Reklama

Reklama

Dynastie Nováků

(seriál)
Rodinný / Komedie
Československo, 1982, 10 h 48 min (Minutáž: 47–51 min)

Režie:

Ivo Novák

Hudba:

Petr Hapka

Hrají:

Radoslav Brzobohatý, Josef Kemr, Jaromír Hanzlík, Hana Maciuchová, Kateřina Macháčková, Taťjana Medvecká, Oldřich Kaiser, Jarmila Krulišová (více)
(další profese)

Epizody(13)

Po třináct dílů se budeme setkávat s rodinou, která prožívá své problémy i radosti. Každý člen této železničářské rodiny žije svůj život se svými nejbližšími. Život, v němž všichni dohromady vytvářejí rodinný kolektiv, a to nejen tím, že rádi a s chutí muzicírují. Rodu Nováků vévodí patriarcha Maxmilián, bývalý strojvedoucí. Jeho syn Jan vede brigádu socialistické práce na elektrifikaci. Janova dcera Lida funguje jako výpravčí a syn Martin právě dokončil železniční průmyslovku. Jen starší syn Pepa se odrodil. Je mistrem v autoservisu. Otec Jan převzal u příležitosti svých padesátin vyznamenání, může spokojeně rekapitulovat svůj dosavadní život. Jenže ta spokojenost dostala v noci trhlinu, která mu pokazila nejkrásnější den jeho života. (Česká televize)

(více)

Recenze (104)

mzss1 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle český seriál ani nemůžu ani řádně zhodnotit, mě moc nesedl. Nejsem zaujatý proti českým seriálům - často se jedná o dobrý průměr či nadprůměr, dokonce někdy hodnotím i plným počtem české serály. Třeba Chlapci a chlapi nebo My všichni školou povinní. Toto mě nenadclo, ani herecké obsazení, nuda prostě. Takže hodnotím s odř.ušima tak na 15% = * ()

mandlova 

všechny recenze uživatele

Nevím...tento seriál jsem viděla až dost pozdě, nechytla jsem ho jako malá za totality, až v pozdější Primácké repríze a nemůžu se ubránit, i přesto mne zaujal - netypické rodinné prostředí kdy všichni bydleli takřka pospolu, úžasný dědeček Kemr a jeho nádherný model železnice, tatínkova posedlost zahrádkou...jistě,existují lepší seriály z produkce ČsTv.. ()

Reklama

blackrain 

všechny recenze uživatele

Nápad natočit seriál o železničářích je výborný. Seriál jako takový vůbec špatný není i herecké obsazení se povedlo. Tak, kdepak je to jádro pudla? To bude asi v něčem úplně jiném. Dynastie Nováků samozřejmě není jenom o vlakách a práci okolo nich. Je především o rodinných vztazích a o tom, co rodina prožívala a zažila. V současné době se bohužel točí mnohem horší seriály, které by tomuhle ani konkurovat nemohli. Stačí se podívat na televizní obrazovky, co nám některé televize rádi servírují a ještě na tom stavějí. Pan Kemr měl úžasné vláčky. Tenhle seriál zblajznu v klidu a žádná zdravotní újma po něm nehrozí. ()

horskejvlk 

všechny recenze uživatele

Kam se hrabe Vyprávěj” stačí se podívat na Dynastii Nováků a tak se žilo za socialismu všichni měli všechno ale sehnat SONY nebo zahraniční auto to byla alfa omega spokojených života, alespoň vypadat jako že žijeme jako na západě… morální katastrofa jako následující 90’ léta morálního úpadku až do dnešní doby. Nejde o chudobu materiální ale duchovní. Tohle je ošklivé zrcadlo bohužel stále funguje. ()

Segrestor odpad!

všechny recenze uživatele

Neříkám, taky se rád napiju. Seriál o železničářích byl v té době dobrej nápad. Osobně bych raději čuměl na seriál o železničářích, protože o zemědělcích, inženýrech, sousedech a jiných soudruzích jsem měl nakoukáno dost a mozek už bublal a chtěl ven. Leč, bohužel ani zde u mě tvůrcům pšenka nekvetla. Byla to stejná komunistická sračka jako ty předtím, ale co člověk může chtít od takových amůzických šmejdů jako byli komunisti, kteří v případech těchto všech seriálů a Novákama počínaje dělali takzvané samozvané producenty. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (41)

  • Postavu režiséra (11. díl "Výlet do Krumlova") hraje Karel Smyczek, který je režisérem i ve skutečnosti. (rakovnik)
  • V příběhu zazní slovo „kapric“ – jedná se o umíněnost, vrtoch, rozmar. Původ slova není jednoznačný a etymologové se neshodnou. (sator)

Související novinky

Zemřela herečka Hana Maciuchová

Zemřela herečka Hana Maciuchová

26.01.2021

Ve věku 75 let dnes v Olomouci po dlouhé nemoci zemřela česká filmová, televizní a divadelní herečka Hana Maciuchová. Nejvíce diváku si ji jistě bude pamatovat z televizních obrazovek. Zahrála si v… (více)

Reklama

Reklama