Reklama

Reklama

Rozvedená Mexičanka Flor Morenová se vydá s malou dcerou Cristinou do USA, aby tu začala nový život. Zatímco Cristine začne chodit do školy a velmi rychle se naučí anglicky, Flor je nejistá a dlouho se uzavírá v mexické komunitě. Ví, že nemůže sebe a dceru uzavřít před okolním světem navždy, a tak nakonec přijme práci hospodyně v zámožné rodině Johna Claskyho. Seznamuje se s jeho sobeckou manželkou Deborah, jejími dvěma dětmi Bernice a Georgem a s její matkou, bývalou zpěvačkou Evelyn. Postupně zjišťuje, že Claskyovi mají přes své bohatství horší problémy než ona. I Flor však čeká vážný problém. Na přání Deborah musí strávit s Claskyovými léto, a to znamená vzít s sebou i dceru. Claskyovi si ji okamžitě oblíbí, Deborah jí dokonce začne dávat přednost před vlastními dětmi. Také Cristina je okouzlena životem a bohatstvím Claskyových. Situace začne být vážná, když Deborah vezme Cristinu na nákupy bez povolení Flor a začne jí kupovat drahé dárky. Vše vyvrcholí, když Deborah zajistí pro Cristinu stipendium na velmi drahé soukromé škole, do níž chodí Bernice. Flor se rozhodne dát výpověď. Cestou potká Johna, který se právě dozvěděl, že mu byla manželka nevěrná. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (252)

Faye 

všechny recenze uživatele

.. „Osoba, která mě nejvíc ovlivnila: moje matka.Bez diskuze.“ Tak začíná esej s žádostí o přijetí na univerzitu i film. Matka Flor se sice za svůj pobyt v USA nenaučila ani trochu anglicky, ale trvá na správném vyslovování svého jména (velmi sympatické), získává práci v bohaté rodině a na léto k nim do domu přiváží i svoji dceru Christinu. Flor má pochopení pro dceru své zaměstnavatelky, která je pro vlastní matku zklamáním a paní domu se zase nemůže nabažit obdivu její dcery. ..„ Myslíte si, že je váš život trapný, a pak v něm někdo najde povzbuzení.“ Banální větička a přitom tak důležitá. A nejenom pro tenhle film o vztazích, o porozumění, ale i nedorozumění, který jsem nevnímala jako komedii. ()

Ajinka126 

všechny recenze uživatele

Konečně film, kde není totálně americký happy end. A mě až teď došlo, jak mě tyto klišé americké konce rozmazlili a zkazili. Neumím si to vysvětlit, ale mě zde chyběl nějaký pořádný konec. Takhle z toho mám pocit něčeho nedokončeného. Jako by vystřihli kus něčího života (což jistě byl záměr) a neukončili ho. Rozhodně je to milý a oddechový filmík, který je poněkud delší, no snad Vás stopáž moc neodrazí :) Příjemnou zábavu! ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Režisér mých oblíbených romantických komedií (Cena za něžnost, Lepší už to nebude) tentokráte mírně klopýtl, ale opět skvěle buduje vztahy a jeho vpravdě netradiční romance zato dala alespoň vyniknout herectví Adama Sandlera. Díky jeho citlivému (a velmi civilnímu) přístupu je jeho postava starostlivého otce tou, díky níž je film podstatně stravitelnější. První polovina byla totiž (alespoň pro mě) utahaná a rozvleklá, chyběly kvalitní dialogy, nevěděl jsem, kam film zařadit. Druhá pak nabídla několik silných momentů, u mě např. oboustranné vyznání Sandlera s Paz Vega v restauraci. Ta ztvárnila služebnou Flor, kolem níž se vše točí. Se svoji dcerou se dostane do bohaté rodiny, z které se pomalu (ze strany matky) vytratil cit i empatie. Dlužno podotknout, že mě svým hereckým výkonem po delší době zaujala i Téa Leoni. Přesto je ale komedie o začleňování dvou emigrantek do americké společnosti spíše rozkolísanou záležitostí!! ()

ilemas odpad!

všechny recenze uživatele

Ne, ne,ne,ne,ne,ne,ne,ne,ne,ne,ne,ne,v každé „ sandlerovce" se to stále opakuje a já to použiji pro tento komentář. Naladil jsem se na brutální komedii typu Zohan nebo Můj otec je šílený a místo toho jsem dostal obyčejné nudné rodinné drama. Vydržel jsem asi hodinu než jsem to vzdal. Možná jsem přebral s vínem nebo prostě neměl náladu, ale film mě vůbec nechytl. První moje „sandlerovka" byl Zohan a tak neustále očekávám něco podobného, buranský humor, ale tady jsem se za necelou hodinu ani jednou nezasmál. Děsná nuda. Dost bylo Sandlera. ()

k212 

všechny recenze uživatele

Tento film je pohlazení, hřeje u srdce, a ač se v něm najde pár komediální scének ústících obvykle z kulturního, sociálního a hlavně jazykového nedorozumnění, není to tak zcela komedie. Ostatně na to je James Brooks specialistou. Na komedie s "duchem" - třeba tak to můžu nazvat. Herci jsou veskrze příjemní, osobně mě příjemně překvapil Adam Sandler (už podruhé po Opilí láskou), Téa Leoni předvedla docela slušně neukojenou neurotičku a Paz Vega coby hispánská hospodyně je dostatečně uvěřitelná a to nejen díky tomu, že mluví španělsky, ale že skutečně hraje. Mám prostě pocit, že takový film má smysl, opravdu, žádné rádoby přehluboké filosofování, je jen civilně lidský - a to mám ráda. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (12)

  • Ve scéně, kdy si John Clasky (Adam Sandler) připravuje toust k večeří, v první scéně pokládá vejce na slaninu, která je na rajčeti, a celé to zakrývá zelným listem a vrchním plátkem toustu. Ovšem v následující scéně, kdy je toust rozpůlen, jsou ingredience zpřeházené - vejce je nad zelným listem a slanina je pod rajčetem. K tomuto rozložení by přitom nedospěl, ani kdyby celý toust otočil. (8Dandee)
  • Herečka Paz Vega obdržela za tento film ocenění Objev roku na Phoenix Film Critics Society 2004. (Rosalinda)
  • Režisér filmu James L.Brooks neumí španělsky. (Pumiiix)

Související novinky

Zemřela oscarová herečka Cloris Leachman

Zemřela oscarová herečka Cloris Leachman

28.01.2021

Z Kalifornie přišla smutná zpráva, ve věku 94 let totiž včera filmový svět opustila americká herečka Cloris Leachman. Zprávu o úmrtí médiím předala její manažerka Juliet Green. Ve filmu se Cloris… (více)

Reklama

Reklama