Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Uznávaná britská dokumentaristka Jeanie Finlayová získala jedinečný přístup na natáčení dosud nejambicióznější a nejkomplikovanější série úspěšného seriálu Hra o trůny z produkce HBO, kde strávila celý rok. Dvouhodinový dokument Hra o trůny: Poslední hlídka, jehož premiéra bude uvedena týden po definitivním konci seriálu, se noří do bahna a krve, aby odhalil slzy i vítězství, které zapříčinilo převedení fantasy světa Západozemí do filmových studií, polí i parkovišť Severního Irska. Snímek je osobní, zblízka natočenou reportáží přímo z frontových zákopů produkce. Zachycuje nejen strasti ostrovního počasí, které herci a celý tvůrčí tým museli během natáčení podstupovat, ale vyjevuje i nervozitu z blížících se termínů či neutuchajícího zájmu fanoušků. Spíše než tradiční „Making of“ nabídne dokument zábavný, srdceryvný a intimní pohled do hořkosladkého světa tvůrců, kteří se musí rozloučit se svým životním dílem. (HBO Europe)

(více)

Recenze (70)

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Seroš máme souknute hnede 2x a pomaličku se chystáme na třetí projekci... Tzn, že patříme mezi poměrně velký fandy. Tohle je tedy příjemná podívaná pod pokličku nejepochálnějšího seroše všech dob. Hodně věcí se tady člověk dozví, hlavně teda jaká je to dřina, to natáčení a jak je důležitý, aby tam vládla absolutní pohoda. jasný, v dokumentu ti asi neukážou velký fajly nebo hádky, kterejch v tomhle množství lidí musí bejt mraky. Zelený plátno je sice perfektní pomocník, ale zdaleka né všecko jde natočit s ním. Dokument tedy vynikající a poučnejj... ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Určite zaujímavý dokument pre toho, kto ma rad GoT, ale kvalitami prsteňovej trilogii nesiaha ani po členky. Na to, že to ma 2 hodiny je tam malo hlavných hercov a priveľa nezaujímavých komparzistov, maskérov, kostymérov a iných zbytočných ľudí, čiže kto čaká rozlúčku s hercami tu nedostane. Na druhu stranu Vlado Night King potešil. 75% - 4* ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Srdcovka pro všechny fanynky a fanoušky. Opravdu luxusní projekt, který spojil miliony lidí po celém světě a uvrhl seriálový svět v úžas. Tento seriál opravdu nemá obdoby, co se popularity týče. Jeho znalost a sledování se stává prakticky nutností každého člověka na planetě, který má zájem, aby byl jakýmkoli kolektivem přijat a nebyl za vyvrhele společnosti. Veškerý úspěch tohoto seriálu stojí za brilantním příběhem. George R.R. Martin je opravdu velký frajer. Dokument o něčem tak úžasném nemohl být ani jiný než úžasný. Nádherné nakouknutí do zákulisí, kde na první pohled všechno působilo dojmem, že sledujeme jednu velkou rodinu. Nejvíc na mě zapůsobil Kit Harington, který působil dojmem, že svoji roli pouze nehraje, ale že tou rolí žije. Tak to má vypadat. Jsem rád, že tento dokument potvrdil moje podezření, že tentokrát tlačily tvůrce televizní termíny více než kdy dříve, což se odrazilo a podepsalo na samotném seriálu, a to nejenom na kelímku, který tu a tam někdo pozapomněl na scéně. Od tvůrců bylo velice pozorné, milé a hezké, že dali zaměstnání i opičákům. Zvláštní ironií osudu zprostředkovával bílý "sníh" člověk, který byl černý jak bota. Mimořádně zajímavá záležitost, kde jsem hltal takřka každou sekundu. Ať už je řeč o nekonečném nočním natáčení, které muselo být zejména obrovský nápor na psychiku všech zúčastněných. české stopě (dokonce zazněl Honza Nedvěd), luxusním komparzu, který byl plný opravdových nadšenců (Andrew McClay) a hlavně pohledu do zákulisí některých z ústředních postav. Vynikající záležitost. Lepší 4 kousky. ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Obsahuje SPOILERY k 8.řadě. Děkuji za náhled za oponu, která ukrývá mnohem víc práce, než si kdokoli z nás umí představit. A oceňuji snahu zaměřit se na ty, které nevidíte na plakátech, ale... ruku na srdce, koho zajímá nějakej rozprašovač sněhu (který dostal víc prostoru než Emilia nebo Kit nebo kdokoli z hlavních hvězd) nebo uřvaná ženská z vizuálních efektů? Ta scéna, kdy se deset minut loučila s dcerou byla opravdu na hraně, už jsem měla chuť to vypnout. Chápu, že se na tom taky namakali a autorka nám chtěla citlivě vylíčit, jak jsou všichni na pokraji nervového zhroucení, protože x týdnů neviděli své děti. Ale dle mého názoru dostatečně nevyužila své možnosti dostat se tam, kam většina lidí nemůže. Prostor, který věnovala chlápkovi co hrál křoví v křoví dalšímu křoví, mohla využít třeba rozhovory s HERCI/scénáristy, nějakou sondou do jejich duše nebo klidně víc "behind the scenes" záběrů. V podstatě jediné, co mi utkví v paměti je čtení scénářů, kdy Kit reagoval na smrt Dany, Vladimír Furdík a Emilia & její paruka a pocit úlevy. Dost možná ještě Kit se slzami v očích, říkajíc, že GoT nebyla jeho práce, ale jeho život. Jinak je paradoxní, že "největší" série z hlediska produkce a výpravy byla sice vizuálně i herecky dokonalá - a já děkuji celému štábu - ale ty logické chyby a podivný vývoj postav je prostě neodpustitelný. Při sledování dokumentu jsem z toho taky měla trochu pocit, že byli všichni tak hrozně unavení, že ten konec prostě odbyli, protože ty dvě hodiny většinou posloucháte jen jak je to hrozný, jak už melou z posledního a jak už (ne)chtějí, aby byl konec. Uvědomuju si, že to tak úplně asi není, ale tomu pocitu jsem se prostě nemohla ubránit... Stručně a jasně, kdyby dali tu kameru do ruky mně, věděla bych asi líp co s ní. :D Hrozně nevyužitý potenciál, bohužel. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Zajímavý, anebo naopak nešťastný nápad, nesoustředit se toliko na hlavní hvězdy celé show, nýbrž natočit GoT dokument z pohledu vedlejší herecké skvadry aka pološíleného fanouška seriálu? Za sebe říkám, že scény s Emilií, Kitem a ostatními na mě působily mnohem intenzivněji, a prostoru, věnovanému no name tvůrčím posilám, moc nerozumím... Protože co dělá například ze všech dokumentů LotR/Hobbit tak neskutečně adorovanou záležitost? Je to přímý kontakt se členy Společenstva/trpaslíky! Kýžený efekt nicméně HBO naplnilo, a chci si celý seriál pustit co nejdříve znovu, pěkně od začátku. A pořád jsem nepřestal doufat v tu ultimátní blu-ray edici s miniaturou Železného trůnu. Našetřeno mám. Čekám. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (1)

  • Během scény, kdy je Vladimír Furdik (Noční král) maskován na svou postavu, můžeme slyšet, jak si herec v dlouhé chvíli pouští českou písničku „Podvod“ od Jana Nedvěda. (ArsenalEagle)

Reklama

Reklama