Reklama

Reklama

Beze stopy

(seriál)
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller
USA, (2002–2009), 112 h 50 min (Minutáž: 40–44 min)

Hrají:

Anthony LaPaglia, Poppy Montgomery, Marianne Jean-Baptiste, Enrique Murciano, Eric Close, Roselyn Sanchez, Annie Corley, Brian Tee, Dylan Baker (více)
(další profese)

Série(7) / Epizody(160)

Obsahy(1)

Každou minutu na světě záhadně zmizí stovky lidí. Speciální jednotka FBI v New Yorku vedená agentem Jackem Malonem (Anthony LaPaglia) je vytvořena speciálně pro tyto případy. Jeho tým sbírá střípky důkazů a postupně se snaží nejen objasnit příčiny, jež vedly ke zmizení lidí, ale hlavně je nalézt a to dříve, než uplyne magická hranice 48 hodin, po nichž pravděpodobnost úspěšného objevení živého člověka extrémně rychle klesá až na nulu... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (91)

anderson 

všechny recenze uživatele

NOVA a jej programové oddelenie otrasené raketovým nástupom TV PRIMA odštartovalo naplánovaním tejto výbornej a napínavej série do primetimu reťazec zmien, ktoré túto dlhé roky najsledovanejšiu televíziu uvrhli do momentálnej ratingovej krízy zvanej BIG BROTHER. Priznávam WITHOUT A TRACE sa uviedol vlažne (nehovoriac o osudovom faux pas, keď séria začala nie od pilotu ale od 2 epizódy !!!) a po 3 epizódach, keď ju NOVA stiahla som už nedúfal v jej návrat. Našťastie od 8.9.2005 sa v popoludňajšom vysielaní objavili ďalšie epizódy a musím konštatovať, že kvalita je vzostupná. Po CSI je to druhý kvalitný BRUCKHEIMEROV zásah. ---- Zápletka každej epizódy je vopred daná: Sympatický tím oddelenia pre stratené osoby newyorskej pobočky FBI zakaždým rieši záhadné zmiznutie nejakého človeka. Človeka, ktorého príbeh postupne vyšetrovatelia skladajú z čriepkov a útržkov precízneho pátrania. A čo je na sériu z produkcie USA prekvapujúce, happyend nie je pravidlom. Nuž a pre nás znalcov :-) sa tu vyskytuje aj predstaviteľka televíznej MARILYN Poppy Montgomery. Verdikt: ODPORÚČAM. (14.9.2005) SLOVENSKÁ TELEVÍZNA PREMIÉRA: MARKÍZA=26.3.2008 (1.4.2008) V MARKÍZE sa niekto evidentne zbláznil, pretože tak otrasný dabing ako má táto kultovka som už dlho nepočul. Titulky dali nahovoriť MRAVCOVI a ERICa CLOSE dabuje akýsi DODO BUJDÁK spôsobom pri ktorom som dostával epileptické záchvaty. Naopak príjemne ma prekvapila OĽGA BELEŠOVÁ, ktorá svoj part zvládla dôstojne. Ako, nevadí mi experimentovanie s novými hlasmi, ale takto sprzniť kultovú sériu, to sa tak ľahko nevidí, vlastne nepočuje. Chvalabohu, že mám NOVU. (2.4.2008) TECHNICKÁ POZNÁMKA: Televízia CBS rozhodla, že 7. séria, napriek dobrým ratingom, bude posledná. Sériu totiž vyrábalo konkurenčné štúdio WARNER BROS. a CBS kvôli kríze chce podporiť iba projekty "materského" štúdia PARAMOUNT. Púť BEZ STOPY na CBS sa teda uzavrela po 160-tich odvysielaných epizódach. Podľa mňa si svoju kvalitu udržalo až do konca a ihneď sa stalo klasikou. (10.6.2009) ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Druhý tohtoročný novácký seriál "od Bruckheimera". Jde tu o poněkud poctivější detektivní práci než ve všech CSI, kde když už dojdou scénáristům nápady, vše vyřeší buď zázračný počítačový program schopný zaostřit na fotce v odrazu v zrcadle jinou fotku nebo ještě zázračnější plexisklová krabice s kouřem, a to se cení. Ale nějak mě to prostě nechytlo...asi jsem příliš ovládán pozlátkem:) Ode mě 60%. PS: Poppy je minimálně na 90%;) ()

Reklama

tetka betka 

všechny recenze uživatele

Videla som všetky diely, každý jeden sa mi páčil. Na tomto seriáli ma zaujalo to, že tam nie je až tak moc sci-fi, ako v ostatných Bruckheimerových kriminálkach (okrem Cold Case, tomu tiež nie je čo vytknúť) a že nie vždy to skončí happy-endom. Nie že by som bola taká bezcitná, ale pridávalo to na realite. Herecké obsadenie taktiež super. Škoda, že sa toho nenatočilo viac. ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Nevím, jak moc je něco takového reálné, ale co? Dívalo se na to dobře a bylo to zajímavé. Aspoň prvních několik desítek dílů. Pak to totiž sklouzlo do rutiny, která už nebyla ozvláštněná ničím novým a pouze recyklovala pořád dokola ty samé případy a zápletky. Shlédnout pár dílů je fajn, ale celý seriál není ve výsledku žádný zázrak. 60% ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Občas se někdo ztratí. To se holt stává v ČR i v USA. Jenže zatímco u nás snaživý policista zkontaktuje blízké osoby, sepíše protokol, vyhlásí osobu do pátrání a vyrazí dle instruktáže vedoucího buzerovat nepřipoutané řidiče, tak v USA Jack Malone svolá svůj tým, počmárá několik tabulí, vyšle své podřízené po stopě a nikdo nejde domů, dokud nenadzvednou správný kámen. Mají samozřejmě drobné výhody v tom, že se elektronické špiclování stalo běžným standardem a také v tom, že další oznamovatel ztracené osoby spořádaně vyčká až do nálezu té aktuálně hledané. Nicméně jejich pátrání vydrželo být hodně zajímavé několik sérií a jako příležitostná kulisa k jídlu u mne dodnes funguje naprosto spolehlivě. ()

Galerie (543)

Zajímavosti (8)

  • Během každé epizody běží 15-tisekundový klip, který žádá veřejnost o pomoc při hledání skutečně pohřešovaných osob. FBI poskytuje fotku a informace o pohřešovaném, které potom v klipu čtou někteří z představitelů hlavních rolí v seriálu. (ČSFD)

Reklama

Reklama