Reklama

Reklama

Zvrácená

  • USA The Unholy (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Film sleduje Alice, dívku s poruchou sluchu, která po té, co ji navštíví Panna Maria, opět slyší, mluví a je schopná léčit nemocné. Když se tato zpráva rozšíří a lidé z blízka i daleka přicházejí, aby byli svědky jejích zázraků, přijede do malého městečka v Nové Anglii zdiskreditovaný novinář (Jeffrey Dean Morgan), jenž doufá, že mu vyšetřování těchto případů pomůže obnovit kariéru. Po té, co se začnou dít strašlivé události, si klade otázku, zda jsou tyto jevy dílem Panny Marie, nebo něčeho mnohem zlověstnějšího. (Falcon)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (126)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Nový mainstream horor Unholy, který produkoval Sam Raimi bohužel za moc nestojí, je to taková konzumní mainstream relativně hezky natočená hmm nuda.Film šel v USA do kin, tak potěší fakt, že se nejedná o vyloženě lacinnou záležitost a z herců pár jedinců může potěšit Jeffrey Dean Morgan, jehož postava však příliš nezaujme.Hudba mě příliš nezaujala, lekačka se povedla snad jen jedna, atmosféra příliš nestrhne ( většinu času se to bohužel neodehrává ani ve tmě), takže bát se zde opravdu nejspíš nikdo nebude. Vzhled samotného ducha Panny Marie především v závěru je lehce creepy, tak alespoň to když už nic. Škoda, že se to více neutrhlo z řetězů (bodycount je nízký) strašení je málo a není příliš efektivní a chvílemi se to docela táhne. Hodinu po skončení už nevím, o čem to bylo, tak snižuji. 4/10. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Poměrně originální námět, který však místy pokulhává a působí tak neuvěřitelně béčkově. Naprosto chápu rozporuplná hodnocení, neboť jsem byl také celou dobu na vážkách, zda dát 2 nebo 3 hvězdy. Nakonec jsem se rozhodl pro tři, ale nemyslím si, že by dílo bylo něčím výjimečné. Prostě průměrný horor s několika lekacími scénami a nedokonalými efekty. 50% ()

Reklama

Trevor 

všechny recenze uživatele

Mestečko Banfield v štáte Massachusetts sa stane svedkom niekoľkých zázrakov potom ako novinár Gerry Fenn prichádza na miestnu farmu prešetriť nahlásený prípad mrzačenia domácich zvierat. Nakoľko tuší že tento príbeh by sám o sebe nikoho nezaujal využije náhodu ktorá mu do cesty pripletie bábiku ktorú roľníci používali aby si zaistili dobrú úrodu a na ktorej je nezvyčajný dátum - 31.február 1845...príbeh viac menej iba rozvíja myšlienku prečo sa darí v Štátoch amerických rôznym kazateľom a sektám, prináša osvedčený stereotyp poslednej doby keď ľudia ktorí veria zázrakom a poverám sú belosi a bieleho novinára z práce prepustí jeho šéfka . žena, ktorá je zároveň afroameričanka. Bez tohto detailu by to zrejme ani neprešlo súčasnou cenzúrou, inak je to priemerný horor s náboženskou tématikou ktorý však po zhliadnutí The Lockdown Haunting vyzeral takmer ako dokonalý veľkofilm... ()

blackkocour 

všechny recenze uživatele

Horor bez duše, bez strachu, bez zábavy, bez scénaře. Ty jo, na co si zase koukal, ty vole? Na svůj život, ne, teď vážně. Uděláme si takové resúme, a začneme otázkou, co je to horor? Abych volně citoval tetičku Wikipedii: "je umělecký žánr, jehož cílem je u čtenáře nebo diváka vyvolat pocit strachu a děsu, jako jsou noční můry, hnus či jiné obavy." Tak zase na druhou stranu, hnus jsem doopravdy pociťoval. Hnus z režiséra, že tak totálně kurví vkusy diváka, bát se v opravdovém hororu. Obavy. Obava z toho, že někomu by se tenhle kočičí smrad mohl někomu páčit a nebát se o jeho hendicap, a selhání mozkových buňek, když tomu dá víc než jednu hvězdu. Rick má kurva mrdat zombíky, ne Vymíťače Gorka. Teď jsem fakt dumal, jestli tohle nemá spojitost s Lovcem démonů, jestli nejsou třeba ve stejném vesmíru, či jestli se o to aspoň prdelí neopřel. Ty vole, to jsou věci! Zlatej Valach s panenkou Análkou. #odpadnisklizen [2021] ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Celkem dobrý námět, jako by vypadl z článku z Enigmy a proto věřím, že tahle originalita bude u tohoto snímku oceněná asi úplně nejvíc. Jinak je to totiž dost tragédie a paradoxně to nejvíc kazí hlavně klíčové scény pro tento žánr, ty hororové. Tady byla snaha co se týče efektů fakt marná a lepší práci udělali i čeští grafici na nedávné pohádce Princezna zakletá v čase. Nemělo to ani žádné napětí a jsem ráda, že jsem ušetřila peníze za kino. Tyhle náměty volají po schopnějších režisérech. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (8)

  • O vizuálne efekty sa starali aj Česi. (EvilMatus)
  • Fotoaparát Gerryho Fenna (Jeffrey Dean Morgan) je Sony Alpha Mirrorless, takže nevytváří zvuk, jak je slyšet před kostelem, když Alice (Cricket Brown) opouští nedělní mši směrem ke stromu. (LUKICKK)

Reklama

Reklama