foto

Eric Close

  • nar. 24.5.1967 (51 let)
    Staten Island, New York City, New York, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Eric Close se narodil 24. května 1967 ve Staten Island v New Yorku. Jeho rodina se odstěhovala do Indiany a potom do Michiganu a nakonec se usadili v San Diegu. To bylo Erikovi sedm. Jeho otec je chirurg. Je nejstarší ze tří bratrů, jeden z jeho bratrů (Chris) měl roli v "Sedmi statečných".

Eric absolvoval B.A. v komunikaci na Univerzitě v Jižní Karolíně. V roce 1995 se oženil a má dvě dcery, Katie (narozena v říjnu 1998) a Ellu (narozena v dubnu 2001). Eric je velmi zdrženlivá osoba, která drží svůj soukromý život oddělený od práce. Miluje cestování po světě, je sportovně založený a preferuje venkovní sporty jako lezení po horách, lyžování, tenis, golf, plachtění a surfování. V jednom ze svých mnohých interview se zmínil, že má rád i plachtění.

Eric se o herectví zajímal už od raného věku. Své první zkušenosti na pódiu získal ve škole. Ukázalo se, že má skutečně pozoruhodný talent. Zdálo se však jakoby jeho herecká kariéra byla pouze krásný sen, který by se nikdy nenaplnil, kdyby nehrál v roce 1989 v malém filmu režírovaném studenty školy. Eric se rozhodl, že to je start jeho kariéry jako herce. Po absolvování navštěvoval různé konkurzy a dělal veřejné spoty. Jeho první role byla v divadle a potom mu byla nabídnuta role ve filmu "Já, Američan" a "Bezpečný dům". Obojí režírovala Elan Mannus. Jako vedlejší role se objevil v mnoha seriálech jako například "Santa Barbara", "MacGyver" "Major Dad". Hlavní roli měl v "McKenna", "Sestry", "Temné nebe", v televizním westernu "Sedm statečných" a ve "Znovu na světě", kde byl nominován na Saturn Award.

V tuto chvíli natáčí seriál "Beze stopy" o skupině agentů FBI, kteří hledají pohřešované lidi. Zahrál si taky ve Spielbergově mini seriálu "Uneseni", jeho role byla mimozemšťan. Eric také účinkoval v "Keeping Secrets", Without Constent", "A stranger Beside Me", "Hercules a ztracené království" a několik dalších.

Klára "Trenz" Holubovská

Herecká filmografie

Filmy

2018 Indivisible
2017 12 Days (TV film)
Christmas Crime Story
2014 Americký sniper
2010 Sedm smrtelných hříchů (TV film)
Unanswered Prayers (TV film)
2007 Saving Angelo
2004 Havárie letu 323 (TV film)
2003 Alvarez & Cruz
2001 Jdi za svou hvězdou
Liberty, Maine
Ztráty a nálezy
1995 Long Island Fever (TV film)
Tajemství mého muže (TV film)
1994 Herkules a ztracené království (TV film)
Zrazené děti (TV film)
1993 Taking Liberty
1992 Já, Američan
1991 Keeping Secrets (TV film)

TV seriály

2015 Kravaťáci (TV seriál)
Toe to Toe (S05E05)
2013 Kravaťáci (TV seriál)
Zůstaň (S03E10)
2012 Nashville (TV seriál)
Someday You'll Call My Name (S01E03)
I Can't Help It (If I'm Still in Love with You) (S01E02)
Pilot (S01E01)
Kravaťáci (TV seriál)
V poslední chvíli (S02E10)
Rána pod pás (S02E07)
Objev (S02E04)
Zákon a pořádek: Útvar pro zvláštní oběti (TV seriál)
Father Dearest (S13E20)
2011 American Horror Story (TV seriál)
Gumový muž (S01E08)
Dům, kde se vraždilo (S01E03)
Chaos (TV seriál)
Kravaťáci (TV seriál)
Neporažený (S01E09)
2010 Myšlenky zločince (TV seriál)
Černá hodinka (S05E23)
2009 Beze stopy (TV seriál)
Pod hladinou (S07E24)
Pravda (S07E23)
Oddanost (S07E22)
další epizody (14)
2008 Beze stopy (TV seriál)
Občanská válka (S07E10)
Jde do tuhého (S07E09)
Dávné vzpomínky (S07E08)
další epizody (18)
2007 Beze stopy (TV seriál)
Vánoční nálada (S06E10)
Jeden chybný krok (S06E09)
Mimo ring (S06E08)
další epizody (23)
2006 Beze stopy (TV seriál)
Zmizelý (S05E11)
Anděl na poli (S05E10)
Sociální systém (S05E09)
další epizody (25)
2005 On Screen (TV seriál)
Beze stopy (TV seriál)
Zatmění (S04E10)
Volný pád (S04E09)
Jeden den v životě (S04E08)
další epizody (23)
2004 Beze stopy (TV seriál)
Výslech (S03E10)
Soudy (S03E09)
Doppelgänger: Part 2 (S03E08)
další epizody (24)
2003 Beze stopy (TV seriál)
Coming Home (S02E10)
Jít dál (S02E09)
Žháři (S02E08)
další epizody (23)
2002 Beze stopy (TV seriál)
Půlnoční slunce (S01E10)
Okamžik smrti (S01E09)
Malý velký muž (S01E08)
další epizody (10)
Kim Possible (TV seriál)
Uneseni (TV seriál)
1999 Znovu na světě (TV seriál)
1998 Sedm statečných (TV seriál)
1996 Temné nebe (TV seriál)
1994 McKenna (TV seriál)
1991 Sisters (TV seriál)
MacGyver (TV seriál)
Prometheus (S07E04)
1989 Major Dad (TV seriál)
1984 Santa Barbara (TV seriál)

Dokumentární

2009 Hollywood on Fire
2002 Inside Taken
2000 Celebrity Profile: Jennifer Love Hewitt (TV film)

TV pořady

2014 Dinner at Tiffani's (TV pořad)
2003 Show Sharon Osbourneové (TV pořad)
2000 CBS Cares (TV pořad)
1999 The Late Late Show with Craig Kilborn (TV pořad)
1996 Show Rosie O'Donnellové (TV pořad)
The Daily Show (TV pořad)
1988 Live with Regis and Kathie Lee (TV pořad)
1981 Entertainment Tonight (TV pořad)

Režijní filmografie

Filmy

2018 Christmas at Graceland (TV film)

TV seriály

2012 Nashville (TV seriál)
2002 Beze stopy (TV seriál)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace