Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Píše se rok 1971 a zhruba 320 000 korejských vojáků se účastní války ve Vietnamu, kde bojují po boku Američanů. Soon-Yi je obyčejná žena v domácnosti, jejíž manžel je právě na bitevním poli. Protože jejím koníčkem je zpěv, rozhodne se vydat do Vietnamu a zpívat tam vojákům, aby je rozveselila, a tím pomohla také svému manželovi Sang-gilovi. (Zíza)

(více)

Recenze (11)

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Miluju song Danny Boy. Už od filmu Gajok vím, že Soo-Ae má krásný hlas. V Sunny ho prodala maximálně. A nejen to. Je jedním ze základních pilířů příběhu. Ten přitom není jen o ženě, která nemá jinou možnost, jak se potkat s manželem, než přidat se k popové skupině hrající pro vojáky ve Vietnamu. Hned na začátku se dovídáme, že jejich manželství příliš nefunguje. Není to vysloveno, ale já to cítím, že Soon-Yi (Sunny) odchází do Vietnamu nejen kvůli poslednímu pokusu o záchranu vztahu, ale také, aby unikla z konzervativního světa, ve kterém žije. Její postava se nebojí vyvíjet a možná, že se finálně dostává až na příliš tenký led. Pohybem děje připomíná film trošičku Forrest Gumpa - kdyby byl žena, nevtipný, drsnější a smutnější. Film, po jehož skončení si říkám, že škoda. Škoda, že o osudech Soon-Yi nevím dál víc. ■ Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=3hM3skaBlMc ()

Al44... 

všechny recenze uživatele

Pěkný film. Kombinace krušného dramatu (žena se vydává hledat do Vietnamu svého manžela) a hudebního filmu. Aby se totiž hlavní hrdinka mohla do Vietnamu vůbec dostat, přidává se k rokenrolové skupině, která má za úkol hrát pro vojáky účastnící se války ve Vietnamu. Příběhová linie je dost neotřelá a bylo zajímavé sledovat, co všechno se hlavním hrdinům přihodí než se konečně dostanou k cíli své cesty. Místy se sice objevují docela absurdní a nerealistické situace, ale vůbec to v kontextu celého filmu nevadí. ()

Reklama

Shit 

všechny recenze uživatele

Skvělej film, ta cesta Ae Su za svým mužem do války ve Vietnamu je úžasně dojemná a to nejen díky skvělýmu příběhu nebo hudbě nebo okolnostem za kterých tam jede, ale hlavně díky Ae Su, která je zprvu tak nevinně tichá a ustrašená, že je jí člověku až líto, že tohle musí podstupovat. Škoda jen trochu přehnaných a zbytečných pasáží s Vietcongem a s americkým kapitánem, který se sem moc nehodily a trochu kazí dojem,ale jinak krásnej film ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to celkom dobrá vojnovo ladená romantická dráma. Má dosť dobrý príbeh o vernej manželke, ktorej muž bol za trest prevelený do Vietnamu, kde sa má zúčastniť bojov a ona sa rozhodne nájsť ho za každú cenu. Lenže pre civila je jedinou možnosťou dostať sa do Vietnamu ako člen hudobnej skupiny a keďže jedna taká práve prišla o speváčku, miesto dostane. Ale vo Vietname ju čakajú len samé útrapy. Spracovanie je celkom slušné, ale viacero prvkov sa mohlo vylepšiť. Platí to hlavne o zobrazení vzťahu oboch manželov, vôbec tu necítiť to potrebné puto medzi nimi, aby som hlavnej hrdinke skutočne fandil k úspechu v hľadaní, na to sú ich spoločné chvíle spočiatku filmu až príliš chladné, ale inak je to pre potreby filmu bez väčších problémov, všetko, čo sa týka hudobnej skupiny je tu výborne podané a má to aj hlavný priestor, takže ich problémy s peniazmi, dlhmi, no obzvlášť hlavná hrdinka, ktorá sa z nesmelej ženy s veľkou trémou postupne mení na výbornú speváčku a to ma skutočne bavilo. Ale zaujímavý je aj zvyšok a obzvlášť potom, čo už postavy vyrazia na koncerty. Spokojný som aj s jednotlivými scénami charakteristické pre tieto žánre, všetky hudobné vystúpenia sú výborné, hlavná hrdinka je veľmi dobrá speváčka a dobre sa počúva, chválim hlavne koncert v daždi, ale celkom slušné sú aj vojnové scény. Nie sú to žiadne samostatne funkčné bojové scény, ich hlavnou úlohou je dopĺňať dej a to zvládajú dobre, zaujalo ma hlavne bombardovanie počas koncertu, jedna zaujímavá sekvencia bez strihu alebo aj záverečná akcia. Herecké obsadenie sa mi páči, výborná Soo-Ae, ktorá ťahá celý film, bavil ma aj Jung Jin-Young so svojim štandardným výkonom a slušné zvyšné postavy. Réžia a technická stránka sú na tom dobre, vidno, že aj rozpočet nebol najmenší. Určite sa nejedná o žiadny klenot a väčšina stránok by sa dala ešte o niečo vylepšiť, ale bavilo ma to, hudobné vystúpenia sú kvalitné, oplatí sa to pozrieť aj znovu. 75% ()

neoBlast 

všechny recenze uživatele

Konfrontace vietnamské idylky na koncertech a spektakulárních bitev je moc příjemná a nejvíce mi připomíná asi neslavný Pearl Harbor. Naštěstí se ale režisér nepouští do zbytečně rozvleklé a natahované romantické linky a po nudnější první půl hodině všechno pěkně šlape a tempo se nezastaví. Jistě velký rozpočet je vidět a dočkáme se i několika velkolepých obletů a záběrů na výpravné celky. Poctivé řemeslo, které kouzlí radostný úsměv na mé tváři. 75 % ()

Zajímavosti (2)

  • Scény z Vietnamu se natáčely v Thajsku. (Jirka_Šč)
  • Režisér Lee Joon-ik vytvořil tento film v reakci na kritické hlasy, že jeho díla jsou převážně mužsky orientována. (Jirka_Šč)

Reklama

Reklama