Reklama

Reklama

Arktický výzkumný tým objeví zbytky mimozemského plavidla pohřbené v ledovci. (SkyShowtime)

Recenze (8)

noriaki 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Teorie číslo 1) Po cestě Borgů do dne Prvního kontaktu došlo ke změně historie a tím se, .... no, změnila historie. Čili v téhle nové linii už Hvězdná flotila o Borzích věděla. Teorie číslo 2) Q věděl že Borgové vyslali signál spouštějící invazi do Sektoru 001, takže krychli postavil do cesty Enterprise 1701 - D, aby Federaci na setkání přípravil. Pokud místní experti tvrdí, že takhle cestování časem nefunguje, můžete mi to prosím vyvrátit. A nestyďte se použít rovnice. ()

PKD 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Bohužel nemohu souhlasit ani s jedním z pánů, neb se zřejmě oběma nějakým nedopatřením vykouřilo z hlavy, úvodních 15min. ST VIII, na nějž tento díl navazuje. Smůla. Snad příště. noriaki the best comment. 25min. ost 200% ()

Reklama

sirien 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hezká zápletka navazující na First contact film. Bohužel to strašně ničej nedotažený detaily: nakažlivý nanoboti sou vlastně dojmově meh (asi jako Iron Man co místo zbroje má nano-armor co si vytáhne ze zadnice), schopnost zjevně nekonečnýho upgradeování čehokoliv bez limitu, nekonzistentní fungování osobních štítů (jak vůči TNG/VOY tak vnitřně v rámci dílu), na druhý straně se už ztrácí snaha se aspoň tvářit že "plating" je něco jinýho než "štíty" a lítaj hlášky o tom jak je "plating na 60%" (scénárista se zjevně ani na moment nezamyslel co to vlastně vůbec znamená)... (hláška "research team was heavily armed" ve vztahu k vykopávkám v Antarktidě neni úplně fail, ale je to lol :D "what kind of archeologist carries a weapon / Eh, I do") Škoda, jedna z těch epizod co si člověk snadno předtsaví že mohla bejt 5*, ale která končí jako sice ne pochybný, ale přesto spíš podprůměrný 4*. ()

DocBrown odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

WTF, oni uměli vyléčit borgské nanosondy dávno před Picardem a on o tom nevěděl? Janeway hledala důkladně v databázi všechy setkání s Borgy a tohle nenašla? Prostě tam ty borgy museli nas***, celou epizodu jsem čekal jak logicky vysvětlí zmizení všech záznamů, a oni naopak ještě museli prorokovat invazi v 24. století, na takovou drobnost se lehce zapomene, že?. Borgy poprvé potkal Picard díky Q. STVIII nijak nevysvětluje, kam se ztratili záznamy o tomhle "kontaktu" a proč i Q na to zapomněl. ()

RedRose 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

S DocBrownem většinou souhlasím, ale tady to není tak jednoduché. Vidět akční Borgy bylo rozhodně fajn a byl to výborný díl! Ano, na první pohled tady Borgové (mimochodem jejich jméno v tomto díle nezaznělo) více-méně nemají co pohledávat. Ale když se nad tím zamyslím, s tím, že jsem v posledních týdnech viděl vše ze Star Treku, tak musím uznat, že to opravdu navazuje na události Prvního kontaktu. Jenže je tady velké ALE! V normálním časoprostoru na Borgy narazí až Picard (TNG), když jim Enterprise-D doslova předhodí Q! A při tomto kontaktu je nikdo nezná a federace se s nima potkává poprvé, takže v databázích o nich není ani zmínka. Ani Janeway (VOY) o nich neví víc, než Picard a až Seven of Nine říká, že Borgové byli u prvního warpu se Zefranem Cochranem! Je to zamotané! ST:ENT se napsal a natočil později, takže o těchto incidentech v TNG a VOY nic není. Je to pochopitelné, ale souhlasím s tím, že by se pečlivě napsaná historie ST neměla bourat! Ale jak zasvěcení ví, ST:ENT tu historii často nabourává víc než hodně. Tady je alespoň sympatická ta snaha, zasadit to do kontextu starých Star Treků, když jindy (klingoni a ferengi) na to celkem kašlou... ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama