foto

Bill Lawrence

  • nar. 26.12.1968 (50 let)
    Ridgefield, Connecticut, USA

Biografie

Bill Lawrence u nás není znám jako osoba sama o sobě, ale spíše díky svojí tvůrčí práci. Tento americký scénárista producent a režisér je totiž otcem oblíbeného a úspěšného seriálu SCRUBS.

Narodil se 26. prosince 1968 v Connecticutu. Svoji kariéru začal hned po studiích a to jako scénárista. Díky svým novým nápadům dodával scénáře do seriálů BOY MEETS WORLD a hitům jako CHŮVA K POHLEDÁNÍ a především PŘÁTELÉ. Jako producent debutoval ne zcela úspěšným a známým animovaným seriálem CLONE HIGH. To už ale začíná jeho velmi úspěšná kariéra, kdy spoluvytváří úspěšný sitcom VŠICHNI STAROSTOVI MUŽI, kde exceluje Michael J. Fox a především jeho hlavní počin seriál z nemocničního prostředí SCRUBS. Tento seriál nejen vymyslel, ale napsal i scénáře k mnoha dílům a další nespočet z nich sám režíroval. Také se zde objevil v celkem čtyřech různých cameo rolích.

Vzniklo zde také přátelstvím s představitelem JDho Zachem Braffem, se kterým plánoval natočit film FLETCH WON. Když ovšem Zach odřekl svou účast, zanedlouho po něm následovala i Billova rezignace. Místo toho se podílí na dalším sitcomu COUGAR TOWN v hlavní roli s Courtney Cox, se kterou se seznámil už při práci na Přátelích. V titulcích tohoto seriálu ho tak můžeme vidět jako výkonného producenta, scénáristu a režiséra.

Je ženatý, jeho manželka je Christa Miller, kterou pravidelně obsazuje do všech svých výtvorů.

srstek

Scenáristická filmografie

Filmy

2006 Nobody's Watching (TV film)
2005 Confessions of a Dog (TV film)

TV seriály

2016 Křižovatka smrti (TV seriál)
Pilot (E01)
2015 Město žen (TV seriál)
Nejlepší nejhorší narozeniny (S06E13)
2013 Suterén (TV seriál)
Pilot (S01E01)
Město žen (TV seriál)
Kdo uteče vyhraje (S04E01)
2012 Město žen (TV seriál)
Můj život, tvůj svět, část druhá (S03E15)
Láska je divná věc (S03E01)
2011 Město žen (TV seriál)
Něco je ve vzduchu 2. část (S02E22)
2010 Město žen (TV seriál)
Mišmaš (S02E01)
Odhalení (S01E23)
2009 Město žen (TV seriál)
Jde se na tah (S01E02)
Už mi není dvacet (S01E01)
Scrubs: Doktůrci (TV seriál)
Náš první den ve škole (S09E01)
Můj poslední den 2/2 (S08E19)
Můj poslední den 1/2 (S08E18)
další epizody (4)
2006 Scrubs: Doktůrci (TV seriál)
Moje nová atestace (S05E01)
2005 Scrubs: Doktůrci (TV seriál)
Moje životní změny (S04E25)
2004 Scrubs: Doktůrci (TV seriál)
Můj katalyzátor (S03E12)
2003 Scrubs: Doktůrci (TV seriál)
Moje nová Barbie (S03E01)
Moje osamělost (S02E18)
2002 Clone High (TV seriál)
Scrubs: Doktůrci (TV seriál)
Moje slabá chvilka (S02E01)
Moje příhoda (S01E22)
2001 Scrubs: Doktůrci (TV seriál)
Moje přezdívka (S01E10)
Můj učitel (S01E02)
Můj první den (S01E01)
2000 Všichni starostovi muži (TV seriál)
Sbohem, 2. část (S04E26)
1998 Všichni starostovi muži (TV seriál)
Příběh Paula Lassitera (S02E14)
1997 Všichni starostovi muži (TV seriál)
Paulův přelet nad kukaččím hnízdem (S02E01)
Sbohem, lásko (S01E13)
1996 Champs (TV seriál)
Všichni starostovi muži (TV seriál)
Byt (S01E03)
Zmatek na radnici (S01E01)
1995 Přátelé (TV seriál)
Na Svatého Valentýna (S01E14)
1994 Chůva k pohledání (TV seriál)
The Family Plumbing (S01E14)
1993 Boy Meets World (TV seriál)

Režijní filmografie

Tvůrcovská filmografie

TV seriály

2016 Křižovatka smrti (TV seriál)
Familee Ties (E13)
The Dark Night (E12)
O Hostage! My Hostage! (E11)
další epizody (13)
2015 Suterén (TV seriál)
The Proposal - Part Two (S02E10)
The Proposal - Part One (S02E09)
The Mansfield Who Came to Dinner (S02E08)
další epizody (6)
2014 Suterén (TV seriál)
The Break-Ups (S02E04)
Space Invader (S02E03)
Baked and Toasted (S02E02)
další epizody (7)
2013 Suterén (TV seriál)
Woman on Top (S01E07)
If I Were a Rich Man (S01E06)
Take Me Out to the Ballgame (S01E05)
další epizody (7)
2009 Město žen (TV seriál)
2002 Clone High (TV seriál)
Všichni starostovi muži (TV seriál)
Přítel v nouzi (S06E22)
Příběh čtyř měst (S06E21)
Kdo to tu mlčí (S06E20)
další epizody (10)
2001 Scrubs: Doktůrci (TV seriál)
Všichni starostovi muži (TV seriál)
Kancelář střetů (S06E12)
Čínská čtvrť (S06E11)
Souboj (S06E10)
další epizody (25)
2000 Všichni starostovi muži (TV seriál)
Hračkárna (S05E10)
Hamburgry hněvu (S05E09)
Všechno zlé pro něco... (S05E08)
další epizody (24)
1999 Všichni starostovi muži (TV seriál)
Caitlin na večeři (S04E12)
Mustang Mikey (S04E11)
Vrátný zvoní dvakrát (S04E10)
další epizody (26)
1998 Všichni starostovi muži (TV seriál)
Opičárna (S03E12)
Hrdina okamžiku (S03E11)
Krocan nad krocany (S03E10)
další epizody (24)
1997 Všichni starostovi muži (TV seriál)
Zázrak na 34. ulici (S02E12)
Koně se také střílejí (S02E11)
Rodinná záležitost pokračuje (S02E10)
další epizody (24)
1996 Všichni starostovi muži (TV seriál)
Křížovka (S01E12)
Psí odpoledne (S01E11)
Soutěž (S01E10)
další epizody (12)

Producentská filmografie

TV seriály

1997 Všichni starostovi muži (TV seriál)
Starosta letí na Miami (S01E24)
Hádej, kdo přijde na večeři (S01E23)
Záhadná choroba (S01E22)
další epizody (12)
1996 Všichni starostovi muži (TV seriál)
Křížovka (S01E12)
Psí odpoledne (S01E11)
Soutěž (S01E10)
další epizody (12)

Herecká filmografie

TV seriály

2012 Město žen (TV seriál)
Můj život, tvůj svět, část druhá (S03E15)
2009 Scrubs: Doktůrci (TV seriál)
Můj poslední den 2/2 (S08E19)
Moje duše v plamenech 2/2 (S08E15)
Moje komediální show (S08E10)
2007 Scrubs: Doktůrci (TV seriál)
Jejich příběh (S06E17)
2006 Scrubs: Doktůrci (TV seriál)
Moje problémy s pštrosy (S05E08)
1994 Přátelé (TV seriál)

Dokumentární

2004 Difference, The

Host

TV pořady

2014 Off Camera with Sam Jones (TV pořad)
1948 Toast of the Town (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(46)
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace