Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Může oběť vraždy posílat z onoho světa informace o svém vrahovi? Další případ kapitána Jakubce (L. Chudík) a jeho méně chápavého kolegy poručíka Michalka (V. Polónyi) se odehrává na malém městě, kde revizor Burian po vypití zdravotního sirupu zemře. Lékař usoudí, že šlo o infarkt. Exhumace mrtvoly však potvrdí podezření, že Burian byl otráven. V podezření jsou v první řadě revizorova mladá žena se svým milencem. Mezi další kandidáty na roli pachatele patří vedoucí kavárny Orlovský, který za úplatek žádal Buriana o zničení falšovaných výkazů, a vedoucí dvou prodejen, kde bylo zjištěno manko. Síť podezřelých se ovšem dále rozšiřuje... (Česká televize)

(více)

Recenze (36)

Gekacuk 

všechny recenze uživatele

Slovenská detektivka, která mohla dopadnout i hůře. Polónyi a Blaškovič jsou ovšem úžasní. Scénárista si mohl dát trochu více záležet, protože skoro od začátku bylo jasné, že vrahem je Pántik, který jediný byl určitou dobu sám v kuchyni. Velmi se mi líbila žena zabitého muže Dana Smutná v roli nešťasnice a rovněž Jozef Adamovič (ještě bez své charakteristické jizvy) podal dobrý výkon mladého floutka a sobce. ()

topi 

všechny recenze uživatele

Vraždu revizora potravinové sítě Buriana, kterého někdo otráví kyanidem nalitým do sirupu vyšetřuje sympatická dvojice detektivů, kapitán Jakubec a poručík Michalko v podání Ladislava Chudíka a Viliama Polónyiho. Podezřelých je dost a když se začnou objevovat psaní od mrtvého Buriana, tak je jasné, že pátrání bude ještě obtížnější. Nejvíc je zatím podezřelá Burianova mladá manželka (nááádherná Dana Smutná), díky jejím pletkám s milencem a také kvůli tomu, že po muži zdědí vilu a veškerý majetek. Když je ještě zavražděn Žilinec, který měl s mrtvým také co do činění, začne podezřelých ještě přibývat. Vrah zo záhrobia je druhým dílem volné trilogie s vyšetřovateli Chudíkem a Polónyiem a svým způsobem vyprávění i humorných prvků se může rovnat české trilogii detektivek o alibi, kde vyšetřovatele ztvárnili Karel Hoger (kapitán Tůma) a Josef Bek (poručík Líbal) - jeho sarkastický humor a poznámky jsou na chlup shodné s poručíkem Michalkem ve slovenské verzi detektivních filmů. Tak jako v české trilogii je zde zastoupeno vynikající slovenské i české herecké obsazení, na které je radost pohledět a čeští herci se nenechali předabovat a mluvili plynně svým jazykem slovensky. Dneska by to z "nové herecké elity" nikdo nezvládnul. ()

Reklama

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Druhý díl ze Slovenské krimi trilogie se rovněž vydařil. Opět složitej případ kde nic není tak jak vypadá. Opět sehraná dvojice vyšetřovatelů plus pár vtípků a hlášek. Opět dobrá sebereflexe tehdejší doby. jediný co bych vytknul je místy překombinovanost. Občas jsem se v tom prostě trochu neorientoval a místy se to snažili udělat až moc složitý a náročný. Každopádně na konci do sebe všechno zapadne a to je hlavní.70% ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Druhé pokračovanie trilógie o dvoch žandároch Jakubec/Michalko natoľko neohúrilo ako prvotina, no stále je to snímok s kvalitným hereckým obsadením, čo zaručuje minimálne priemerný krimi zážitok. Od námetu som očakával trošku viac. Miestami mi samotný dej prišiel akýsi chaotický, čo zrejme zapríčinilo príliš veľa postáv, no rozuzlenie je už tradične, ako to býva zvykom, v norme dosiahnutého prekvapenia. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Klasická prácička dvojice Tallo-Lettrich. Jedna a možno viac vrážd, niekoľko podozrivých, pretože každý má nejaké to maslo na hlave, mal motív a keď má mať niekto zranenie na ruke, tak zhodou okolností ich musí byť viac, aby bol divák v napätí. Občas padne aj nejaký ten výstrel, aby nešlo len o bežnú konverzačku. A ústredné vyšetrovacie duo musí byť odlišné, aby bol nejaký ten humor. To všetko beriem ako konštatovanie, nie ako kritiku. Spôsob dopadnutia vraha bol vo svojej dobe asi neopozeraný, len tá motivácia dotyčného mi prišla trochu pritiahnutá za vlasy, ale možno by som bol z toho na jeho mieste podobne na nervy a jednal skratkovito. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (2)

  • Film sa natáčal v meste Banská Štiavnica. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama