Reklama

Reklama

zpět na všechny novinky
Godzilla -1.0 dostane i černobílou verzi

Godzilla -1.0 dostane i černobílou verzi

21.12.2023 Autor Goldbeater

Nová inkarnace nejslavnějšího monstra japonské kinematografie od studia Toho Company je nečekaným (skromným) blockbusterovým hitem letošního roku. Snímek Godzilla Minus One s odhadovaným rozpočtem „pouhých“ 15 milionů dolarů dosud posbíral na světových tržbách něco málo pod 65 milionů dolarů a těší se mezi diváky i kritiky veskrze pozitivních reakcí, a tak se dá očekávat, že díky vytrvalé chvále jeho současné nasazení v kinech ještě něco málo přinese i do konce prosince. A hned na začátku příštího roku se snímek dočká rovnou opětovného uvedení v japonských kinech, tentokrát však v černobílé verzi, která by měla evokovat vizuální provedení původního filmu Godzilla z roku 1954, kterým to celé začalo.

 

Sám režisér filmu Takaši Jamazaki k tomuto kroku uvedl: „Nyní jsme schopni oznámit Godzillu -1.0/C (Godzilla minus jedna / minus barva, pozn. red.), na které pracujeme již dlouhou dobu. Nejde ani tak o pouhé převedení filmu do monochromatického schématu, jako spíše o kompletní přetvoření obrazu kousek po kousku. Nechal jsem grafiky provádět úpravy s použitím nejrůznějších nástrojů, jako by vytvářeli zcela nové dílo. Chtěli jsme dosáhnout stylu, který by vypadal, jako by jednotlivé záběry nafotili mistři černobílé fotografie. Podařilo se nám tak odhalit texturu kůže a detaily scenérie, které byly v původní verzi skryté. Pak se nám objevil zcela nový děsivý Godzilla, který jako by vypadl z dokumentárních záběrů. Odstraněním barev se objevuje zcela nový smysl pro realitu."

 

Trailer pro novou černobílou verzi snímku Godzilla Minus One můžete zhlédnout zde. Do japonských kin by tato verze měla dorazit 12. ledna 2024. Zda bude později vyexportována do kinosálů i za hranicemi Země vycházejícího slunce, nebo zda se třeba v budoucnu objeví aspoň na některém z mezinárodních Blu-Ray vydání, je v tuto chvíli otázkou, nicméně vzhledem k celosvětovému zájmu, jaký vyvolala už původní barevná verze, by o určitý díl poptávky mezi diváky na mezinárodní úrovni bez veškerých pochyb nebyla nouze. Podobných černobílých variant se v minulosti na festivalových projekcích a domácích nosičích dočkaly třeba už snímky jako Mlha režiséra Franka Darabonta, Šílený Max: Zběsilá cesta George Millera nebo nedávná Ulička přízraků v režii Guillerma Del Tora, nicméně tyto verze to nikdy nedotáhly do normální plošné kino distribuce.

Reklama

Související novinky

96. Ceny Akademie - výsledky

96. Ceny Akademie - výsledky

11.03.2024

V noci z neděle na pondělí proběhl v hollywoodském Dolby Theatre v Los Angeles šestadevadesátý ročník slavnostního předávání Cen americké Akademie filmového umění a věd, na němž byla v celkem… (více)

Nominace na Ceny Akademie zveřejněny

Nominace na Ceny Akademie zveřejněny

23.01.2024

V úterý 23. ledna 2024 byl v Samuel Goldwyn Theater v Beverly Hills z úst herců Jacka Quaida a Zazie Beetz oznámen kompletní výčet nominací pro nadcházející 96. ročník předávání cen americké Akademie… (více)

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

31.12.2023

Blíží se konec roku, a tak opět nastal čas na bilancování toho, které filmy a seriály z letošní produkce se umístily nejlépe v ČSFD žebříčku, jehož podoba není ovlivněna ničím jiným než celkovým… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (více)

Krásné svátky a PF 2024

Krásné svátky a PF 2024

24.12.2023

Nebýt přesunu druhé Duny na jaro 2024, byl by uplynulý filmový rok výjimečný. I přesto ale byl skvělý, plný filmových překvapení. Tím největším byl “selfmade fenomén” sociálních sítí Barbenheimer,… (více)

Del Torův Frankenstein nabírá obsazení

Del Torův Frankenstein nabírá obsazení

19.03.2023

Legendární mexický režisér a scenárista Guillermo del Toro (Hellboy, Faunův labyrint) si v Hollywoodu už nějakou dobu může díky svému Oscaru za nejlepší film v podobě Tváře vody dělat co chce. Tedy… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

29.12.2022

Opět se nám blíží konec roku, ale ještě před tím, než se všichni ČSFĎáci rozutečou do víru silvestrovských oslav, máme tu tradiční ohlédnutí za nejlepšími filmy a seriály roku podle nejoblíbenějších… (více)

Marvel našel nového superhrdinu

Marvel našel nového superhrdinu

01.11.2022

Yahya Abdul-Mateen II (Aquaman, Ambulance) se musel kvůli nabitému diáři vzdát role v prequelu Šíleného Maxe Furiosa, jeho oceňovaná hra Topdog/Underdog na Broadwayi ale brzy končí (nebo minimálně… (více)

Anya Taylor-Joy dotočila prequel Šíleného Maxe

Anya Taylor-Joy dotočila prequel Šíleného Maxe

28.10.2022

Pro herečku a hlavní hvězdu chystané Furiosy Anyu Taylor-Joy (Dámský gambit) je hlavní část natáčení hotová. 26letá Američanka z Miami sdílela před pár hodinami fotky na svém instagramovém účtu, ve… (více)

O čem bude madmaxovská Furiosa?

O čem bude madmaxovská Furiosa?

26.06.2022

Natáčení snímku Furiosa je v Austrálii momentálně v plném proudu, a tak už na veřejnost vypluly také první oficiální informace o ději celého filmu. Jak už název napovídá, hraný prequel k Šílenému… (více)

Začalo natáčení prequelu Šíleného Maxe

Začalo natáčení prequelu Šíleného Maxe

02.06.2022

Herec Chris Hemsworth (Thor: Láska a hrom) v příspěvku na sociálních sítích potvrdil, že natáčení prequelu ke snímku Šílený Max: Zběsilá cesta s názvem Furiosa v režii George Millera (Tři tisíce let… (více)

Reklama

Reklama

Nejčtenější novinky

James Bond se vrací do Čech

James Bond se vrací do Čech

01.04.2024

Barbara Broccoli a Michael G. Wilson, kteří jsou zodpovědni za směřování bondovské značky, se v minulosti nechali slyšet, že netouží po příliš mladém herci, který by se chopil role agenta s povolením… (více)

Denis Villeneuve a jaderná válka?

Denis Villeneuve a jaderná válka?

06.04.2024

Zatímco snímek Duna: Část druhá po více než měsíci od svého uvedení dál úspěšně bojuje o diváky v kinech a v rámci světových tržeb má aktuálně na kontě něco málo přes 630 milionů dolarů, u studia… (více)

Nejnovější novinky

13. ročník cen Slnko v sieti ovládl Invalida

13. ročník cen Slnko v sieti ovládl Invalida

včera

V pátek 26. dubna 2024 se v bratislavské budově Slovenského rozhlasu uskutečnil 13. ročník předávání slovenských národních filmových cen Slnko v sieti, na nichž byly oceněny výrazné počiny a tvůrčí… (více)

Exorcista, kam se podíváš

Exorcista, kam se podíváš

včera

Běžný člověk by si skoro myslel, že hororové příběhy o vymítání ďábla jsou jedním z těch námětů, které stačí udělat pořádně jednou a dost (za všechny příklady Vymítač ďábla z roku 1973). Kolikrát… (více)

Reklama

Reklama