Reklama

Reklama

Ze Země na Měsíc

(seriál)
  • USA From the Earth to the Moon (více)
USA, 1998, 10 h 48 min (Minutáž: 47–60 min)

Předloha:

Andrew Chaikin (kniha)

Kamera:

Gale Tattersall

Hrají:

Tom Hanks, Rita Wilson, JoBeth Williams, Elizabeth Perkins, Deborah May, Sally Field, Blythe Danner, Lane Smith, Brandon Smith, James Rebhorn, Kevin Pollak (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(12)

Obsahy(1)

Tom Hanks, Imagine Entertainment a společnost HBO vám přináší nezapomenutelné drama mise Apollo v kolekci Ze Země na Měsíc. Vydejte se s odvážnými astronauty na cestu, která začíná historickým projevem prezidenta Johna F. Kennedyho a pokračuje prvním výstupem člověka do vesmíru až k tomu nejzásadnějšímu momentu, kdy se člověk poprvé octne na Měsíci. Jeden malý krok pro člověka... velký krok pro lidstvo. Prostřednictvím skvělých hereckých výkonů Caryho Elwese, Sally Fieldové, Chrise Isaaka a mnohých dalších prožijte příběhy mužů, žen a dětí, kteří zasvětili část svého života ve prospěch zdárného projektu - jednomu z největších v historii lidstva. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (35)

matusb 

všechny recenze uživatele

Jednoducho nadhera, sklanam poklonu pred tymto uzasnym serialom. Nielen ze priblizuje a dokumentuje historiu programu Apollo, ale zameriava sa na, oproti kolosalnosti celeho programu, drobne osudy ludi, ktori zasvetili svoj zivot asi tomu najuzasnejsiemu projektu v ludskej historii. Dakujem tvorcom, ze umoznili tym, ktori tuto dobu "premeskali" vidiet ako to vtedy bolo a co vsetko viedlo k tomu aby clovek mohol urobit tych par krokov na Mesiaci. Tu pre mna nestacia hviezdicky... ()

Helo 

všechny recenze uživatele

Povinost pro lidi, kteří se alespoň trošku zajímají o vesmír. Seriál nabídne jak pohled na cesty na Měsíc ze strany astronautů, tak ze strany geologů, vědců, inženýrů, novinářů a dokonce i manželek. A i přesto, že se jednotlivé zápletky zaměřené na určitá odvětví letů do vesmíru mohou zdáti nudné, opak je pravdou. Epizoda věnující se výrobě LEMu ve firmě Grumman byla popravdě nejlepší a to i přesto, že se zabývala téměř pouze výrobou modulu. Opravdu každá epizoda měla svoje kouzlo a nutila k dojetí, úžasu či vzdání úcty lidem, kteří dokázali letět na Měsíc (a nejen jim - i ty manželky to neměly lehké). Úžasné záběry vesmíru a Měsíce jsou navíc podpořeny geniální hudbou: http://www.youtube.com/watch?v=CYJ5doz1ZVQ ()

Reklama

Chegi 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je něco!! Zvlášť pro člověka, který je nadšenec programu Apollo a přistání na Měsíci, jako já. Skvělé herecké výkony, animace na dobré úrovni vzhledem k TV seriálu a době vzniku a k tomu kvanta informací podaná nenuceně, jen tak mimochodem. HBO umí, a když se ještě ke všemu spojí s Tomem Hanksem, pak je to nezapomenutelné. ()

V.Silver 

všechny recenze uživatele

Velice povedený hraný dokument o pozadí amerického vesmírného výzkumu a misích Mercury, Gemini i Apollo. Nesledujeme jenom astronauty, sledujeme i jejich manželky, šéfy, konstruktéry, novináře, politiky, a to vše pojato velice civilně, zajímavě a nenuceně. Musím Hanksovi zatleskat, že má tak dobrý vkus na výběr zajímavých témat z americké historie, které pod hlavičkou HBO zpracovává už skoro 2 desítky let (vzpomeňme třebaBand of Brothers nebo Johna Adamse). Pravda, místy to nebyl úplně nejzajímavější, ale i tak můžu směle dát 85%, hlavně poslední díl s reminiscencemi na Méliésovu filmařinu byl opravdu tou nejlepší tečkou za tímto skvělým seriálem. "We choose to go to the Moon in this decade and do the other things: not because they are easy, but because they are hard. Because that challenge is one that we are willing to accept, one we are unwilling to postpone, and one which we intend to win." (J.F.K.) ()

rexino 

všechny recenze uživatele

Seriál, ktorý si viem púšťať aj viac krát a nikdy neprejde. Tom Hanks si povedal že Apollo 13 je len "špetka" z toho, čo sa na prelome desaťročí v USA udialo a táto mini séria vám priblíži atmosféru a nadšenie tej doby viacej, ako ktorákoľvek dejepisná knižka. Výber a výkony hercov, veľmi kvalitné triky a výprava. Príbeh je, čo sa týka udalosti, presný a niekedy naozaj dopodrobna vyrozpráva to, čo sa stalo. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama