foto

Jonathan LaPaglia

  • nar. 31.8.1969 (50 let)
    Adelaide, South Australia, Austrálie

Biografie

Jonathan je najmladší z troch bratov. Jeho najstarší brat Anthony LaPaglia je tiež herec a prostredný brat Michael pracuje ako predavač automobilov v Los Angeles. Jeho rodičia sú Eddie a Maria LaPagliovci. Pôvodne sa chcel venovať výtvarnému umeniu, ale mal pochybnosti o svojom talente. Na univerzite v austrálskom Adelaide vyštudoval medicínu a tri roky pracoval ako lekár v Adelaide a v Londýne.

V roku 1994 sa presťahoval do New Yorku, kde začal hrať v miestnom divadle. Zlom v jeho kariére nastal v roku 1996, kedy dostal rolu v seriáli "New York Undercover". Od roku 1998 hral hlavnú úlohu v seriáli Sedem dní, kde ako Frank Parker cestoval späť v čase, aby zachránil svet. Keď seriál v roku 2001 zrušili, dostal jednu z hlavných úloh v seriáli District. Jonathan hosťoval v mnohých ďalších TV seriáloch, medzi ktoré patria napríklad Castle, Sopranovci alebo NCIS. Od roku 1998 je ženatý s Ursule Brooks a majú spolu jedno dieťa.

Martin12500

Herecká filmografie

Filmy

2019 Le Mans '66
2014 The Reckoning
2013 V hlubinách
2011 Seznam nežádoucích
Život za život (TV film)
2008 Jack Rio
Život je krásný
2007 Gryfon (TV film)
2004 The Dead Will Tell (TV film)
Čistá pravda (TV film)
2000 Under Hellgate Bridge
1998 Origin of the Species
1997 Pozor na Harryho

TV seriály

2014 Love Child (TV seriál)
2012 Ostré jako břitva (TV seriál)
Strike Force Tuno (S05E08)
Bang, Bang, Kill, Kill (S05E07)
Road to Nowhere (S05E06)
další epizody (8)
2011 Facka (TV seriál)
Richie (E08)
Aisha (E07)
Manolis (E06)
další epizody (8)
2010 Status: Nežádoucí (TV seriál)
Dobré úmysly (S03E15)
Odložené případy (TV seriál)
Volná láska (S07E20)
Dvě svatby (S07E15)
Vražedné graffiti (S07E13)
2009 Castle na zabití (TV seriál)
Miluj mě k smrti (S02E09)
Dark Blue (TV seriál)
Ice (S01E06)
Odložené případy (TV seriál)
Vražda na ledě (S07E10)
Poslední plavba (S07E01)
Kodex cti (S06E22)
další epizody (6)
2008 Za svitu měsíce (TV seriál)
Sonata (E16)
Sběratelé kostí (TV seriál)
Socha s lebkou (S04E07)
Námořní vyšetřovací služba (TV seriál) - herec, a.z.
Zástěrka (S06E08) - a.z.
Vedlejší ztráty (S06E07) - a.z.
Poslední muž (S06E01)
další epizody (5)
Odložené případy (TV seriál)
Jiná kampaň (S06E10)
2007 Rodina Sopránů (TV seriál)
Kennedy a Heidi (S06E18)
Páté stádium (S06E14)
2006 Bratři a sestry (TV seriál)
Windfall (TV seriál)
Zákon a pořádek: Zločinné úmysly (TV seriál)
Chorá láska (S06E02)
2001 V tajných službách (TV seriál)
2000 Policejní okrsek (TV seriál)
1998 Sedm dní (TV seriál)
Právo a pořádek (TV seriál)
Grief (S08E14)
1994 New York Undercover (TV seriál)

Dokumentární

2011 The Making of The Slap (TV film)
2007 Making 'Cleaver' (TV film)

Host

TV pořady

2016 Australian Survivor (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky