foto

Anthony Montgomery

  • nar. 2.6.1971 (49 let)
    Indianapolis, Indiana, USA

Biografie

Anthony Montgomery je americky filmový a televízny herec. Tento vnuk známeho jazzového umelca Wesa Montgomeryho sa narodil v meste motorizmu – v Indianopolise, v štáte Indiana, ale vždy bolo jeho hlavným záujmom umenie. Vyštudoval herectvo na BCU (Ball State University) a svoje teoretické znalosti hneď využil v praxi, keď sa stal stand-up komikom. No na rozbehnutie svojej hereckej kariéry sa musel presťahovať do Kalifornie.

Už začiatkom 90-tych rokov sa sporadicky začína objavovať v televíznych seriáloch, ako sú JAG alebo Frasier. Na konkurze sa pokúšal dostať do obsadenia seriálu Star Trek Voyager, no i keď zanechal dojem, žiadnu rolu nedostal. Jeho prvá filmová rola prišla v roku 2000, keď si zahral v horore Leprechaun in the Hood. V roku 2001 sa mu už podarilo preraziť do obsadenia nového seriálu z prostredia Star Treku – Enterprise, kde sa mu vďaka predchádzajúcim skúsenostiam z konkurzov pošťastilo hrať jednu z hlavných postáv – podporučíka Trawisa Mayweathera. Tento angažmán mu vytrval po nasledujúce 4 roky, až do skončenia seriálu. V nasledujúcom období Anthony strieda dosky divadiel s mikrofónom stand-up komika a pridáva aj príležitostné hranie v menej známych filmoch, ako napríklad I'm Through with White Girls (The Inevitable Undoing of Jay Brooks) (2007). Táto pracovná schéma trvá do súčasnosti.

Čo sa týka koníčkov, Anthony je v tomto smere veľmi činorodý. Okrem herectva sa venuje aj hudbe. Svoje debutové CD s hudbou v štýle hip-hop vydal v roku 2008. Taktiež je tvorcom komiksov a je horlivým fanúšikom ázijských bojových umení. Pravidelne cvičí Hapkido a Nindžucu.

So svojou manželkou Adrienne tvorí pár od roku 2007. Majú spolu syna, ktorý sa narodil v roku 2010 a taktiež aj dcéru z predchádzajúceho vzťahu.

mrclTV

Herecká filmografie

Filmy

2019 #Truth
Carole's Christmas (TV film)
2018 Unbelievable!!!!!
2017 Without Ward
2016 The Preacher's Son
2015 The Man in 3B
2013 Tajný plán
2009 Why Am I Doing This?
2008 Američan v Číně
2007 I'm Through with White Girls
2000 Leprechaun in the Hood

TV seriály

2019 Magnum P.I. (TV seriál)
Day I Met The Devil (S02E11)
2013 Chirurgové (TV seriál)
Spící nestvůra (S09E21)
2012 Laskavý dotek (TV seriál)
Tough Love (S01E03)
2011 Single Ladies (TV seriál)
2009 Dr. House (TV seriál)
Bez bolesti (S05E12)
2008 Námořní vyšetřovací služba (TV seriál)
Vedlejší ztráty (S06E07)
2005 Star Trek: Enterprise (TV seriál)
Toto jsou cesty... (S04E22)
Terra Jedna (S04E21)
Přízraky (S04E20)
další epizody (13)
2004 Star Trek: Enterprise (TV seriál)
Kir'Shara (S04E09)
Probuzení (S04E08)
Výheň (S04E07)
další epizody (21)
2003 Vzkvétající město (TV seriál)
Wannabe (S02E03)
Star Trek: Enterprise (TV seriál)
Říše vyvolených (S03E12)
Symbiont (S03E10)
Severka (S03E09)
další epizody (24)
2002 Star Trek: Enterprise (TV seriál)
Na obslužné lávce (S02E12)
Cenný náklad (S02E11)
Pára nad hrncem (S02E10)
další epizody (26)
2001 Star Trek: Enterprise (TV seriál)
Studená fronta (S01E10)
Dítě štěstěny (S01E09)
Civilizace (S01E08)
další epizody (10)
2000 Čarodějky (TV seriál)
Po líbánkách (S03E01)
Frasier (TV seriál)
Něco modrého, něco půjčeného 2/2 (S07E24)
Něco modrého, něco půjčeného 1/2 (S07E23)
1999 Popular (TV seriál)
Stark Raving Mad (TV seriál)
JAG (TV seriál)
Rychlá spravedlnost (S04E12)
1997 Věřte nevěřte (TV seriál)

Dokumentární

2014 Before Her Time: Decommissioning Enterprise
Star Trek: Enterprise - In a Time of War
2013 Star Trek: Enterprise - In Conversation - The First Crew
Star Trek: Enterprise - Uncharted Territory
The Captains Close Up (TV seriál)
2010 Biography: The Captains of the Final Frontier (TV film)

Host

TV pořady

2002 Player$ (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky