Reklama

Reklama

zpět na všechny novinky
Del Toro směřuje do Středozemě

Del Toro směřuje do Středozemě

01.02.2008 Autor Cervenak
Není to žádné překvapení. Dva tlouštíci, jeden z Nového Zélandu, druhý z Mexika, plánovali spolupráci už dřív, když se ještě měla točit filmová verze počítačové hry Halo. Tenkrát to nevyšlo, ale zdá se, že si ti dva plácnou na spolupráci na ještě velkorysejším projektu. Už když Peter Jackson oznámil, že bude dvoudílného Hobita produkovat, ale na režii najme někoho jiného, figuroval Guillermo del Toro na všech seznamech možných kandidátů, ať už ty seznamy sestavovali filmoví odborníci anebo fanoušci. Magická atmosféra Guillermova čtyřoscarového Faunova labyrintu, stejně jako trailer na Hellboye 2: Zlatou armádu (záběry ze světa elfů vypadají jako vynechané scény z Elrondovy rady ve Společenstvu prstenů, schválně se na to mrkněte), byly v podstatě del Torovou vstupenkou do Středozemě. Ještě sice nepadla definitivní dohoda, ale zdá se, že navzdory Guillermovu pokračujícímu žvatlání o vysněném lovecraftovském hororu At The Mountains of Madness budou rokování úspěšná. Taková příležitost se přece nezahazuje. Filmy (samotný Hobit a jeho pokračování, které jej spojí s Pánem prstenů v souvislou pentalogii) se budou natáčet na jeden zátah v průběhu roku 2009, rozpočet je 300 milionů dolarů (150 každý) a Ian McKellen už vzkázal, ať mu nachystají klobouk. John Rhys-Davies je také pro a dokonce by se rád vrátil i Elijah Wood prý klidně i v kratičkém cameu, pokud by jeho postavu do příběhu nějak rozumně vpašovali. Těšíme se.

Sam Raimi, který byl v souvislosti s Hobitem často zmiňován, je zřejmě definitivně mimo hru. A tak se mezitím pustil do jiné fantasy ságy pro stanici Disney-ABC bude produkovat 22-dílný epos Wizard´s First Rule. I tuzemští čtenáři vědí, že se jedná o adaptaci Čarodějova prvního pravidla, což je úvodní část populární a velmi rozsáhlé série Terryho Goodkinda Meč pravdy. Příběh? Znáte to. Meče, kouzla, putování, válka s temnotou. Natáčení by mělo začít v květnu.

Reklama

Související novinky

Další Smrtelné zlo je na cestě

Další Smrtelné zlo je na cestě

27.04.2024

Legendární hororová série Evil Dead se po letech rozjíždí do vysokých otáček. Poté, co loňský počin Smrtelné zlo: Probuzení od Leeho Cronina zaznamenal v kinech velký divácký zájem a na světových… (více)

Jak to vypadá s budoucností Spider-Mana?

Jak to vypadá s budoucností Spider-Mana?

03.03.2024

Před dvěma lety se i měsíce po premiéře kina stále bortila pod nápory nadšených fanoušků, kteří dotlačili tři pavoučí hrdiny k obřím tržbám ve filmu Spider-Man: Bez domova. Právě tento film ukázal,… (více)

Hororové spin-off filmy na obzoru

Hororové spin-off filmy na obzoru

06.02.2024

Krvelační démoni divákům nehodlají dát pokoj. Po komerčním úspěchu loňského snímku Smrtelné zlo: Probuzení to vypadá, že hororová série Evil Dead po letech chytila nový dech. Film Leeho Cronina s… (více)

Lord of the Rings in Concert

Lord of the Rings in Concert

09.11.2023 Reklama

Cesta „Společenstva Prstenu“ je u konce, rozhodující bitva o Středozem začíná! Vychutnejte si dramatický závěr celé trilogie v unikátním filmovém představení za doprovodu živé hudby oscarového… (více)

Ridley Scott pochválil nového Vetřelce

Ridley Scott pochválil nového Vetřelce

18.10.2023

Režijní legenda Ridley Scott (Gladiátor, Černý jestřáb sestřelen) má v těchto dnech plné ruce práce s propagací a taky finálními úpravami Napoleona předtím, než jeho velkolepý válečný film s… (více)

Guillermo Del Toro málem natočil Star Wars

Guillermo Del Toro málem natočil Star Wars

23.09.2023

Scenárista David S. Goyer (Muž z oceli, Terminátor: Temný osud) čerstvě dělal rozhovor v podcastu Happy Sad Confused a kromě jiného taky potvrdil jednu dlouholetou Star Wars spekulaci. Totiž že v… (více)

Lord of the Rings - The Two Towers in Concert

Lord of the Rings - The Two Towers in Concert

03.08.2023 Reklama

Po obrovském diváckém zájmu o uvedení prvního dílu v prosinci 2022, uvádí JV Classics pokračování epické fantasy trilogie Pán prstenů: Dvě věže. Představení velkolepé projekce za doprovodu 230 členů… (více)

Del Torův Frankenstein nabírá obsazení

Del Torův Frankenstein nabírá obsazení

19.03.2023

Legendární mexický režisér a scenárista Guillermo del Toro (Hellboy, Faunův labyrint) si v Hollywoodu už nějakou dobu může díky svému Oscaru za nejlepší film v podobě Tváře vody dělat co chce. Tedy… (více)

Nový Pán prstenů na cestě?

Nový Pán prstenů na cestě?

24.02.2023

Poté, co se koncem minulého roku podařilo švédské korporaci Embracer pořídit veškerá zbývající práva na značku Pána prstenů (seriálová koupil předtím za nemalé peníze Amazon), uzavřela nyní studia… (více)

Hellboy se brzy dočká dalšího rebootu

Hellboy se brzy dočká dalšího rebootu

19.02.2023

Po posledním Hellboyovi z roku 2019 od režiséra Neila Marshalla (epizody Hry o trůny) to vypadalo, že se rudý ďábel z pera Mikea Mignoly na pár let zase uklidí někam stranou. Snímek totiž narazil u… (více)

Spartakus se vrací na obrazovky

Spartakus se vrací na obrazovky

10.02.2023

Stanice Starz se údajně dohodla s tvůrcem seriálu Spartakus Stevenem S. DeKnightem (Daredevil, Pacific Rim: Povstání) na vzniku nového pokračování historické řežby z roku 2010. Původního Spartaka… (více)

Reklama

Reklama

Nejčtenější novinky

Denis Villeneuve a jaderná válka?

Denis Villeneuve a jaderná válka?

06.04.2024

Zatímco snímek Duna: Část druhá po více než měsíci od svého uvedení dál úspěšně bojuje o diváky v kinech a v rámci světových tržeb má aktuálně na kontě něco málo přes 630 milionů dolarů, u studia… (více)

Steven Spielberg se chce vrátit k mimozemšťanům

Steven Spielberg se chce vrátit k mimozemšťanům

19.04.2024

Od roku 2022, kdy Steven Spielberg představil fandům svůj Zlatým Glóbem ověnčený osobní film Fabelmanovi, jsme moc netušili, k čemu se chce jeden z nejslavnějších režisérů všech dob příště… (více)

Nejnovější novinky

Hugh Jackman a smrt Robina Hooda?

Hugh Jackman a smrt Robina Hooda?

včera

Vzniklo už dost filmů o Robinu Hoodovi? Jak se zdá, tak ne. Tento by mohl však poměrně vybočovat z řady. Chystaný snímek The Death of Robin Hood by se totiž měl vracet ke známé legendě o králi… (více)

Zemřel herec Bernard Hill

Zemřel herec Bernard Hill

05.05.2024

Ve věku devětasedmdesáti let zemřel britský herec Bernard Hill, známý především ze snímků jako Titanic, Lovci lvů a z trilogie Pán prstenů. Se smutnou zprávou v neděli přišla televizní stanice BBC s… (více)

Reklama

Reklama