foto

K. Todd Freeman

  • nar. Houston, Texas, USA

Biografie

K.Todd Freeman je americký herec a zakládající člen divadelní společnosti SteppenWolf Theatre Company z Chicaga.

Filmovým divákům je znám především pro ztvárnění vedlejších rolí, jako např. v akčním snímku s Arnoldem Schwarzeneggerem ERASER /1996/ v roli Dutona, v komedii s Johnem Cusackem GROSSE POINTE BLANK /1997/, v dramatu THE CIDER HOUSE RULES /1999/ v hlavních rolích s Tobym Maguirem a Charlize Theron nebo v akčním thrilleru THE DARK NIGHT /2008/ ve vedlejší roli Polka. V upírském akčním seriálu BUFFY THE VAMPIRE SLAYER /1997-2003/ ztvárnil postavu pana Tricka.

V roce 1992 byl nominován na cenu Joseph Jefferson Award pro nejlepšího herce v hlavní roli ve hře „The Song of Jacob Zulu" v podání divadla Steppenwolf Theatre Company. Rok na to byl nominován na cenu Tony Award pro nejlepšího herce ve stejné hře „The Song of Jacob Zulu".

Na divadelním turné Broadwayského divadla účinkoval v roli Dr.Dillamunda ve hře „Wicked" a v roce 2013 byl opět nominován na cenu Joseph Jefferson Award tentokrát v kategorii pro nejlepšího divadelního režiséra za hru „Good People" v produkci SWT.

Lukáš "gatuso" Častulík

Herecká filmografie

Filmy

2017 Piráti z Karibiku: Salazarova pomsta
Weightless
2015 Anestezie
2014 Želvy Ninja
1999 Pravidla moštárny
1998 There's No Fish Food in Heaven
1997 Jasný terč
Linie násilí
1996 Domácí vězení
Likvidátor
1995 Jeffrey
1994 Full Cycle
1993 Tracey Takes on New York (TV film)
1991 Grand Canyon
Ricochet: Odražená střela
Vzpomínka na vraždu (TV film)
1990 Lovec v ulicích

TV seriály

2020 Zelený servis (TV seriál)
Backflash (S04E04)
2019 God Friended Me (TV seriál)
The Greater Good (S02E05)
All Those Yesterdays (S02E04)
Řada nešťastných příhod (TV seriál)
Penultimate Peril: Part 2 (S03E06)
Penultimate Peril: Part 1 (S03E05)
Grim Grotto: Part 2 (S03E04)
další epizody (6)
Černá listina (TV seriál)
Ostermanova zastřešující společnost (č. 6) (S06E14)
2018 Řada nešťastných příhod (TV seriál)
The Austere Academy: Part 2 (S02E02)
The Austere Academy: Part 1 (S02E01)
2017 Řada nešťastných příhod (TV seriál)
The Miserable Mill: Part Two (S01E08)
The Miserable Mill: Part One (S01E07)
The Wide Window: Part Two (S01E06)
další epizody (8)
2016 OA (TV seriál)
Chapter 1: Homecoming (S01E01)
Mrtvý bod (TV seriál)
Loupež.com (S01E18)
2015 Zákon a pořádek: Útvar pro zvláštní oběti (TV seriál)
Community Policing (S17E05)
2014 Jak prosté (TV seriál)
Terra Pericolosa (S03E06)
2011 Muž s posláním (TV seriál)
In Case of Exposure (E07)
1999 Buffy, přemožitelka upírů (TV seriál) - herec, a.z.
Volby (S03E19) - a.z.
Následky (S03E15)
Zlý holky (S03E14)
1998 Buffy, přemožitelka upírů (TV seriál)
Čokoláda pro kapelu (S03E06)
Školní ples (S03E05)
Faith, Hope a Trick (S03E03)
1995 Policie New York (TV seriál)
Heavin' Can Wait (S03E04)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky