Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Česká filmová komedie o obyčejných dnech jedné obyčejné rodiny Novákových, o zmatcích kolem shánění a klikaté cestě zmoudření... (oficiální text distributora)

Recenze (103)

Micione 

všechny recenze uživatele

" A ty nechceš na vysokou školu? Nechci. A čím chceš bejt? Uklízečkou. Jako máti od Simony ze třídy. Dělá ve třech podnicích, po třech hodinách, přibrala barák a má prostě všechno. No jo, ale musíš přece dělat něco, co má nějakou budoucnost. Uklízečka má budoucnost, na světě bude přece binec pořád... " ()

sud 

všechny recenze uživatele

Zábavná nadčasová komedie o obyčejné Pražské rodině na počátku osmdesátých let. Sice se při ní nebudete válet smíchy, ale příjemný úsměv a náladu na víkendové odpoledne vám určitě přichystá. O rok později vzniklo pokračování s názvem "V podstatě jsme normální". P.S.: Jorga Kotrbová byla v těch letech opravdu kus. ()

Reklama

GIK

všechny recenze uživatele

Komedie u které jsem se moc nezasmál. Možná pár uchechtnutí, několik shovívavých úsměvů. Začíná to hezky a originálně sprintem Kostky za zvuků znělky BBS do třetího patra. Rovněž originální úvodní titulky potěší a slibují kvalitní podívanou. Obsazení studentů bije do očí. Reifová je evidentně o dost mladší než Hálová (o 4,5 roku!). Netradiční pro komedii je rovněž nepříjemná hádka rodičů Novákových v přítomnosti jejich mladší dcery, která začne plakat a rodiče nenapadne nic lepšího, než v hádce pokračovat tentokrát na téma, kdo za to může. Toto je nejsmutnější část filmu. A co ten Kodet slintající na fotkou patnáctileté holky v plavkách. Podivný nápadník Reifové Kabíček dostal roli pouze ze známosti. Jinak se to celkem dá. 50 % ()

winstonik 

všechny recenze uživatele

Anketová otázka: boli ľudia v socializme šťastnejší? Mysleli menej na materiálne statky, ako v modernej dobe kvázikapitalizmu? Tento nedocenený film ponúka presné odpovede, je to čosi ako historický dokument o živote v režime, kde včera znamenalo až zajtra, pri ktorom až tak nevadí, že je zabalený do komediálnej podoby. ()

janek85 

všechny recenze uživatele

Vynikající český film. Celý děj plynul svižně a zábavně. Atmosféra byla humorná a zajímavá. Nejlepší scénka byla úpně na začátku s hudbou Branek bodů vteřin i celková hudba byla kvalitní. Výkony herců, obzvláště Kostky, jež doopravdy umí hrát, jsou dobré. Film se mi líbil a zasmál se u něho. Je to jeden z povedenějších českých filmů 4*. 77% ()

Galerie (7)

Zajímavosti (6)

  • Novák (Petr Kostka) sa vracia z chalupy do podniku na poradu. Vrátnička (Nataša Gollová) mu "pichne", pričom hodiny na vrátnici ukazujú 16:00. Keď Novák dorazí k direktorovi, jeho hodiny ukazujú 16:02. Keď sa dozvie, že sa porada nekoná a odchádza s direktorom (Zdeněk Dítě) z podniku cez vrátnicu von, za vrátničkou hodiny stále ukazujú 16:00. (J.J.1972)
  • Filmovanie prebiehalo hlavne v pražskej časti Holešovice, ale taktiež v obciach Lhotka, Braník, Pruhonice, Malešice či na križovatke Libečov - Chyňava. (dyfur)
  • Eva (Jorga Kotrbová) řídila na konci filmu motocykl československé výroby Jawa 21 sport, tzv. "pionýr" vyráběný v letech 1969-1974.  Karel (Petr Kostka) pak jezdí vozem Škoda 100, vorábenou československu automobilkou AZNP v letech 1969-1977. (JARDAHONDA)

Reklama

Reklama