skynet-RUR (áno, Čapek ;). Za mňa slabšie 56% - 3* ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Mid-apokalyptická sci-fi dráma, založený na vzbure androidov proti človekovi. Scenár/Režisér si s chuťou zapožičiava rôzne prvky z iných menej či viac príbuzných snímok (napr. A Quite Place, ale dal by sa spomenúť aj Terminator). Pozornosť je venovaná mladému páru, kde tehotnosť nepredstavuje taký symbol ako to bolo v Children of Men. Skutočným a skratka jediným silným momentom je scéna na móle, kde matka musí spraviť svoje najbolestivejšie rozhodnutie. Škoda za ten scenár, ktoré má ešte svoje rezervy a za tie veci, ktoré zostali trochu nevysvetlené (ako to, že v Ázii sa nič nestalo – andoridy sú a zostali len v USA?). Herecké výkony klasické, ani trochu neprevyšujúci daný priemer. Osobné hodnotenie: 68% (**) ()

Reklama

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Chloë jde ze sračky do sračky. Neskutečně unylý, nudný blábol, který se odehrává v příšerných lokacích. Vše co vidíme jsou stanový městečka, lesy a opuštěné budovy. Jako by to točilo SyFy a ne Netflix. Androidi umřou po jediný ráně pálkou nebo jedný kulce a stejně je USA úplně zdevastovaný. Totální idiotský bullshit. Bez šťávy, bez koulí, bez akce, bez atmosféry, bez herců. Naprostá tragédie. 1* za slušný úvod.25%. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Fuha, tak jsem naivně dal na hodnocení pár mých oblíbenců v naději, že to nebude třeba až tak špatné, ale zázrak se nekonal a ono to je teda hodně špatné. Dvouhodinová táhlá nuda, která kromě úvodní pětiminutovky a šokujícího zvratu ve 3/4 filmu nemá absulutně co nabídnout - celý zbytek je jen špatný vtip, kdy se ve 100 minutách nestane doslova nic a celý film šlape na místě a neví, co dál. Chloe Grace Moretz není tak výrazná, jak bych si přál, celkový nápad o ovládnutí světa androidy je scifi prvek jak dělaný a dá se kolem něj stavět celý film, zde byl ale využit žalostně málo, a to jak z hlediska vizuálu (kdy androidi nejsou nijak zajímaví, jsou to vlastně jen lidi...), tak i z hlediska děje (kdy nevidíme téměř žádný origin, pozadí androidů, ani nic jiného...). Jednoduše jedno velké, do 110 minut nafouknuté NIC. ()

jokino 

všechny recenze uživatele

Malo to svoje chyby, niektoré väčšie, iné menšie. Ale celkovo som spokojný, bolo to dobré, atmosferické, správne depresívne a dejovo vyvážené. A povedal by som, za xy ďalších rokov v dnešnej dobe, kľudne aj "krutá" realita. Dlhé roky zásadne nedávam na recenzie iných, nakoľko môžem mať na vec úplne iný názor a úhol pohľadu. Za mňa určite spokojnosť. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (1)

  • Ve scéně, kdy Georgia (Chloë Grace Moretz) narazí v lese na člověka, dojde na několikaminutový rozhovor na téma českého spisovatele Karla Čapka, jeho díla „RUR“ a následného ovládnutí lidstva roboty. (TheEvilTwin)

Reklama

Reklama