Reklama

Reklama

Zachraň mě

(seriál)
USA, (2004–2011), 67 h 49 min (Minutáž: 40–59 min)

Hrají:

Denis Leary, John Scurti, Daniel Sunjata, Steven Pasquale, Michael Lombardi, Andrea Roth, Callie Thorne, Jack McGee, James McCaffrey, Tatum O'Neal (více)
(další profese)

Série(7) / Epizody(93)

Po 11. septembri 2001 sa svet radikálne zmenil. Ako tento deň ovplyvnil životy hasičov zo 62. newyorskej požiarnej jednotky, ktorí vtedy prišli o mnohých kolegov a priateľov? Aké sú ich súkromné životy a osobné konflikty? Denis Leary ako hasič Tommy Gavin denne čelí stresom vyplývajúcim z jeho zamestnania, ale aj z rozpadu vzťahu s manželkou. Náčelník hasičského zboru Reilly má aj napriek svojej dobrej povesti vážny problém s hráčskou vášňou. Na mladého a príťažlivého Garrityho je lepšie sa len pozerať. Rivera je drzý portorický zvodca žien a poručík Shea je chlap, ktorý tajne píše poéziu, aby sa zbavil citového napätia. Nováčik Silletti musí na začiatku svojej hasičskej kariéry prejsť ešte potrebným zasvätením... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (26)

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Rescue Me byl zkraje super seriál o hasičích v akci a hlavně mimo ni a já jsem se dusila obdivem k Learymu, v titulcích snad ve všech funkcích, v jednu chvíli odhodlaná tam vlepit pět hvězd. Bylo to cca do 4.várky poutavý, velmi vtipný a současně opravdový. Pak jsem ale začala mít pocit, že koukám stále na totéž - sexuální polohy, hysterický amoky, abstinence, deliria, mravokární duchové nebožtíků a balast s vatou ruku v ruce na jedné zaseklé houpačce. Z pudu hvězdičekzáchovy končím. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

Pokud patříte stejně jako já mezi fans Denise Learyho, jen těžko si můžete nechat seriál Zachraň mě ujít, navíc by to byla opravdu velká škoda, protože právě tento projekt výborně dokazuje, že Leary neplatí jen za velmi dobrého komika a herce, ale rozhodně i neméně kvalitního autora, když vlastně s Peterem Tolanem k psaní scénáře ani nikoho dalšího nepustil.. Největší potíž jeho seriálového děcka tkví paradoxně právě v jeho poměrně zásadním kladu, totiž značně riskantním mixu seriózního dramatu s existencionalním podtextem a silně absurdní komedie s alfasameckým humorem, který se neštítí skutečně vůbec ničeho, což jednak spousta diváků bude jen těžko překousávat, navíc se zdá téměř jisté, že v tomto duchu prakticky seriál ani nelze z dlouhodobého hlediska udržet v tom správném poměru, když už se vlastně během čtvrté série oba tvůrci začínají jen topit v moři nesmírného absurdna.. ()

Reklama

ZkuKol 

všechny recenze uživatele

Seriál postavený na ruční kameře, skvělých hereckých výkonech a vynikajícím ztvárnění atmosféry New Yorku + velmi dobrá hudba. Příběhy jednotlivých dílů, charaktery jednotlivých postav a dialogy (resp. hlášky) jsou tak precizně napsané, že máte pocit, že koukáte na nějaký dokument o amerických hasičích. ()

dalziel 

všechny recenze uživatele

Na začiatku to malo svoje čaro a fajn humor.No s pribúdajúcimi dielmi išla bohužiaľ kvalita dole a to dosť podstatne.Tie alkoholové excesy ,takmer už u všetkých postáv mi išli teda fakt na nervi.Tommy Gevin mal ku koncu už ego väčšie ako celý jeho hasický okrsok a to je bohužiaľ fakt na škodu všetkých ostatných postáv a celého serialu. ()

d-corso 

všechny recenze uživatele

Sexistické, machistické, homofobní atd, atp? Ano! A konečně, proč ne? Přečtěte si Denise Learyho knihu No Cure for Cancer, podívejte se na předchozí sérii The Job, ale pořád budete tak na 40% tohoto seriálu. Všem začátečníkům ovšem doporučuji první dvě série - jó, mrkněte a uvidíte, na čem jste.(A potom se rozhodněte) ()

Galerie (134)

Zajímavosti (4)

  • Ve 12. díle se objevuje i hokejová legenda Bostonu Bruins Cam Neely. (Lembi4)
  • Dennis Leary (Tommy Gavin) měl ve skutečnosti opravdu bratrance hasiče, který zemřel při požáru v roce 1999. (Kárl)
  • Úvodní skladba v titulkách je „C'mon c'mon“ od kapely The Von Bondies. (Kárl)

Reklama

Reklama