foto

Don Scardino

  • nar. 17.2.1949 (70 let)
    New York City, New York, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Don Scardino se narodil 17.února 1948 v New York City jazzovým muzikantům. Poprvé se objevil na Broadway ve hře The Playroom v roce 1965 jako jeden z vedlejších herců a divadlo se stalo jeho velkou vášní a koníčkem, kterému se věnuje dodnes. Objevil se například v hrách jako The Rimers of Eldritch, The Comedy of Errors, Moonchildren nebo Secret Service, kde si zahrál po boku Meryl Streep a Johna Lithgowa

Díky divadlu se příležitostně dostal i do filmu. Jeho filmových debutem se stal horor Červi z roku 1976, kde si zahrál hlavní roli. Také se objevil v několika televizních seriálech jako U nás ve Springfieldu nebo All My Children

Seriály nazvané soap opery, ve kterých často hrával, se mu tak zalíbily, že je začal sám režírovat. Režie se ujal také na svém milovaném divadle, kde sklízel jeden úspěch za druhým. Režíroval seriál Studio 30 Rock, za který získal dvě ceny Emmy a v roce 2013 režíroval film Kouzelníci v hlavní roli se Stevem Carellem.

Tereza "Streeper" Filounková

Režijní filmografie

Filmy

2014 Mission Control (TV film)
Sober Companion (TV film)
2013 Kouzelníci
2001 Chestnut Hill (TV film)
1999 Advice From a Caterpillar
1993 Veronika a já
1990 27 Wagons Full of Cotton
Women & Wallace (TV film)

TV seriály

2018 All About The Washingtons (TV seriál)
Yo! Bum Rush The Secret Show (E04)
They Call Me Too Nice (E03)
U Can't Crash This (E02)
další epizody (4)
Instinct (TV seriál)
Heartless (S01E05)
LA to Vegas (TV seriál)
The Fellowship of the Bear (E05)
The Cool Kids (TV seriál)
Pilot (E01)
Murphy Brown (TV seriál)
Results May Vary (S11E06)
The Girl Who Cried About Wolf (S11E05)
Three Shirts to the Wind (S11E04)
další epizody (4)
2017 Malý Sheldon (TV seriál)
Nášivka, modem a Zantac (S01E06)
Unbreakable Kimmy Schmidt (TV seriál)
Kimmy Is a Feminist! (S03E06)
Kimmy Can't Help You! (S03E03)
2016 Angel from Hell (TV seriál)
2015 Crazy Ex-Girlfriend (TV seriál)
Josh's Girlfriend Is Really Cool! (S01E02)
2013 The Mindy Project (TV seriál)
Bunk Bed (S01E11)
2012 Studio 30 Rock (TV seriál)
Aunt Phatso vs. Jack Donaghy (S07E06)
The Beginning of the End (S07E01)
2011 2 $ocky (TV seriál)
Studio 30 Rock (TV seriál)
Respawn (S05E23)
100: Part 2 (S05E21)
100: Part 1 (S05E20)
další epizody (4)
2010 Studio 30 Rock (TV seriál)
College (S05E08)
Gentleman's Intermission (S05E06)
When It Rains, It Pours (S05E02)
další epizody (8)
2009 Milionový lékař (TV seriál)
Studio 30 Rock (TV seriál)
Lizina Talk Show (S04E07)
Americká středozem (S04E03)
Hledá se talent (S04E01)
další epizody (8)
2008 Džungle rtěnek (TV seriál)
Chapter Nine: Help! (S02E02)
Studio 30 Rock (TV seriál)
Vánoční speciál (S03E06)
Věř ve své sny (S03E02)
Reparát (S03E01)
další epizody (6)
2007 Zastánci blahobytu (TV seriál)
Studio 30 Rock (TV seriál)
Vánoční mejdan (S02E09)
Zelený mužík (S02E05)
Jackova sbírka (S02E03)
další epizody (9)
Zachraň mě (TV seriál)
Seven (S04E07)
Balance (S04E06)
2006 Studio 30 Rock (TV seriál)
Herec Jack (S01E05)
The Singles Table (TV seriál)
2004 Právo a pořádek (TV seriál)
Can I Get a Witness? (S14E16)
2003 Zákon a pořádek: Zločinné úmysly (TV seriál)
Pomsta matce (S02E22)
Mrknutím oka (S02E20)
2002 Zákon a pořádek: Zločinné úmysly (TV seriál)
Sestry (S02E07)
2001 100 Centre Street (TV seriál)
The Education of Max Bickford (TV seriál)
Právo a pořádek (TV seriál)
Who Let the Dogs Out? (S12E01)
White Lie (S11E18)
2000 DAG (TV seriál)
Deadline (TV seriál)
Ed (TV seriál)
Západní křídlo (TV seriál)
Lies, Damn Lies and Statistics (S01E21)
1998 Studio sport (TV seriál)
1997 Soul Man (TV seriál)
1996 Cosby (TV seriál)
Pearl (TV seriál)
Public Morals (TV seriál)
Tracey Takes On... (TV seriál)
1995 Central Park West (TV seriál)
Právo a pořádek (TV seriál)
Seed (S05E15)
Progeny (S05E12)
1994 Právo a pořádek (TV seriál)
Blue Bamboo (S05E03)
Kids (S04E15)
1993 Zločin v ulicích (TV seriál)
1992 Právo a pořádek (TV seriál)
The Corporate Veil (S03E04)
1991 Právo a pořádek (TV seriál)
Aria (S02E03)
The Serpent's Tooth (S01E19)
The Violence of Summer (S01E14)
1987 The Days and Nights of Molly Dodd (TV seriál)
1968 One Life to Live (TV seriál)
1964 Another World (TV seriál)

Herecká filmografie

Filmy

2007 The History of Cruising
1981 Purlie (TV film)
1980 Na lovu
On ví, že jsi sama
1977 Secret Service (TV film)
1976 Červi
1971 Rip-Off
1970 Homer
People Next Door, The
1969 The Flim-Flam Man (TV film)

TV seriály

2012 Studio 30 Rock (TV seriál)
There's No I in America (S07E05)
2010 Studio 30 Rock (TV seriál)
Vše o mé matce (S04E12)
1975 Ryan's Hope (TV seriál)
1972 Whiteoaks of Jalna, The (TV seriál)
1970 All My Children (TV seriál)
1967 Love Is a Many Splendored Thing (TV seriál)
1964 Another World (TV seriál)
1956 As the World Turns (TV seriál)
1952 U nás ve Springfieldu (TV seriál)

Producentská filmografie

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace