foto

Sheila Kelley

  • nar. 9.10.1961 (56 let)
    Pittsburgh, Pennsylvania, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Sheila Kelley je americká televizní herečka. Nejlépe ji diváci znají jako Gwen Taylor z právnického seriálu L.A.LAW /1986-1994/ a nebo jako Dr. Charlotte „Charley" Bennett Hayes z TV seriálu SISTERS /1991-1996/.

Kelley se narodila v Greensburgu ve státě Pensylvánie, rodičům Catherine Holway  Thom Kelley – zdravotní sestře a otci Dr. Jayi Hilarymu Kelleymu – emeritnímu profesorovi na School of Mineral and Energy Resources na West Virginia University. Kelley studovala jako malá dívka balet a následně byla přijata na studia do New York University na katedru Tisch School of Arts. Poté co ji doktoři upozornili na negativní zdravotní efekt postihující kyčle, nasměrovala Kelley svou snahu a píli na režírování a herectví. Původně byla přesvědčována k herectví jejím ředitelem ze střední školy Dr. Georgem Vollrathem a nakonec se tedy přestěhovala do Kalifornie aby měla větší šance posunout svou hereckou kariéru o level výš.

Kelley začala svou hereckou aktivní kariéru na začátku 80.let v televizi. Jejím prvním filmem byl snímek s Patrickem Dempseym a Jennifer Connelly SOME GIRLS /1988/. Většina jejích rolí byla spíše typu guest rolí v různých amerických TV seriálech, ačkoliv je proslavená hlavně účinkováním ve filmu DANCING AT THE BLUE IGUANA /2000/, kde hrála striptérku a svůdnou tanečnici.

Po tomto filmu zakládá ženské cvičební hnutí nazvané S Factor. Je považována za zakladatelku společnosti Pole Dancing Workout. Od počátku založení bylo po celých státech otevřeno již 8 studií. Je to jedno z nejznámějších a nejúspěšnějších tanečních studií tohoto druhu. V praxi používá prvky pilates, jógy, stretchingu ale také znalostí baletu, které nabyla v minulosti. Hnutí stále roste a jeho pobočky můžeme najít v LA, New Yorku, Chicagu, San Franciscu, Houstonu, Encinu nebo na Costa Mesa.

Kelley si zahrála v poslední sezóně seriálu LOST /2004-2010/, kde ztvárnila postavu jménem Zoe. Objevila se v seriálu z lékařského prostředí ER /1994-2009/ nebo v rodinném seriálu THE SOPRANOS /1999-2007/. Zahrála si v komedii s Nicolasem Cagem MATCHSTICK MEN /2003/, kde ztvárnila postavu Kathy, hrála v komedii NURSE BETTY /2000/ s Morganem Freemanem, Renné Zelwegger a Chrisem Rockem nebo v romantickém dramatu po boku George Clooneyho a Michelle Pfeiffer ONE FINE DAY /1996/. Jejím nedávným seriálovým počinem je role tetičky Carol v teenagerském seriálu GOSSIP GIRL /2007-2012/.

Je vdaná za herce Richarda Schiffa ze seriálu West Wing, se kterým má dvě děti Guse a Ruby. V 80. Letech založila divadelní skupinu The Elephant Company.

Lukáš "gatuso" Častulík

Herecká filmografie

Filmy

2014 Last Weekend
The Guest
2010 Rodinná prokletí
2005 Zamilovaní blázni
2003 Švindlíři
2001 Projekt Jennie (TV film)
2000 Sestřička Betty
Tanečnice od Modrého leguána
1999 Chladnokrevná hra (TV film)
1997 Santa Fe
1996 Báječný den
1995 Sekretářka (TV film)
1994 Hra bez pravidel
Mona Must Die
Záhadná Sarah (TV film)
1993 A tak jsem si vzal řeznici
1992 Mládí
Skutečný život v Belle Reve
1991 Bublifuk
Samé štěstí
The Chase (TV film)
Wild Blade
1990 Tam, kde je srdce
1989 Fulfillment of Mary Gray, The (TV film)
Mortal Passions
Vloupání
Zůstat spolu
1988 Prima děvčata
Terrorist on Trial: The United States vs. Salim Ajami (TV film)
1987 Milostné hrátky (TV film)
The Betty Ford Story (TV film)

TV seriály

2012 Super drbna (TV seriál)
Návrat prstenu (S05E24)
Ona, padouch (S05E21)
Jak podvést dědičku (S05E18)
další epizody (5)
2011 Super drbna (TV seriál)
Carolina cesta do zatracení (S05E09)
Honba za klenotem stylu (S05E03)
Špatné rozloučení (S04E22)
další epizody (4)
2010 Havaj 5-0 (TV seriál)
Zlatokopka (S01E11)
Ztraceni (TV seriál)
Pro co zemřeli (S06E16)
Poslední rekrut (S06E13)
Šťastní až navěky (S06E11)
další epizody (5)
2006 Rodina Sopránů (TV seriál)
Vítej v klubu (S06E02)
1998 Pohotovost (TV seriál)
Maškaráda (S05E05)
1991 Sisters (TV seriál)
1986 Právo v Los Angeles (TV seriál)

Dokumentární

2004 Tricks of the Trade: Making 'Matchstick Men'

TV pořady

2002 NBC 75th Anniversary Special (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace