foto

Jiří Sequens ml.

  • nar. 9.1.1961 (59 let)
    Praha, Československo

Biografie

Jiří Sequens je synem režiséra Jiřího Sequense (1922-2008) a bratrem herečky Sylvy Sequensové (*1958). Již jako dítě se Jiří Sequens mladší objevil ve víceméně komparzní roli v otcově filmu PARTIE KRÁSNÉHO DRAGOUNA (1970), mihnul se také v seriálu TŘICET PŘÍPADU MAJORA ZEMANA (1975). Ovlivněn rodinným prostředím a prvními zkušenostmi před kamerou se Jiří Sequens mladší rozhodl pro hereckou dráhu, nastoupil studia na Státní konzervatoři v Praze, byl ve stejném ročníku například se Zuzanou Bydžovskou nebo Ivanou Andrlovou, sám dnes ale přiznává, že se slavným příjmením protežovaného normalizačního režiséra měl spíše potíže, protože byl považován za protekční dítě. Již za studií dostal angažmá v Krajském divadle v Kolíně (1981-1987). Konzervatoř absolvoval v roce 1983, nadále pak zůstal hercem kolínského divadla, od konce 80. let se hereckému povolání věnoval na volné noze. V letech 1988-1993 hrál v divadle Ta Fantastika, potom hereckou dráhu opustil.

Ještě jako posluchač konzervatoře se Jiří Sequens znovu dostal i před filmovou kameru, v menších rolích jsme jej mohli zaznamenat v komediích PÁTEK NENÍ SVÁTEK (1979) a V PODSTATĚ JSME NORMÁLNÍ (1980), následně hrál ve filmu VÍTR V KAPSE (1982), menší postavou poručíka se připomněl ve filmu COPAK JE TO ZA VOJÁKA (1987). Natočil také několik televizních inscenací (MAPA ZÁMOŘSKÝCH OBJEVŮ, 1979).

Po roce 1993 se Jiří Sequens vrátil ke staré rodinné tradici ruční výroby náramkových hodinek (tuto živnost provozovala rodina od roku 1885) a k herectví se vrací jen výjimečně, například v představení Pěnička a paraplíčko v Metropolitním divadle v Praze.

Jiří Sequens je rozvedený a má jednoho syna.

Pavel "argenson" Vlach

Herecká filmografie

Filmy

2019 Léto s gentlemanem
1988 Bronzová spirála (TV film)
1987 Copak je to za vojáka...
1986 Zrání (TV film)
1982 Vítr v kapse
Zelená vlna
1981 Fotbalová odysea (TV film)
V podstatě jsme normální
1980 Kluci z bronzu
1979 Pátek není svátek
1978 Mapa zámořských objevů (TV film)
1970 Partie krásného dragouna

TV seriály

2019 Krejzovi (TV seriál)
Pomsta za studena (S01E66)
1989 Dlouhá míle (TV seriál)
Epizoda 1 (E01)
1982 Dynastie Nováků (TV seriál)
1979 30 případů majora Zemana (TV seriál)
Mimikry (S03E09)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky