foto

K. Todd Freeman

  • nar. Houston, Texas, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

K.Todd Freeman je americký herec a zakládající člen divadelní společnosti SteppenWolf Theatre Company z Chicaga.

Filmovým divákům je znám především pro ztvárnění vedlejších rolí, jako např. v akčním snímku s Arnoldem Schwarzeneggerem ERASER /1996/ v roli Dutona, v komedii s Johnem Cusackem GROSSE POINTE BLANK /1997/, v dramatu THE CIDER HOUSE RULES /1999/ v hlavních rolích s Tobym Maguirem a Charlize Theron nebo v akčním thrilleru THE DARK NIGHT /2008/ ve vedlejší roli Polka. V upírském akčním seriálu BUFFY THE VAMPIRE SLAYER /1997-2003/ ztvárnil postavu pana Tricka.

V roce 1992 byl nominován na cenu Joseph Jefferson Award pro nejlepšího herce v hlavní roli ve hře „The Song of Jacob Zulu" v podání divadla Steppenwolf Theatre Company. Rok na to byl nominován na cenu Tony Award pro nejlepšího herce ve stejné hře „The Song of Jacob Zulu".

Na divadelním turné Broadwayského divadla účinkoval v roli Dr.Dillamunda ve hře „Wicked" a v roce 2013 byl opět nominován na cenu Joseph Jefferson Award tentokrát v kategorii pro nejlepšího divadelního režiséra za hru „Good People" v produkci SWT.

Lukáš "gatuso" Častulík

Herecká filmografie

Filmy

2017 Piráti z Karibiku: Salazarova pomsta
Weightless
2015 Anesthesia
2014 Želvy Ninja
1999 Pravidla moštárny
1998 There's No Fish Food in Heaven
1997 Jasný terč
Linie násilí
1996 Domácí vězení
Likvidátor
1995 Jeffrey
1994 Full Cycle
1993 Tracey Takes on New York (TV film)
1991 Grand Canyon
Ricochet: Odražená střela
Vzpomínka na vraždu (TV film)
1990 Lovec v ulicích

TV seriály

2019 A Series of Unfortunate Events (TV seriál)
Penultimate Peril: Part 2 (S03E06)
Penultimate Peril: Part 1 (S03E05)
Grim Grotto: Part 2 (S03E04)
další epizody (6)
2018 A Series of Unfortunate Events (TV seriál)
The Austere Academy: Part 2 (S02E02)
The Austere Academy: Part 1 (S02E01)
2017 A Series of Unfortunate Events (TV seriál)
The Miserable Mill: Part Two (S01E08)
The Miserable Mill: Part One (S01E07)
The Wide Window: Part Two (S01E06)
další epizody (8)
2016 The OA (TV seriál)
Homecoming (E01)
Mrtvý bod (TV seriál)
Loupež.com (S01E18)
2015 Zákon a pořádek: Útvar pro zvláštní oběti (TV seriál)
Community Policing (S17E05)
2014 Jak prosté (TV seriál)
Terra Pericolosa (S03E06)
1999 Buffy, přemožitelka upírů (TV seriál) - herec, a.z.
Volby (S03E19) - a.z.
Následky (S03E15)
Zlý holky (S03E14)
1998 Buffy, přemožitelka upírů (TV seriál)
Čokoláda pro kapelu (S03E06)
Školní ples (S03E05)
Faith, Hope a Trick (S03E03)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace