foto

Billy Ray Cyrus

  • nar. 25.8.1961 (57 let)
    Flatwoods, Kentucky, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Billy Ray Cyrus se narodil 25.8.1961 ve Flatwoods, Kentucky, USA. Původně chtěl hrát profesionálně baseball, ale nakonec vystudoval vysokou školu v americkém Georgetownu. Jeho otec byl známý americký politik a pozoruhodný úředník z Greenup hrabství, Kentucky. V mládí se oženil a jeho choť porodila nejdříve syna, který vede americkou skupinu Metro station. Poté se narodila dcera Miley, která se proslavila díky zpěvu, kráse a herectví. Byl především známý díky svým vlasům, které lákaly všechny fanynky country music. Tento americký hudebník byl několikrát oceněn platinovou deskou, ve světě prodal více než 25 miliónů kusů alb a má na svém kontě přes 30 hitových singlů. Jeho debutové album Some Gave All se stalo obrovským hitem a je dodnes nejúspěšnějším country albem v historii Billboard's Top Country Albums, na jehož první příčce se drželo 34 týdnů. Jeho album z roku 2007 s názvem Home at Last vstoupilo do Billboard 200 mezi prvními dvaceti a v žebříčku country alb se propracovalo na třetí pozici. Vydal také desku Back to Tennessee, ve které má i duet se svojí dcerou Miley Cyrus (HANNAH MONTANA). V albu kombinuje svou lásku k blues, jižanskému rocku, bluegrassu, gospelu a country. Je také držitelem prestižního ocenění Ceny Grammy.

Současně si také vybudoval kariéru úspěšného a respektovaného filmového a televizního herce. V roce 2001 si zahrál v seriálu DOC, který se stal úspěšný v internetovém světě. V roce 2005 Cyrus rozšířil svojí hereckou kariéru v divadelním představení „Annie dostane Vaši zbraň“ v Torontu, v roli Franka Butlera. Také si zahrál v dramatu DEGRASSI: DALŠÍ GENERACE. V roce 2005 Cyrus s dcerou Miley účinkovali v prvních dvaceti epizodách HANNAH MONTANA (Disney channel). Hraje zde ovdovělého otce Miley Stewartové, která se však každý večer promění v popovou senzaci Hannah Montana. Jelikož se seriál stal úspěšný v celé Americe, začaly se natáčet i další série, které sklízí úspěch i v Evropě.

Zahrál si třeba v CHŮVA K POHLEDÁNÍ, ELVIS UŽ ODEŠEL nebo v MULHOLLAND DRIVE. Nyní žije s rodinou v Kalifornii a těší se na další desky a filmové role.

Džef!

Herecká filmografie

Filmy

2014 Like a Country Song
Sharknado 2 (TV film)
2011 Christmas Comes Home to Canaan (TV film)
2010 Chůva v akci
2009 Flying By
Hannah Montana
Vánoce v Canaanu (TV film)
Wizards on Deck with Hannah Montana - a.z.
2008 S Billem na rybách
2004 Death and Texas
Elvis už odešel
2002 Tak už konečně chcípni!
2001 Doc (TV film)
Mulholland Drive
2000 Úderný Jack
1994 Billy Ray Cyrus: A Year on the Road (TV film)
1993 Billy Ray Cyrus (TV film)
1992 Best of Country '92: Countdown at the Neon Armadillo, The (TV film)

TV seriály

2017 Still the King (TV seriál)
Who's Your Daddy? (S02E13)
Vernon's Single (S02E12)
Ronnie Brasco (S02E11)
další epizody (13)
2016 Still the King (TV seriál)
The Beginning of the End of the Beginning (S01E13)
Only the Lonely (S01E12)
SeshFest (S01E11)
další epizody (13)
2006 Hannah Montana (TV seriál)
2001 Doc (TV seriál)
1995 Chůva k pohledání (TV seriál)
A Kiss Is Just a Kiss (S02E23)

Dokumentární

2017 Demi Lovato: Simply Complicated
2012 Addicted to Fame
2009 Kids' Inaugural: We Are the Future (koncert)
2008 Hannah Montana a Miley Cyrus: To nejlepší z obou světů
1994 Elvis: The Tribute (TV film)

TV pořady

2017 2017 Billboard Music Awards (TV pořad)
2015 2015 MTV Video Music Awards (TV pořad)
2013 The Queen Latifah Show (TV pořad)
2011 The Chew (TV pořad)
2009 Watch What Happens: Live (TV pořad)
Zlatý Glóbus 2009 (TV pořad)
2007 2007 Primetime Creative Arts Emmy Awards (TV pořad)
2005 Dancing with the Stars (TV pořad)
1995 E! Živě z červeného koberce (TV pořad)
1981 Entertainment Tonight (TV pořad)
1964 Top of the Pops (TV pořad)

Tvůrcovská filmografie

Fanoušci tvůrce

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace