foto

Pavel Neškudla

  • nar. 29.10.1989 (30 let)
    Hradec Králové, Československo

Biografie

Pavel Neškudla se narodil 29.10.1989 v Hradci Králové, kde se vyučil truhlářem. Poté následovalo studium na uměleckoprůmyslové škole, obor nábytkářství, kterou dokončil v Praze. Po maturitě nastoupil na pražskou DAMU, na katedru alternativního a loutkového divadla, obor herectví.

Spolupracuje s různými divadelními soubory a divadly, jako jsou například Divadlo X10, Depresivní děti touží po penězích, Tygr v tísni, A studio Rubín, NoD nebo MeetFactory. Rok byl také členem souboru loutkového Divadla Lampion na Kladně, kde taktéž působil jako host v činohře Městského divadla. Poté se stal členem činohry divadla J. K. Tyla v Plzni. Jeho domovskou scénou se stalo pražské Divadlo v Dlouhé. Účinkuje také na Letních shakespearovských slavnostech. Roku 2019 se objevil ve filmu Narušitel, kde hrál hlavní roli.

Pavel Neškudla

Herecká filmografie

Filmy

2019 Narušitel
2016 Elixír života
Jak blízko tomu jsem (studentský film)
Já, Olga Hepnarová
2015 Joseph

TV seriály

2020 Zločiny Velké Prahy (TV seriál)
Skautská pošta 1918 (TV seriál)
Bohuslav Martinů (S02E04)
2018 Život je hra (TV seriál)
Sebrat flašku (S01E03)
2015 Místo zločinu Plzeň (TV seriál)
Opožděná vražda (E04)

Dokumentární

2015 LSD made in ČSSR (TV film)

Hudební videoklipy

2018 Michal Hrůza - Nad světem (Nezapomínej) (hudební videoklip)

Divadelní záznam

2016 Vojcek (divadelní záznam)