Reklama

Reklama

Policie New York

(seriál)
USA, (1993–2005), 194 h (Minutáž: 41–66 min)

Hrají:

Dennis Franz, Mark-Paul Gosselaar, Gordon Clapp, Charlotte Ross, Henry Simmons, Jacqueline Obradors, Garcelle Beauvais, Esai Morales, David Caruso (více)
(další profese)

Série(12) / Epizody(261)

Obsahy(1)

Policejní jednotka newyorské policie řeší každý den drsné případy, které často přinášejí velmi netradiční situace. Ale osobitý přístup detektiva Andyho Sipowicze a jeho partnera jim jistě pomůže... (oficiální text distributora)

Recenze (38)

Ondr4H 

všechny recenze uživatele

Dle mého názoru jedna z nejlepších detektivek co byla kdy natočená.Případy jsou uvěřitelné, stejně tak chování hrdinů.New York je natolik specifické prostředí s bohatou historií že druhého není.Proč tohle muselo zaniknout, aby dostali přednost neosobní statistické kriminálky, kde je styčný bod vyšetřování sperma nebo vlas uprostřed obří haly.Proto jsem rád že po tolika letech se na prima krimi dočkáme reprízy, sice až od sedmé série.Ale nemusí pršet, stačí když kape... ()

Paity 

všechny recenze uživatele

Z Policie New York mám rád hlavně ty závěrečné díly. Nějak mi prostě nesedí ta pachuť první poloviny 90. let. Takže vlastně hodnotím cca posledních 75 dílů. A ty už jsou na velmi profesionální úrovni. Líbí se mi tam hlavně taková ta nepřetechnizovanost, která "zdobí" všechny současné kriminálky. A co ještě více oceňuji.... padouch není vždy po zásluze potrestán. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Myslím, že tento seriál bol vo svojej dobe pomerne obľúbený aj na našich televíznych obrazovkách. Zaujal okrem iného trasúcou sa kamerou, aj keď z dnešného pohľadu skôr "nestatickou". Pôsobí pomerne realisticky, aj keď všetko má svoje limity, oproti detailným preletom guliek cez ľudské telo v CSI je príjemne staromódny. Najviac z hercov zaujal Dennis Franz, je dôkazom, že hlavnou postavou nemusí byť vždy svalnatý fešák. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Nepřátel se nelekejme, na množství trojek a dvojek nehleďme. Dodatečně dopisuju komentář ke kriminálce, která se mně oproti některý nespokojencům moc líbila s hlavním hrdinou a sympaťákem Dennisem Franzem. Ten byl pro mě největší motivací a tahounem při sledování NYPD. Pro mě moc příjemný, lidský a reálný podívání se všemi prolínajícími se postavami policejního sboru s jejich soukromými starostmi a strastmi. Sipowicz byl jedničkovej polda a je to jeden z mála seriálů, které bych si pohodově střihla ještě jednou. Stejně jsem úplně všechny díly nestihla dát. ()

tron 

všechny recenze uživatele

V čase premiéry obľúbený a „iný“ seriál, ale beh s časom nevyhral a dnes je „len“ solídne drsnou kriminálnou fuškou, hoci je mi rozhodne bližší, ako všetky tie afektované C.S.I. dokopy. Dobré herecké obsadenie, kvalitné scenáre a vôbec, zaujímavý „realistický švih“ tvorcom tohto pomerne ceneného (a pomerne právom) seriálu uprieť nemožno. Nič vyložene nadpriemerné by som v tom však, česť výnimkám a niekoľkým fanúšikovským jedincom, nevidel. ()

Galerie (188)

Zajímavosti (12)

  • Herečka Sharon Lawrence měla později svatbu ve stejném kostele, jako předtím v jednom díle seriálu. (Pumiiix)
  • John F. O'Donohue (Det. Eddie Gibbon) byl ve skutečném životě detektiv NYPD. (Pumiiix)
  • Postava Andy Sipowicz skončila v anketě TV Guide's list - "50 Greatest TV Dads of All Time" na 31 místě. Anketa se konala v roce 2004. (Pumiiix)

Související novinky

Zlý polda a hodný lupič

Zlý polda a hodný lupič

18.05.2008

Bod zlomu 2 a nová verze téměř zapomenuté hardcore pornografické kriminálky? Ano, v dnešní novince se dvě klasiky ze začátku 90. let dočkají remaku a pokračování. Nic s tím nenaděláte, už se začínají… (více)

Reklama

Reklama