Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na břehu řeky byly nalezeny ženské šaty. Ukazovaly na neznámou sebevražedkyni, teď kdesi plovoucí v proudu řeky. Nebo snad ukazovaly k vraždě? Nebo je to všechno jen nějaký nevinný omyl? Vrchní inspektor Budík (J. Plesl) má o čem přemýšlet. Šaty pomohou určit totožnost ženy, která je měla na sobě. Jistá Heda Štanglová, mladá žena pekaře (M. Taclík), zmizela beze stopy. Sebevražda je jistě možná, uvažuje Budík, ale která sebevražedkyně by se před skokem do vody svlékala. Je to vražda, říká mu instinkt, a brzy narazí na první konkrétní stopy. Mladá pekařova manželka měla milence, prozradí mu Hedina kamarádka. Je to inženýr, pan někdo (P. Neškudla). Co když mu její láska byla nepohodlná a on se jí chtěl zbavit? Ale to byl jen jeden z možných motivů, kterými se Budík a jeho muži zabývali. Tělo mladé ženy stále skrývala řeka, ať se snažili hledat jak chtěli… (Česká televize)

(více)

Recenze (39)

milos.bradik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kdyby si odpustili ty odbočky do soukromí, tak by to jako kriminálka ještě šlo, ale ten Denis Šafařík jako Nováček s tou Budíkovou dcerou působí až trapně, vypadají jako děcka z mateřské školky, která si hrají na milence a teď se k tomu přidala ještě ta druhá dcera, která se zapletla s jakýmsi anarchistou, což u aristokratky je zvlášť na pováženou. ()

otík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nebýt bočního příběhu, který ke konci navodí přeci jen trochu chuti do dalšího příběhu, dostali bychom tuctový příběh zmizelé ženy, podezřelého milence a ke konci příběhu očekávaného vraha. V příběhu chyběla postava inspektora Havlíka, který sice minule přežil výbuch v bytě, ale léčení přeci jen nějakou dobu zabere. Jeho vtípky příběhu dodávali šmrnc, to tu teď hodně chybělo. Průměr. ()

Reklama

mira007 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tři hvězdy za poslední roli Vlasty Chramostové, pro kterou si režisér Brabec dojel do domova důchodců. Případ zmizelé manželky mlynáře Taclíka byl určitě smysluplnější než minulý bomberman Liška, ale že by to byla nějaká krimi zápletka hodná námahy scénáristy se moc říct nedá. Štěpán Kozub vytasil hereckou kreaci z Případů prvního oddělení a stačilo mu to, Langmajer celý díl jako ležák, Plesl jeden přimračený výraz ve tváři a Bartoška je tam úplně zbytečný. Trošku jihnu při romantických chvilkách Šafaříka a Pavlovičové, ale tak nějak se rozplývají naděje, které jsem do tohoto drahého, dobového, krimi seriálu vkládal. ()

Aniki

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mno, jemně řečeno, ani někteří herci ve vedlejších rolích nemohou tuto podivínskou krimi sérii zachránit. Teď mám na mysli třeba Taclíka. Každopádně zpříjemnit jí, to tedy zatraceně mohou a tady zas narážím na neskutečně sexy Bokovou (bože, ta ňadra). Jinak jsem v tomto díle zaznamenal konečně celkem vydařené komické repliky a scény. Vede ta s Jenovéfou a mýdlem u necek: „...upsss!”, pak celkem vtipné narážky Budíka na Nováčka, vyřčené ve voze při transportu zadrženého, kde se jedná o kápnutí božské, stran vztahu s jeho dcerou a v neposlední řadě pojídání mastnotou nasáklé klobásy v zájezdním hostinci...výstřik tuku byl ukázkový a k popukání. Se samotným dějem a zločinnou zápletkou už je to samozřejmě horší a nejvíc jsem se asi styděl při té závěrečné svatební taškařici, kdy jistě velmi "empatický" primátor pronesl kozomrdí větu o tom, jak se bude příběh a fotografie dobře vyjímat v tisku vzhledem k volbám. Toto bych na svém sobáši určitě slyšel moc rád. ()

IvcaSammet 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Celý díl absolutně průhledný a naprosto předvídatelný. Ostatní dějové linky nezajímavé a zbytečně překombinované, samotný případ nudný a strašně zdlouhavý. Natahování napětí mezi Jardou Pleslem a Denisem Šafaříkem už je vyloženě trapný a stupidní plot twist s druhou dcerou všemu nakonec nasadil korunu. Tragédie, i když od televize jsem zatím ještě neodešla. Jedna a půl hvězdičky. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (4)

  • Premiéru sledovalo téměř 1,9 milionu diváků starších 15 let (podíl 41 %), což byl nejlepší výsledek večera i celého nedělního dne. (rublik05)
  • Historickou pekárnu našli lokační v Černčicích a na pečení si filmaři domluvili odborného poradce. (Česká televize)
  • Když Vlastě Chramostové režisér Brabec nabídl roli v Zločinech Velké Prahy, byla v Domově pro seniory a podle Brabce se trochu upejpala Říkala, že raději ne, že už na to nemá, že by už neměla a že celé to už uzavřela. Bylo prý ale vidět, že ji nabídka těší. „Když jsme skončili, dal jsem jí květinu a místo čaje nebo vody chtěla vizoura. Dala asi tři,“ uvedl Brabec. Vlasta následně tři týdny po natáčení zemřela, a to 6. října 2019 ve věku 92 let. (rakovnik)

Reklama

Reklama