foto

Alan Ball

  • nar. 13.5.1957 (60 let)
    Atlanta, Georgia, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Narodil se v Atlantě, vyrůstal v Marrietě v Georgii. Studoval na Floridské státní univerzitě, kde promoval v oboru divadelních věd se specializací na herectví a scenáristiku. Po studiích se přestěhoval do New Yorku, v současné době žije v Hollywoodu. Jako autor a výkonný producent se podílel na seriálu Odpočívej v pokoji, realizovaném v produkci HBO. Tento populární seriál získal řadu cen, včetně tří Zlatých Glóbů a sedmi cen Emmy. Za režii jeho pilotního dílu v pokoji Ball získal Cenu Emmy. Za původní scénář k satiře Americká krása (1999) byl oceněn řadou cen, včetně Oscara a Zlatého Glóbu. V roce 2007 byla na scéně New York Theatre uvedena jeho divadelní hra All That I Will Ever Be.

Zdroj: HBO

Scenáristická filmografie

Filmy

2007 Důvěrnosti
1999 Americká krása

TV seriály

2018 Here, Now (TV seriál)
Epizoda 1 (E01)
2014 True Blood: Pravá krev (TV seriál)
Děkuji (S07E10)
Zemřít pro lásku (S07E09)
O krok blíž (S07E08)
další epizody (10)
2013 True Blood: Pravá krev (TV seriál)
Radioaktivita (S06E10)
Na životě nezáleží (S06E09)
Všichni mají na kahánku (S06E08)
další epizody (10)
2012 True Blood: Pravá krev (TV seriál)
Zachraň se (S05E12)
Soumrak (S05E11)
Vše je pryč (S05E10)
další epizody (12)
2011 True Blood: Pravá krev (TV seriál)
Až zemřu já... (S04E12)
Duše v ohni (S04E11)
Ať shoří celý dům (S04E10)
další epizody (12)
2010 A Drop of True Blood (TV seriál)
True Blood: Pravá krev (TV seriál)
Zlo pokračuje (S03E12)
Čerstvá krev (S03E11)
Krysa v dohledu (S03E10)
další epizody (12)
2009 True Blood: Pravá krev (TV seriál)
Na druhé straně není nic (S02E12)
Šílenství (S02E11)
Přede mnou nový svět (S02E10)
další epizody (12)
2008 True Blood: Pravá krev (TV seriál)
Staneš se mou smrtí (S01E12)
Milovat znamená pohřbít (S01E11)
Nechci to slyšet (S01E10)
další epizody (12)
2005 Odpočívej v pokoji (TV seriál)
Všichni čekají (S05E12)
Nehybný (S05E11)
Osamělí (S05E10)
další epizody (12)
2004 Odpočívej v pokoji (TV seriál)
Beze jména (S04E12)
Atomový kryt (S04E11)
Temný les (S04E10)
další epizody (12)
2003 Odpočívej v pokoji (TV seriál)
Mrzí mě to, odpusť (S03E13)
Soumrak (S03E12)
Smrt pracuje přesčas (S03E11)
další epizody (13)
2002 Odpočívej v pokoji (TV seriál)
Naposled (S02E13)
Tebe beru (S02E12)
Lhář a děvka (S02E11)
další epizody (13)
2001 Odpočívej v pokoji (TV seriál)
Ťuky-ťuk (S01E13)
Soukromý život (S01E12)
Cesta (S01E11)
další epizody (12)
1999 Oh, Grow Up (TV seriál)
1995 Cybill (TV seriál)
1993 Grace v jednom kole (TV seriál)

Režijní filmografie

Filmy

2010 All Signs of Death (TV film)
2007 Důvěrnosti

TV seriály

2018 Here, Now (TV seriál)
Epizoda 1 (E01)
2008 True Blood: Pravá krev (TV seriál)
Staneš se mou smrtí (S01E12)
Podivná láska (S01E01)
2005 Odpočívej v pokoji (TV seriál)
Všichni čekají (S05E12)
2004 Odpočívej v pokoji (TV seriál)
Beze jména (S04E12)
2003 Odpočívej v pokoji (TV seriál)
Mrzí mě to, odpusť (S03E13)
2002 Odpočívej v pokoji (TV seriál)
Naposled (S02E13)
2001 Odpočívej v pokoji (TV seriál)
Ťuky-ťuk (S01E13)
Odpočívej v pokoji (S01E01)

Herecká filmografie

Filmy

2002 Showboy

TV seriály

2005 Odpočívej v pokoji (TV seriál)
Všichni čekají (S05E12)
2001 Odpočívej v pokoji (TV seriál)
Soukromý život (S01E12)

Dokumentární

2011 Amerika na pokračování (TV seriál)
2008 True Blood-Lines: A New Type (TV film)
2005 Six Feet Under: In Memoriam (TV film)
2000 I Love 1970's (TV seriál)
1992 In the Life (TV seriál)

TV pořady

2002 The 54th Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(192)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace