foto

Daniel Henney

  • nar. 28.11.1979 (39 let)
    Carson City, Michigan, USA

Biografie

Daniel Phillip Henney se narodil v Carson City, v Michiganu adoptivní korejské matce a americkému otci. Od roku 2001 začal s modelingem. Zatímco dokončoval vysokou školu, pracoval ve Francii, Itálii, Hong Kongu a na Taiwanu. Účastnil se také pár reklamních spotů a pro několik společností se stal i mluvčím.

Ačkoli nemluvil korejsky, brzy stal jednou z hvězd domácího hitu MY LOVELY SAM SOON. Bylo to nejpopulárnější drama z roku 2005, a i když Daniel nebyl hlavní postavou, jeho role byla tehdy patřičně zaznamenána.

Dále se v roce 2006 objevil v dramatu SPRING WALTZ. Později se naučil jazyk a účastnil se například show FAMILY OUTING. Byl také zapojen do skandálu nepravým titulem ze studií. Jedním z jeho prvních filmů byly korejské SEDUCING MR. PERFECT a MY FATHER, který vyhrál v Severní Korei mnoho cen a Daniel se tak stal prvním cizincem, jenž získal všechna hlavní ocenění v kategorii Nový nejlepší herec.

V roce 2009 se objevil v X-MEN ORIGINS: WOLVERINE jako agent Zero. Ve stejném roce si zahrál v dramatu stanice CBS THREE RIVERS. Roku 2010 se vrátil do Korei pro film THE FUGITIVE: PLAN B. Mimo jiné si v pozdější době zahrál například v SHANGHAI CALLING, THE LAST STAND nebo BIG HERO 6. Objevil se také v kriminálce NCIS LOS ANGELES jako Paul Angelo. V současnosti se věnuje modelingu a své přítelkyni.

Tereza "Tessy98" Doležalová

Herecká filmografie

Filmy

2018 Don
2015 Agatha (TV film)
2014 Velká šestka
2013 Konečná
Occult (TV film)
Seupai
Yi ye jing xi
2012 Shanghai Calling
2009 X-Men Origins: Wolverine
2007 Mai padeo
2006 Miseuteo robin ggosigi

TV seriály

2019 Myšlenky zločince (TV seriál)
Sick and Evil (S14E14)
Chameleon (S14E13)
Hamelin (S14E12)
další epizody (4)
2018 Myšlenky zločince (TV seriál)
Flesh and Blood (S14E10)
Broken Wing (S14E09)
Ashley (S14E08)
další epizody (15)
2017 Velká šestka (TV seriál)
Baymax se vrací (S01E01)
Myšlenky zločince: Za hranicemi (TV seriál)
The Ripper of Riga (S02E13)
Abominable (S02E12)
Obey (S02E11)
další epizody (13)
Myšlenky zločince (TV seriál)
Falešná vlajka (S13E09)
Neonový ďas (S13E08)
Prach a kosti (S13E07)
další epizody (10)
2016 Dieo mai peurenjeu (TV seriál)
Gutbai miseuteo beullak (TV seriál)
Myšlenky zločince: Za hranicemi (TV seriál)
Paper Orphans (S01E13)
El Toro Bravo (S01E12)
The Ballad of Nick and Nat (S01E11)
další epizody (13)
2015 Myšlenky zločince (TV seriál)
Beyond Borders (S10E19)
2014 Revoluce (TV seriál)
Pavučina snů (S02E15)
Strach a hnus v New Vegas (S02E14)
Šťastné konce (S02E13)
NCIS: Los Angeles (TV seriál)
Tři srdce (S05E21)
2013 Havaj 5-0 (TV seriál)
Sbohem a opatruj se (S03E24)
Rodinný podnik (S03E23)
2012 Havaj 5-0 (TV seriál)
Výlet do přírody (S03E10)
2010 Domangja peullaen B (TV seriál)
Transplantační jednotka (TV seriál)
Status 1A (E13)
Case Histories (E12)
Every Breath You Take (E11)
další epizody (5)
2009 Transplantační jednotka (TV seriál)
The Kindness of Strangers (E08)
The Luckiest Man (E07)
Where We Lie (E06)
další epizody (8)
2006 Bomeui walcheu (TV seriál)
2005 Annyoung peurancheseuka (TV seriál)
Annyoung peurancheseuka sijeun 2 (TV seriál)
Nae ireumeun Kim Sam-sun (TV seriál)

Host

TV pořady

2013 Na honja sanda (TV pořad)
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace