Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Může oběť vraždy posílat z onoho světa informace o svém vrahovi? Další případ kapitána Jakubce (L. Chudík) a jeho méně chápavého kolegy poručíka Michalka (V. Polónyi) se odehrává na malém městě, kde revizor Burian po vypití zdravotního sirupu zemře. Lékař usoudí, že šlo o infarkt. Exhumace mrtvoly však potvrdí podezření, že Burian byl otráven. V podezření jsou v první řadě revizorova mladá žena se svým milencem. Mezi další kandidáty na roli pachatele patří vedoucí kavárny Orlovský, který za úplatek žádal Buriana o zničení falšovaných výkazů, a vedoucí dvou prodejen, kde bylo zjištěno manko. Síť podezřelých se ovšem dále rozšiřuje... (Česká televize)

(více)

Recenze (36)

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Druhý díl ze Slovenské krimi trilogie se rovněž vydařil. Opět složitej případ kde nic není tak jak vypadá. Opět sehraná dvojice vyšetřovatelů plus pár vtípků a hlášek. Opět dobrá sebereflexe tehdejší doby. jediný co bych vytknul je místy překombinovanost. Občas jsem se v tom prostě trochu neorientoval a místy se to snažili udělat až moc složitý a náročný. Každopádně na konci do sebe všechno zapadne a to je hlavní.70% ()

Gekacuk 

všechny recenze uživatele

Slovenská detektivka, která mohla dopadnout i hůře. Polónyi a Blaškovič jsou ovšem úžasní. Scénárista si mohl dát trochu více záležet, protože skoro od začátku bylo jasné, že vrahem je Pántik, který jediný byl určitou dobu sám v kuchyni. Velmi se mi líbila žena zabitého muže Dana Smutná v roli nešťasnice a rovněž Jozef Adamovič (ještě bez své charakteristické jizvy) podal dobrý výkon mladého floutka a sobce. ()

Reklama

YURAyura 

všechny recenze uživatele

3/10 Druha cast volne detektivni trilogie a pro me z pohledu zanroveho asi nejslabsi. Atmosfera dramatu prevedena do malomesta - ze by Stiavnica - podle tech nove postavenych skol na protejsim svahu? - je jaksi nechtene k smichu. Na vidieku by kazdy hned videl-vedel, kdo to byl - preci jen ty babky co se misto do sporheltu divaji pres firanky kdo ze to ize z poza humen by byly lepsimi vysetrovateli nez ustedni nesouroda dvojice. To ze se spravne pranyruji nedostatky v nasej socialistickej vlasti je vice nez vhodne, protoze jinak by tento film nenasel v planu tvurci skupiny zadne okenko. Farar pije a kouri - ano takze pozrite sa mu pod prsty toho podvratneho ludaka, nasinec se radsi necha prelozit, nez aby prilozil ruku k dilu a tovar iba pod rukou? To su tie vecy, ktore treba nakrutit! Blaskovic i pred svym "debuse" dokazal, ze za to umi vzit a kostre chabeho filmu dat aspon lidsky rozmer. ()

evapetra 

všechny recenze uživatele

Druhá část trilogie mě oslovila ještě o něco více než ta úvodní. Ústřední dvojice detektivů působí už více sehraně, přibylo napětí a tajemna, rozšířil se okruh možných pachatelů a nechybí ani krásná podezřelá v podání herečky Dany Smutné. Ladislavu Chudíkovi role rázného a nekompromisního, ale zároveň lidsky chápajícího vyšetřovatele velmi sluší. A jeho parťák, představovaný Viliamem Polónyim zase pobaví. Film, natočený v druhé polovině 60.let, je zajímavý i tím, že se nebrání poukázat na problémy se socialistickým plánováním a z něho vyplývající hospodářskou kriminalitou. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Detektivna trilogia pana Lettricha Smrt Prichadza v dazdi - Vrah zo Zahrobia -- Volanie Demonov je kvalitativne prekvapivo vyrovnana, co sa u trilogii malokedy vidi /vacsinou je to tak, ze po genialnej jednicke nasleduje slabsia dvojka a retardovana trojka/. Tu v tomto filme ide o vrazdu revizora, a to je uz silny namet na film. Vysoko ocenujem, ze sa nekona ziadne prazdne tliachanie o medziludskych vztahoch, o tom, kto koho moze/nemusi .... a podobne bla bla bla. Ustredna dvojka vysetrovatelov Chudik -- Polonyi su akymsi slovenskym ekvivalentom Sherlocka Holmesa a Watkinsa, a to sa mi lubi. Velmi. A na konci sa dokonca strielalo. 82 % ()

Galerie (3)

Zajímavosti (2)

  • Film sa natáčal v meste Banská Štiavnica. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama