foto

Caroline Rhea

  • nar. 13.4.1964 (56 let)
    Montréal, Quebec, Kanada

Biografie

Caroline se narodila jako jedna ze tří dcer otce Davida Rhea (gynekologa) a matky Marjorie v kanadském Montrealu, kde také strávila značnou část svého života. Absolvovala soukromou školu pro dívky ve Westmountu v Quebecku.

Carolininým debutem byla vedlejší role ve filmu MEATBALLS III., natočeném nedaleko Montrealu roku 1986. V roce 1989 se Caroline odstěhovala do New York City, aby vystudovala stand-up komedii na The New School for Social Research. Caroline prozradila, že první opravdové herecké zkušenosti nasbírala při vystoupeních v komediálním klubu Catch a Rising Star. Vystupováním v NYC si rychle vydobyla významné postavení na komediální scéně. Její sláva vzrostla po vystupování v několika komediálních pořadech televize MTV.

Caroline se rozhodla budovat svou kariéru v Hollywoodu, vystupováním v seriálu NBC PRIDE & JOY. Zcela určitě ji nejvíce proslavily role tety Hildy ve slavném sitkomu SABRINA - MLADÁ ČARODEJNICE a role v poslední řadě komediálního seriálu HOLLYWOOD SQUARES. Roku 2002 začala uvádět vlastní talk show s názvem The Caroline Rhea Show. Později uváděla a proslavila reality show The Biggest Loser pro NBC a následně se vrátila k stand-up komedii. Roku 2005 si Caroline zahrála ve filmu DOKONALÝ CHLAP.

Caroline se proslavila také mezi dětským publikem v Disney seriálu THE SUIT LIFE OF ZACK AND CODY a filmech MOM'S GOT A DATE WITH A VAMPIRE a CHRISTMAS WITH THE KRANKS. Kromě toho nadabovala několik animovaných postav. Další role obsadila Caroline v seriálu SORDID LIVES: THE SERIES a ve filmu TO BE FAT LIKE ME.

virusz

Herecká filmografie

Filmy

2020 Phineas and Ferb the Movie: Candace Against the Universe
2018 A Christmas in Tennessee (TV film)
2017 A Very Sordid Wedding
Bruno & Boots: The Wizzle War (TV film)
Bruno & Boots: This Can't Be Happening at Macdonald Hall (TV film)
2016 Bruno a Boots: Boj o bazén (TV film)
2012 Sunshine Sketches of a Little Town (TV film)
The Christmas Consultant (TV film)
2011 Phineas a Ferb v paralelním vesmíru (TV film)
2009 Láska a tanec
2008 Dívka na rychlých kolech
2007 Tlustá jako já (TV film)
Two Dreadful Children (TV film)
2005 Dokonalý chlap
2004 Vánoce naruby
2001 Happy Birthday
Na hraně (TV film)
The Santa Claus Brothers (TV film)
2000 Hromy a blesky
Rande s upírem (TV film)
1999 Muž na Měsíci
1996 The Shot
1993 Fools for Love (TV film)
1990 Caesar's Salad
1987 Mejdan na pláži

TV seriály

2020 Sydney na Max (TV seriál)
Epizoda 21 (S02E21)
Epizoda 20 (S02E20)
Epizoda 19 (S02E19)
další epizody (20)
2019 Sydney na Max (TV seriál)
How the Syd Stole Christmas (S02E01)
How Sydney Got Her Phone Back (S01E21)
Dancin' The Vida Loca (S01E20)
další epizody (22)
2016 The Grinder (TV seriál)
Genesis (E18)
2014 Phineas & Ferb (TV seriál)
Noc oživlých lékárníků (S04E44)
Star Wars (S04E41)
2013 Maron (TV seriál)
Phineas & Ferb (TV seriál)
Mise Marvel (S04E22)
2010 Take Two with Phineas and Ferb (TV seriál)
2009 Just for Laughs (TV seriál)
2008 Sordid Lives: The Series (TV seriál)
2005 One Night Stand (TV seriál)
Sladký život Zacka a Codyho (TV seriál)
2003 Sabrina - mladá čarodějnice (TV seriál)
Soul Mates (S07E22)
2002 Fillmore! (TV seriál)
Sabrina - mladá čarodějnice (TV seriál)
I Fall to Pieces (S06E22)
Driving Mr. Goodman (S06E21)
The Whole Ball of Wax (S06E20)
další epizody (14)
2001 Sabrina - mladá čarodějnice (TV seriál)
Humble Pie (S06E08)
Hex, Lies, and No Video Tape (S06E07)
Thin Ice (S06E06)
další epizody (19)
2000 Sabrina - mladá čarodějnice (TV seriál)
Sabrina's Perfect Christmas (S05E10)
Some of My Best Friends Are Half-Mortal (S05E08)
Welcome, Traveler (S05E07)
další epizody (19)
1999 Sabrina - mladá čarodějnice (TV seriál)
Sabrina, Nipping at Your Nose (S04E12)
Salem and Juliette (S04E11)
Ice Station Sabrina (S04E10)
další epizody (26)
1998 Sabrina - mladá čarodějnice (TV seriál)
Christmas Amnesia (S03E11)
Sabrina and the Beast (S03E10)
Nobody Nose Libby Like Sabrina Nose Libby (S03E09)
další epizody (24)
Chůva k pohledání (TV seriál)
Making Whoopi (S06E08)
1997 Teen Angel (TV seriál)
Sabrina - mladá čarodějnice (TV seriál)
Sabrina Claus (S02E12)
Oh What a Tangled Spell She Weaves (S02E11)
To Tell a Mortal (S02E10)
další epizody (25)
1996 Sabrina - mladá čarodějnice (TV seriál)
A Girl and Her Cat (S01E11)
Sweet & Sour Victory (S01E10)
Geek Like Me (S01E09)
další epizody (11)
1995 Dr. Katz, profesionální terapeut (TV seriál)
Kancelářská krysa (TV seriál)
Pride & Joy (TV seriál)
1990 ABC TGIF (TV seriál)

Dokumentární

2015 Being Canadian

Scenáristická filmografie

TV seriály

2009 Just for Laughs (TV seriál)

Host

TV pořady

2020 More Funny Women of a Certain Age (TV pořad)
2018 Caroline & Friends (TV pořad)
2016 Match Game (TV pořad)
2010 Green Room with Paul Provenza, The (TV pořad)
2009 Larry the Cable Guy's Hula-Palooza Christmas Luau (TV pořad)
2004 Celebrity Blackjack (TV pořad)
2002 Caroline Rhea Show, The (TV pořad)
1996 Good News Week (TV pořad)

Režijní filmografie

TV pořady

2002 Caroline Rhea Show, The (TV pořad)