foto

Alan Ball

  • nar. 13.5.1957 (63 let)
    Atlanta, Georgia, USA

Biografie

Narodil se v Atlantě, vyrůstal v Marrietě v Georgii. Studoval na Floridské státní univerzitě, kde promoval v oboru divadelních věd se specializací na herectví a scenáristiku. Po studiích se přestěhoval do New Yorku, v současné době žije v Hollywoodu. Jako autor a výkonný producent se podílel na seriálu Odpočívej v pokoji, realizovaném v produkci HBO. Tento populární seriál získal řadu cen, včetně tří Zlatých Glóbů a sedmi cen Emmy. Za režii jeho pilotního dílu v pokoji Ball získal Cenu Emmy. Za původní scénář k satiře Americká krása (1999) byl oceněn řadou cen, včetně Oscara a Zlatého Glóbu. V roce 2007 byla na scéně New York Theatre uvedena jeho divadelní hra All That I Will Ever Be.

Zdroj: HBO

Scenáristická filmografie

Filmy

2020 Uncle Frank
2007 Důvěrnosti
1999 Americká krása

TV seriály

2018 Tady a teď (TV seriál)
If a Deer Sh*ts in the Woods (E03)
It’s Coming (E02)
Eleven Eleven (E01)
2012 True Blood: Pravá krev (TV seriál)
Zachraň se (S05E12)
Beznaděj (S05E06)
2011 True Blood: Pravá krev (TV seriál)
Kletba (S04E08)
Když mě miluješ, tak proč umírám? (S04E03)
2010 A Drop of True Blood (TV seriál)
True Blood: Pravá krev (TV seriál)
Zlo pokračuje (S03E12)
Mám právo zpívat blues (S03E06)
2009 True Blood: Pravá krev (TV seriál)
Šílenství (S02E11)
První výlet (S02E04)
2008 True Blood: Pravá krev (TV seriál)
Je moje (S01E03)
První ochutnávka (S01E02)
Podivná láska (S01E01)
2005 Odpočívej v pokoji (TV seriál)
Všichni čekají (S05E12)
Nehybný (S05E11)
Osamělí (S05E10)
další epizody (12)
2004 Odpočívej v pokoji (TV seriál)
Beze jména (S04E12)
Atomový kryt (S04E11)
Temný les (S04E10)
další epizody (12)
2003 Odpočívej v pokoji (TV seriál)
Mrzí mě to, odpusť (S03E13)
Soumrak (S03E12)
Smrt pracuje přesčas (S03E11)
další epizody (13)
2002 Odpočívej v pokoji (TV seriál)
Naposled (S02E13)
Tebe beru (S02E12)
Lhář a děvka (S02E11)
další epizody (13)
2001 Odpočívej v pokoji (TV seriál)
Ťuky-ťuk (S01E13)
Soukromý život (S01E12)
Cesta (S01E11)
další epizody (12)
1999 Oh, Grow Up (TV seriál)
1995 Cybill (TV seriál)
Grace v jednom kole (TV seriál)
Memphis Bound (S02E21)
A Night at the Opera (S02E20)
1994 Grace v jednom kole (TV seriál)
Grace vs. Wade (S02E11)
The Road to Paris, Texas (S02E07)

Režijní filmografie

Filmy

2020 Uncle Frank
2010 All Signs of Death (TV film)
2007 Důvěrnosti

TV seriály

2018 Tady a teď (TV seriál)
Eleven Eleven (E01)
2008 True Blood: Pravá krev (TV seriál)
Staneš se mou smrtí (S01E12)
Podivná láska (S01E01)
2005 Odpočívej v pokoji (TV seriál)
Všichni čekají (S05E12)
2004 Odpočívej v pokoji (TV seriál)
Beze jména (S04E12)
2003 Odpočívej v pokoji (TV seriál)
Mrzí mě to, odpusť (S03E13)
2002 Odpočívej v pokoji (TV seriál)
Naposled (S02E13)
2001 Odpočívej v pokoji (TV seriál)
Ťuky-ťuk (S01E13)
Odpočívej v pokoji (S01E01)

Herecká filmografie

Filmy

2002 Showboy

TV seriály

2005 Odpočívej v pokoji (TV seriál)
Všichni čekají (S05E12)
2001 Odpočívej v pokoji (TV seriál)
Soukromý život (S01E12)

Dokumentární

2018 Amerika po roce 2000 (TV seriál)
2011 Amerika na pokračování (TV seriál)
2008 True Blood-Lines: A New Type (TV film)
2005 Six Feet Under: In Memoriam (TV film)
2000 I Love 1970's (TV seriál)
1992 In the Life (TV seriál)

Tvůrcovská filmografie

TV seriály

2018 Tady a teď (TV seriál)
It's Here (E10)
Dream Logic (E09)
Yes (E08)
další epizody (10)
2014 True Blood: Pravá krev (TV seriál)
Děkuji (S07E10)
Zemřít pro lásku (S07E09)
O krok blíž (S07E08)
další epizody (10)
2013 True Blood: Pravá krev (TV seriál)
Radioaktivita (S06E10)
Na životě nezáleží (S06E09)
Všichni mají na kahánku (S06E08)
další epizody (10)
2012 True Blood: Pravá krev (TV seriál)
Zachraň se (S05E12)
Soumrak (S05E11)
Vše je pryč (S05E10)
další epizody (12)
2011 True Blood: Pravá krev (TV seriál)
Až zemřu já... (S04E12)
Duše v ohni (S04E11)
Ať shoří celý dům (S04E10)
další epizody (12)
2010 True Blood: Pravá krev (TV seriál)
Zlo pokračuje (S03E12)
Čerstvá krev (S03E11)
Krysa v dohledu (S03E10)
další epizody (12)
2009 True Blood: Pravá krev (TV seriál)
Na druhé straně není nic (S02E12)
Šílenství (S02E11)
Přede mnou nový svět (S02E10)
další epizody (12)
2008 True Blood: Pravá krev (TV seriál)
Staneš se mou smrtí (S01E12)
Milovat znamená pohřbít (S01E11)
Nechci to slyšet (S01E10)
další epizody (12)
2005 Odpočívej v pokoji (TV seriál)
Všichni čekají (S05E12)
Nehybný (S05E11)
Osamělí (S05E10)
další epizody (12)
2004 Odpočívej v pokoji (TV seriál)
Beze jména (S04E12)
Atomový kryt (S04E11)
Temný les (S04E10)
další epizody (12)
2003 Odpočívej v pokoji (TV seriál)
Mrzí mě to, odpusť (S03E13)
Soumrak (S03E12)
Smrt pracuje přesčas (S03E11)
další epizody (13)
2002 Odpočívej v pokoji (TV seriál)
Naposled (S02E13)
Tebe beru (S02E12)
Lhář a děvka (S02E11)
další epizody (13)
2001 Odpočívej v pokoji (TV seriál)
Ťuky-ťuk (S01E13)
Soukromý život (S01E12)
Cesta (S01E11)
další epizody (13)

Host

TV pořady

2002 The 54th Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)
2000 The 72nd Annual Academy Awards (TV pořad)
Zlatý Glóbus 2000 (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(209)