foto

Bedřich Voděrka

  • nar. 3.3.1922
    Bratislava, Slovensko, Československo
  • zem. 5.9.1981 (59 let)
    Bratislava, Slovensko, Československo

Biografie

Tento tvůrce ještě nemá přidanou biografii.

Střihačská filmografie

Filmy

1979 Blízke diaľavy
1978 Stůl pro čtrnáct (TV film)
Čas prvých lások
1977 Advokátka
Zlatá réva
Štipku soli (TV film)
1976 Milosrdný čas
Tereza (TV film)
1975 Stretnutie
Čenkovej deti (TV film)
1974 Do zbrane, kuruci!
Rovina
1973 Džarkovia (TV film)
Prípad krásnej nerestnice
1972 Červené víno (TV film)
Ďaleko je do neba
1971 Zlozor
1970 Medený gombík (TV film)
Naši pred bránami
1969 Bašta (TV film)
Láska neláskavá
1968 Niet inej cesty
Výšiny (TV film)
1967 Cézar a detektívi
Drak se vrací
Kristove roky
Volanie démonov
Vreckári
1966 Koliesko
Vrah zo záhrobia
Živý bič (TV film)
1965 Nylonový mesiac
Náměstí svaté Alžběty
Smrt přichází v dešti
Šerif za mrežami
1964 Archimedov zákon
Balada o Vojtovej Marine (TV film)
Každý týždeň sedem dní
Perný den
Pre mňa nehrá blues
Senzi mama
1963 Geľo Sebechlebský (TV film)
Ivanov
Kto si bez viny
Mlčanie mora (TV film)
1962 Boxer a smrť
Mladé letá (TV film)
Slunce v síti
1961 Most na tú stranu
My z deviatej A
Pokorené rieky
Predjarie
1960 Na pochode sa vždy nespieva
Přerušená píseň
Trinásťroční
1959 Dom na rázcestí
Muž, ktorý sa nevrátil
Pán a hvezdár
1958 Bolo raz priatelstvo
Posledný návrat
Statočný zlodej
V hodine dvanástej
1957 Posledná bosorka
Zemianska česť
1956 Previerka lásky
Čert nespí
Čisté ruky
1955 Žena z vrchov
1954 Drevená dedina
1948 Vlčie diery

TV seriály

1976 Miesto v dome (TV seriál)
Lastovičky (E03)
Kto krúti kolotoč (E02)
Zlatá brána (E01)
1975 Naši synovia (TV seriál)

Dokumentární

1979 Bratislava - hlavné mesto SSR
Cesty vedy
1975 V dome pionierov a mládeže
1974 Metamorfózy Žitného ostrova (TV film)
1973 Cesta do školy
1972 Dialóg so životom
Goralské balady Ľudwika Korkoša
Jesenné práce na poli
1971 Hviezdy sú na dosah...
Oceľová perspektíva
1965 Artisti
Parádnice
1964 Viac zelene viac zdravia
1963 Ako ďalej s voľným ustajnením dojníc
1962 Medzevskí kováči
Nezablúdil
1961 Drobné vodné zdroje
Ulička zlých detí
Umývajte si ruky
1960 Prvé dni života
Ľudia a voda
1957 Chlieb a kvety
Útočník prichádza z močarísk
1956 Karol Ľudovít Libay
Slovenská národná galéria
Čo nás najviac zaujíma
1955 Banská Bystrica
Majster Pavol z Levoče
Prúdová žatva kombajnom
1954 Chirurg
Geologická činnosť vody
Hlina reže oceľ
Kto to napraví?
Kvety Tatier
Nepriateľ vašich očí trachom
Oprava traktorov uzlovou metódou
Ruda z otvorenej komory
Všetky nech nám žijú!
1953 Ako zakladať vrtné diery
Bábkové divadlo
Dieťa, škola a pohyb
Geologická činnosť vetra
Maštaľný hnoj
Slávnosť na Orave
Vlna je na horách
Vŕtanie v rudných baniach
1952 1. máj 1952
Dve úrody za rok
N.S. Dombrovskij
Sláva rýchlorazičom
1951 Cezpoľný beh
Hrdinovia práce
Kysuce
Strelné práce v rudných baniach
Za vyššiu úžitkovosť dobytka
1950 Brúsenie točovkových nožov
Divadlo ľudu
Máj tejto zeme
Od IX. sjazdu KSČ po IX. sjazd KSS
Tatranský pohár
Ženy do boja za mier
1949 Export-Import
Oceľová cesta
1948 Nepriateľ medzi nami
Píseň strojů
Za práva ľudu
Zem a stroj
1947 Kvapka slnka
Na lyžiach cez hrebene Tatier
Svetlo a sila
1946 Aby sme v pokoji žili
Denník z Tatier
Odkaz Cyrilometodejský
1943 Bojnice

TV pořady

1965 Kytica trvalej krásy (TV pořad)

Scenáristická filmografie

Filmy

1983 Nehoda v Los Alamos (TV film)
1976 Sváko Ragan (TV film)

Dokumentární

1947 Svetlo a sila

Herecká filmografie

Filmy

1960 Skalní v ofsajde

Režijní filmografie

Dokumentární

1953 Okamih rozhoduje
1947 Svetlo a sila

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky