foto

Soo-ae

  • nar. 16.9.1979 (41 let)
    Pusan, Jižní Korea

Zajímavosti o tvůrci (3)

  • Bigishoo (TV seriál) (2019)

    - Ústřední hereckou dvojicí měla dle původních plánů seriálových tvůrců být dvojce zcela odlišná; jihokorejský herec Shin-yang Park ale společně s půvabnou herečkou Soo-ae štědrou nabídku seriálových tvůrců nakonec z blíže nespecifikovaných důvodů odmítli. (Conspi)

  • Woolijibe saneun namja (TV seriál) (2016)

    - S nabídkou ztvárnit po boku půvabné Soo-ae hlavní mužskou roli, v námětu přímo čerpajícím z úspěšného eponymního internetového komiksu z roku 2015, se šlo nejprve za velmi populárním jihokorejským hercem Seung-ho Yoo, který toho má nyní ale tak nějak až nad hlavu. Není se čemu divit, že nabídku odmítl. Dalším kandidátem seriálových tvůrců pak byl Si-yoon Yoon. Ten ale také nabídku odmítl, aby se mohl naopak věnovat právě probíhajícímu natáčení fantazijního seriálu Mirror Of The Witch. Hlavní role tak připadla až třetímu jmenovanému, herci Yeong-kwang Kim. (Conspi)

  • Bulkkotcheoreom nabicheoreom (2009)

    - Snímek vychází z historicky doložených faktů ze života skutečné korejské císařovny Myseong-seong (Soo-ae). Její vztah s Mu-myeong (Seung-woo Cho) je nicméně fiktivním výplodem bujné fantazie dvojice scenáristů Suk-rok Ya a Sook-yeon Lee. (Conspi)

Herecká filmografie

Filmy

2018 Sangryoosahui
2016 Gukgadaepyo 2
2013 Gamgi
2011 Athena: Bohyně války
2010 Shimyaui FM
2009 Bulkkotcheoreom nabicheoreom
2008 Nimeun meongosae
2006 Geu hae yeoreum
2005 Naui gyeolhon wonjeonggi
2004 Gajok

TV seriály

2016 Woolijibe saneun namja (TV seriál)
2015 Gamyeon (TV seriál)
2013 Yawang (TV seriál)
2011 Cheonileui yaksook (TV seriál)
2010 Atena : jeonjaengui yeosin (TV seriál)
2007 9huimal 2aut (TV seriál)
2004 Haeshin (TV seriál)
Sawolui kiseu (TV seriál)
2003 Hoejeonmokma (TV seriál)
Robeu reteo (TV seriál)
2002 Maengganye junsungshidae (TV seriál)

Host

TV pořady

2008 김정은의 초콜릿 (TV pořad)

Fanoušci tvůrce