foto

Brendan Coyle

  • nar. 2.12.1963 (55 let)
    Corby, Northamptonshire, Anglie, Velká Británie
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Nejvíce se proslavil dvěma rolemi. První v seriálu TRUE DARE KISS, druhá v BBC dramatu LÁSKA V BÍLÉM PEKLE (North and South), kde hrál dělníka a vůdce stávky Nicholase Higginse. V roce 1981 začal studovat drama v Dublinu a o dva roky později dostal stipendium na Mountview Theatre School v Anglii. V roce 2001 se objevil v filmu CONSPIRACY jako šéf Gestapa Heinrich Müller.

Jeho otec je Ir a matka Skotka. Jeho prasynovec je známý fotbalový manažer Matt Busby. Žije ve své vilce na východním pobřeží Norfolku. Ideální místo pro dovolenou je pro něj New York.

ashqa.fi

Herecká filmografie

Filmy

2019 Panství Downton
2018 Marie, královna skotská
2016 Ledaže
Než jsem tě poznala
2014 Noble
2012 Havran
2009 Inspector George Gently: Gently in the Night (TV film)
2007 Alice In The City
Good Samaritan, The (TV film)
Poznamenaná (TV film)
Wedding Belles (TV film)
2006 Hlavní podezřelý: Poslední případ (TV film)
Offside
Perfect Parents (TV film)
Soundproof (TV film)
The Commander: Blacklight (TV film)
2005 Svěrací kazajka
2004 Amnesia (TV film)
Omagh (TV film)
2001 Bombmaker, The (TV film)
Konference ve Wannsee (TV film)
Nebezpečná mapa
Případy inspektora Lynleyho: Vysvobození (TV film)
2000 McCready and Daughter (TV film)
1999 I Could Read the Sky
1998 Generál
Happy Birthday to Me
1997 The Last Bus Home
Zítřek nikdy neumírá
1994 Ailsa
1992 Fool's Gold: The Story of the Brink's-Mat Robbery (TV film)

TV seriály

2018 Requiem (TV seriál)
Epizoda 1 (E01)
2016 12 opic (TV seriál)
Rok opice (S02E01)
2015 Spotless (TV seriál)
Episode 10 (E10)
Episode 9 (E09)
Episode 8 (E08)
další epizody (10)
Panství Downton (TV seriál)
Christmas Special (S06E09)
Epizoda 8 (S06E08)
Epizoda 7 (S06E07)
další epizody (9)
2014 Panství Downton (TV seriál)
A Moorland Holiday (S05E09)
Epizoda 8 (S05E08)
Epizoda 7 (S05E07)
další epizody (9)
2013 Common Ground (TV seriál)
Panství Downton (TV seriál)
The London Season (S04E09)
Epizoda 8 (S04E08)
Epizoda 7 (S04E07)
další epizody (9)
2012 Starlings (TV seriál)
Panství Downton (TV seriál)
A Journey to the Highlands (S03E09)
Epizoda 8 (S03E08)
Epizoda 7 (S03E07)
další epizody (9)
2011 Panství Downton (TV seriál)
Christmas at Downton Abbey (S02E09)
Epizoda 8 (S02E08)
Epizoda 7 (S02E07)
další epizody (8)
2010 Panství Downton (TV seriál)
Epizoda 7 (S01E07)
Epizoda 6 (S01E06)
Epizoda 5 (S01E05)
další epizody (7)
2008 Z Lark Rise do Candlefordu (TV seriál)
2007 True Dare Kiss (TV seriál)
2005 Shameless (TV seriál)
The Big Day (S02E04)
2004 Láska v bílém pekle (TV seriál)
Epizoda 4 (E04)
Epizoda 3 (E03)
Epizoda 2 (E02)
další epizody (4)
2003 Single (TV seriál)
2002 Odvrácená tvář hor (TV seriál)
2001 McCready and Daughter (TV seriál)
Rebel Heart (TV seriál)
2000 Paths to Freedom (TV seriál)
1995 Skleněná panna (TV seriál)
Thief Takers (TV seriál)

Dokumentární

2014 Život v časech "Panství Downton" (TV film)
2011 Panství Downton: Pohled do zákulisí (TV film)

TV pořady

2012 64. Emmy Awards (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace