foto

Hermione Norris

  • nar. 12.2.1967 (51 let)
    Paddington, Londýn, Anglie, Velká Británie
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Hermione se narodila v Londýně v únoru 1967 jako druhorozená ze čtyř dětí. Její rodiče Michael a Helen Norrisovi se v jejích čtyřech rozvedli. Otec pracoval jako obchodník, matka jako sociální pracovnice ve zdravotnictví. Hermione se po rozvodu s matkou a sestrami přestěhovala do Derbyshire ke své babičce, ale o pár let později se vrátily zpět do Londýna.

Původně se věnovala studiu baletu, ale v devatenácti se přihlásila na Londýnskou akademii hudebního a dramatického umění. Na zahraniční stáži v Moskevském uměleckém akademickém divadle ztvárnila roli Niny v Čechovově hře Racek. Její první profesionální debut na jevišti byl v roce 1989 ve Snu noci Svatojánské, za který dostala ocenění herecké unie Equity. První televizní roli získala v roce 1991 v seriálu THE MENS ROOM, v níž hrála dceru postavy, kterou hrál Bill Nighy. Její další časné role jsou například v seriálech POIROT: THE JEWEL ROBBERY AT THE GRAND METROPOLITAN, CLARISSA, DROP OF DEAD DONKEY. Dále se objevila ve vedlejších rolích v seriálech jako BETWEEN THE LINES CASUALTY.. Když byla bez práce, vypomáhala si jako pokladní v supermarketu a prodáváním plastových oken v nákupním středisku.

Když práce nepřicházela po čtyři měsíce, přemýšlela, že s herectvím skončí a začala studovat práva. Naštěstí získala roli v seriálu COLD FEET. Jako Karen Marsdenová se objevila ve všech epizodách a byla nominována na nejlepší komediální herečku roku 2001. Během šesti let, kdy zářila v Šesti v tom, získala hlavní roli v dramatu BERKLEY SQUARE a v televizním filmu FALLING APART. V letech 2002 -2005 se na obrazovkách objevovala coby detektiv Carol Jordanová v seriálu WIRE IN THE BLOOD.

Filmové příležitosti na sebe nenechaly dlouho čekat. Zahrála si v adaptaci humoristického románu Kingsleyho Amise LUCKY JIM a komedii BORN ROMANTIC. Za roli Ros Myersové v serialovém dramatu SPOOKS ("MI5) vyhrála cenu za nejlepší herečku v krimi seriálu a příští rok byla znovu nominována. Další seriálovou roli zastávala po tři roky - v seriálu KINGDOM, coby nevlastní sestra hlavního hrdiny. Tuto roli přivítala jako vybočení ze stereotypu ledových královen, které často představovala. V roce 2010 začala filmovat roli Stelly Isen, ředitelky ochrany a bezpečnosti na kolonizované planetě ve sci-fi dramatu OUTCASTS.

Je provdána za Simona Wheelera, který zastává funkci ředitele divize rozvoje v produkční společnosti Coastal. Mají spolu dvě děti. Syn Wilf se narodil v červnu 2004, dcera Hero, která byla pojmenována podle postavy v Shakespearově Mnoho povyku pro nic, se narodila v září 2007.

Clear

Herecká filmografie

Filmy

2017 Love of My Life
2015 The Rain Collector
2013 Slečna Marplová: Karibské tajemství (TV film)
2006 The Kindness of Strangers (TV film)
2005 Paralelní lži
2003 Lucky Jim (TV film)
Tekoucí písek
2002 Falling Apart (TV film)
2000 Vášnivá salsa
1999 Šílené krávy
1997 Vraždy prokletých (TV film)
1992 Count of Solar, The (TV film)
1990 Blood Rights (TV film)

TV seriály

2018 Innocent (TV seriál)
Epizoda 4 (E04)
Epizoda 3 (E03)
Epizoda 2 (E02)
další epizody (4)
2016 In the Club (TV seriál)
Epizoda 6 (S02E06)
Epizoda 5 (S02E05)
Epizoda 4 (S02E04)
další epizody (6)
2014 In the Club (TV seriál)
Epizoda 6 (S01E06)
Epizoda 5 (S01E05)
Epizoda 4 (S01E04)
další epizody (6)
The Crimson Field (TV seriál)
Epizoda 6 (E06)
Epizoda 5 (E05)
Epizoda 4 (E04)
další epizody (6)
Vraždy podle Agathy (TV seriál)
Pán času (TV seriál)
Kill the Moon (S08E07)
2012 Mateřské pouto (TV seriál)
2010 Bouquet of Barbed Wire (TV seriál)
Vyděděnci (TV seriál)
2009 MI5 (TV seriál)
Epizoda 8 (S08E08)
Epizoda 7 (S08E07)
Epizoda 6 (S08E06)
další epizody (8)
2008 MI5 (TV seriál)
Epizoda 8 (S07E08)
Epizoda 7 (S07E07)
Epizoda 6 (S07E06)
další epizody (8)
2007 Případy advokáta Kingdoma (TV seriál)
MI5 (TV seriál)
Epizoda 8 (S06E08)
Epizoda 7 (S06E07)
Epizoda 6 (S06E06)
další epizody (8)
2006 MI5 (TV seriál)
Epizoda 10 (S05E10)
Epizoda 9 (S05E09)
Epizoda 8 (S05E08)
další epizody (10)
2002 Profil vraha (TV seriál)
1998 Berkeley Square (TV seriál)
Šest v tom (TV seriál)
Epizoda 2 (S01E02)
1997 See You Friday (TV seriál)
Šest v tom (TV seriál)
Pilot (S01E01)
1993 Hercule Poirot (TV seriál)
Krádež klenotů v hotelu Grand Metropolitan (S05E08)
1991 Clarissa (TV seriál)

Dokumentární

2012 Rok v divočině (TV seriál)
2001 Ancient Apocalypse (TV seriál)
1999 Killing Time: The Millennium Poem
1998 Top Ten (TV seriál)
1990 Cutting Edge (TV seriál)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace