Reklama

Reklama

Radka Dulíková

Radka Dulíková

nar. 08.10.1950
Ostrava, Československo

zem. 16.08.2011 (60 let)
Praha, Praha, Hlavní město Praha, Česko

Diskuze

sator

sator (hodnocení, recenze)

Zemřela dětská herecká hvězda Radka Dulíková (†60). Podle informací Blesku v úterý 16. srpna podlehla v nemocnici mozkové mrtvici. Dulíková naposledy točila v roce 2007 dokument z cyklu Příběhy slavných O zelených očích Krásné paní věnovaný její kamarádce Evě Jakoubkové (†53). Podle nejbližších přátel měla i Dulíková podobně jako Jakoubková problémy s alkoholem.

Dulíková byla už od osmi let členkou dětského rozhlasového souboru a příležitostnou herečkou. Ve 13 letech si ji vybral režisér Karel Kachyňa (†79) pro hlavní roli dívky Jitky, která vzplane pubertální láskou k invalidnímu pacientovi (Vít Olmer) ve filmu Vysoká zeď.

Pak už křehká blondýnka žádnou filmovou příležitost nedostala a když ji nevzali na studia herectví, pracovala jako produkční a inspicientka v pražských divadlech, například v Ypsilonce a v divadle Ateliér. K filmování se vrátila jako asistentka režie ve filmu Karla Smyczka (61) Housata. „Radka byla člověk strašně zapálený pro hraní a filmovou práci," řekl Blesku režisér. „Hodně mi pomáhala hlavně při komunikaci s děvčaty, která ve filmu hrála," dodal Smyczek. Svěřil Dulíkové ve filmu i jednu
z epizodních rolí.

Menší postavy vytvořila ještě ve filmech Jára Cimrman ležící, spící, Kariéra a Když v ráji pršelo. Od roku 1995 byla redaktorkou Rádia Svobodná Evropa.

Herečka

Host

Pořady
2001

Rodina a já

Reklama

Reklama