foto

Gale Harold

  • nar. 10.7.1969 (49 let)
    Decatur, Georgia, USA

Biografie

Gale Morgan Harold III se narodil 10. července 1969 ve městě Decatur ve státě Georgia. Jeho otec byl inženýr a matka realitní agentka. Má starší sestru a mladšího bratra. Jeho rodiče byli silně věřící a Gale musel v patnácti letech odejít žít na nějaký čas do kláštera. ,,Už tehdy jsem věděl, že je to celé blbost a za nějaký čas to naštěstí poznal i můj otec,“ vzpomíná po letech. Studoval na The Lovett Scholl v Atlantě a poté získal fotbalové stipendium na Americké universitě ve Washingtonu DC.

Na škole však dlouho nevydržel a zanedlouho se přestěhoval do San Francisca. Zde se živil jako stavební dělník nebo opravář motocyklů. V roce 1997 mu kamarádka Susan Landau, dcera herce Martina Landau, navrhla, aby zkusil herectví. Přestěhoval se tedy do Los Angeles a po tři roky zde studoval divadelní herectví.

Před kamerou na sebe poprvé výrazně upozornil coby homosexuál Brian Kinney, v kontroverzním seriálu QUEER AS FOLK televizní stanice Showtime. Společně se svým seriálovým partnerem Randy Harrisonem byly zvoleni ,,Oblíbeným gay párem“ na Gay.com. Seriál se dočkal pěti sérií a 83 episod a poslední díl byl odvysílaný v roce 2005. Harold hostoval v seriálech ZÁKON A POŘÁDEK: ÚTVAR PRO ZVLÁŠTNÍ OBĚTI, JEDNOTKA ZVLÁŠTNÍHO URČENÍ nebo v úspěšném seriálu tv ABC CHIRURGOVÉ. V seriálu DEADWOOD si zahrál legendárního Wyatta Earpa.

V roce 2006 se měl stát hlavní hvězdou kriminálního seriálu SPIKNUTÍ, bohužel jeho postava se divákům nelíbila, a tak ho nahradil Eddie Cibrian. Nakonec se divákům nelíbil ani samotný seriál, a tak byl po první sérii zrušen. Mezitím účinkoval i na Broadway a v Roundabout Theatre. Objevil se v televizním filmu MEZI OTCI A SYNY a v roce 2003 dostal hlavní roli ve filmu WAKE, jehož producentkou byla právě Susan Landau.

18. května, 2008 vstoupil do populárního seriálu ZOUFALÉ MANŽELKY, kde si zahrál Jacksona Braddocka, nového přítele Susan Mayer, kterou hraje Teri Hatcher. Jeho práce byla ohrožena, když se v říjnu 2008 vážně poranil při nehodě na jeho motocyklu. Měl otok mozku a zlomené rameno. Z intenzivní péče byl však brzy propuštěn a mohl pokračovat dál v natáčení. Momentálně se připravuje na roli ve filmu IN THE WOODS režisérky Jennifer Elster, se kterou spolupracoval již na snímku PARTICLES OF TRUTH v roce 2003.

Jan "Reiniš" Bodnár

Herecká filmografie

Filmy

2017 The Two Dogs
2015 Andròn - The Black Labyrinth
Field of Lost Shoes
Kiss Me, Kill Me
Weepah Way for Now
2014 Echo Park
2013 In the Woods
2011 Fertile Ground
Low Fidelity
Rehab
2009 Passenger Side
2006 East Broadway
2005 Life on the Ledge
Martha Behind Bars (TV film)
Mezi otci a syny (TV film)
Unseen, The
2003 Particles of Truth
Rhinoceros Eyes
Wake
2001 Mental Hygiene
2000 36K

TV seriály

2018 Myšlenky zločince (TV seriál)
Broken Wing (S14E09)
2016 Adoptable (TV seriál)
About You (S01E03)
2014 Defiance (TV seriál)
Putting the Damage On (S02E05)
2013 Defiance (TV seriál)
If I Ever Leave This World Alive (S01E09)
I Just Wasn't Made for These Times (S01E08)
Brothers in Arms (S01E06)
2012 Tajemství kruhu (TV seriál)
Family (E22)
Prom (E21)
Traitor (E20)
další epizody (9)
2011 Tajemství kruhu (TV seriál)
Balcoin (E09)
Beneath (E08)
Wake (E06)
další epizody (7)
2010 Superkočky (TV seriál)
Kriminálka New York (TV seriál)
Úhel pohledu (S06E22)
2009 Zoufalé manželky (TV seriál)
Kruh se uzavírá (S05E24)
Všichni říkají, nedělej to (S05E23)
Vezmeš si mě? (S05E22)
další epizody (6)
2008 Zoufalé manželky (TV seriál)
Město v plamenech (S05E08)
Co člověk potřebuje (S05E07)
Za vším hledej ženu (S05E06)
další epizody (9)
2007 Chirurgové (TV seriál)
Marná pomoci snaha 2/2 (S04E10)
Marná pomoci snaha 1/2 (S04E09)
2006 Jednotka zvláštního určení (TV seriál)
Spiknutí (TV seriál)
Deadwood (TV seriál)
Noc amatérů (S03E09)
Leviathan se usmívá (S03E08)
2005 Queer as Folk (TV seriál)
We Will Survive! (S05E13)
Mr. Right (Never Broke a Promise) (S05E12)
Fuckin' Revenge (S05E11)
další epizody (13)
2004 Queer as Folk (TV seriál)
Liberty Ride (S04E14)
Proposal of Two Kinds (S04E13)
Irritation and Separation (S04E12)
další epizody (14)
2003 Queer as Folk (TV seriál)
The Election (S03E14)
Tweaked-Out, Fucked-Out Crystal Queen (S03E13)
Drugs, Sex and Lies (S03E12)
další epizody (14)
Zákon a pořádek: Útvar pro zvláštní oběti (TV seriál)
Perfect (S04E24)
2002 Street Time (TV seriál)
Queer as Folk (TV seriál)
Out with a Whimper (S02E20)
Bowling for Equality (S02E19)
Sick, Sick, Sick (S02E18)
další epizody (20)
2001 Queer as Folk (TV seriál)
Full Circle (S01E22)
Running to Stand Still (S01E21)
The King of Babylon (S01E20)
další epizody (17)
2000 Queer as Folk (TV seriál)
Now Approaching... The Line (S01E05)
Ted's Not Dead (S01E04)
No Bris, No Shirt, No Service (S01E03)
další epizody (5)

Host

TV pořady

1985 Larry King Live (TV pořad)
1981 Entertainment Tonight (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(61)
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace