foto

Marielle Heller

  • nar. 1.10.1979 (40 let)
    California, USA

Biografie

Kalifornská scenáristka, režisérka a herečka se v roce 2012 zúčastnila režijního workshopu v Sundance a na vývoj svých scénářů pro televizní stanice získala řadu stipendií. Jako herečka vystupovala v divadlech po celém světě. Režijně debutovala celovečerním hraným filmem Deník puberťačky, který získal cenu mezinárodní poroty na MFF v Berlíně.

Febiofest

Režijní filmografie

Filmy

2019 Výjimeční přátelé
2018 Můžete mi kdy odpustit?
2015 Deník puberťačky

TV seriály

2016 Casual (TV seriál)
Reunion (S02E10)
The Lake (S02E09)
2015 Transparent (TV seriál)
New World Coming (S02E03)

Herecká filmografie

Filmy

2016 Popstar: Never Stop Never Stopping
2014 Mezi náhrobními kameny
2010 Super Mac
2005 Awesometown (TV film)
2001 White Power (TV film)

TV seriály

2009 Single Dads (TV seriál)
2002 Všichni starostovi muži (TV seriál)
Oči dokořán (S06E16)

Scenáristická filmografie

Filmy

2015 Deník puberťačky

Host

TV pořady

2019 The Kelly Clarkson Show (TV pořad)