foto

Ross Butler

  • nar. 17.5.1990 (30 let)
    Queenstown, Singapur

Biografie

Ross Fleming Butler je americký herec. Narodil se v Singapuru, ale vyrůstal ve Virginii/Washingtonu, D. C. Jeho matka je čínsko-malajského a otec britsko-holandského původu. Navštěvoval Langley High School, a poté univerzitu v Ohiu, kde studoval biomolekulární a chemické inženýrství. Po roce studium ukončil, protože ho to nebavilo.

V roce 2010 se přestěhoval do Los Angeles a svou lásku k herectví objevil poté, co dostal hodinu herectví k jeho 21. narozeninám.

Poprvé se představil v televizi v roce 2012 ve filmu The Gateway Life. Následně se objevil v seriálech Closer: Nové případy, Happyland, Chasing Life, Vlčí mládě a od roku 2015 do roku 2017 si zahrál v Tajném životu K. C. Byl také obsazen ve filmech Two Bedrooms, Hacker's Game, Film mých snů 2 a Dokonalé opojení po boku Belly Thorne.

První velké role dostal v roce 2017 v seriálech Riverdale, ve kterém hrál hlavní postavu Reggieho, načež ho ve 2. sérii nahradil Charles Melton, a 13 Reasons Why jako Zach Dempsey.

Ve svém volném čase rád cvičí, hraje na kytaru, piano, zpívá a vzdělává děti v Klubu chlapců a dívek v Kalifornii.

MichelleW

Herecká filmografie

Filmy

2020 Všem klukům: P.S. Stále tě miluju
2019 Shazam!
2015 Dokonalé opojení (TV film)
Film mých snů 2 (TV film)
Hacker's Game
2014 Two Bedrooms
2012 The Gateway Life (TV film)

TV seriály

2020 Day by Day (TV seriál)
Proč? 13x proto (TV seriál)
Maturita (S04E10)
Ples (S04E09)
Přijetí/zamítnutí (S04E08)
další epizody (10)
2019 Proč? 13x proto (TV seriál)
Ať mrtví pohřbívají svoje mrtvé (S03E13)
A pak se strhla mela (S03E12)
Pár věcí, které jsem ti neřekla (S03E11)
další epizody (13)
2018 Proč? 13x proto (TV seriál)
Sbohem (S02E13)
Krabice polaroidů (S02E12)
Bryce a Chloe (S02E11)
další epizody (13)
2017 Proč? 13x proto (TV seriál)
Sedmá kazeta, první strana (S01E13)
Šestá kazeta, druhá strana (S01E12)
Šestá kazeta, první strana (S01E11)
další epizody (13)
Riverdale (TV seriál)
Kapitola 13: Sladké a tak dále (S01E13)
Kapitola 7: Opuštěné místo (S01E07)
Kapitola 6: Opřete se do toho, Pussycats! (S01E06)
další epizody (7)
2016 Vlčí mládě (TV seriál)
Relics (S06E04)
Sundowning (S06E03)
Superposition (S06E02)
2015 Tajný život K.C. (TV seriál)
Chasing Life (TV seriál)
Life of Brenna (S02E03)
The Age of Consent (S02E02)
April Just Wants to Have Fun (S01E15)
2014 Happyland (TV seriál)
2013 Closer: Nové případy (TV seriál)
Jed na přání (S02E12)

Hudební videoklipy

2019 Benny Blanco & Juice WRLD - Graduation (hudební videoklip)

Host

TV pořady

2017 MTV Movie & TV Awards 2017 (TV pořad)