Reklama

Reklama

Status: Nežádoucí

(seriál)
Trailer
Krimi / Drama / Thriller / Mysteriózní
USA, (2007–2013), 78 h 49 min (Minutáž: 41–66 min)

Tvůrci:

Matt Nix

Hrají:

Jeffrey Donovan, Gabrielle Anwar, Bruce Campbell, Sharon Gless, Coby Bell, Paul Tei, Seth Peterson, Lauren Stamile, Jack Coleman, Marc Macaulay, Tricia Helfer (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(7) / Epizody(111)

Obsahy(1)

Agent CIA se uprostřed mise v Nigérii dozví, že se z neznámého důvodu ocitl na černé listině. Je odstřižen od finančních zdrojů, nikdo z jeho kontaktů se k němu nezná, jako by posledních 15 let pro agenturu vůbec nepracoval. Dokud nezjistí, kdo a proč ho označil za nežádoucího, je doslova odepsaný... (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (104)

maty39 

všechny recenze uživatele

Hoďte do hrnce libovolný špionážní seriál (třeba Alias), přihoďte MacGyvera, Odpadlíka, občas přisypte trochu Hustle a dostanete Burn Notice. Nebude to sice originální směs, ale docela dobře se může stát, že budete velmi překvapeni výsledkem. Já se k Burn Notice dostal až po skončení poslední sezony a přistupoval jsem k němu s nedůvěrou. O to více jsem byl překvapen. Samozřejmě, některé díly jsou lepší, jiné horší a občas se zápletky opakují. Pokud se mám ohlédnout za všemi sezonami, pak uznávám, že jsem si nevšimnul žádných kvalitativních propadů. Když už hrozilo, že seriál bude příliš stereotypní, tak tvůrci změnili zaběhnuté schéma (kolem páté série) a přešli k více vzájemně navazujícím epizodám. Předtím se Michael a jeho tým snažili vypořádat s Michaelovým "vyhazovem" od CIA a do toho se jim vždy připletla nějaká prácička. Tu Michael a jeho tým vyřešili s elegancí a vtipem a když bylo třeba, tak i zatlačili na pilu. Řešení problémů je vždy zábavné, odlehčené (tvůrci se nikdy nesnaží přibližovat reálnému světu) a dočkáme se i řady akčních scén (na seriálové poměry nadprůměr). Burn Notice není žáná hi-tech špionážní pohádka, ale pěkně staromodní poctivá práce - ať už v zápletkách, akčních scénách, ale hlavně v postavách. Michael je špion jak vystřižený z dob studené války mezi sověty a američany (a podle všeho legenda s reputací někde na úrovni 007), k tomu má za paťáka Sama Axe (těžko popisovat - prostě bourák s charizmatem až na půdu a největší fanda piva na západ od Bavorska), Fionu (ženská verze terminátora, co má ráda zbraně, výbušniny a rychlá auta) a časem se k nim přidá ještě jeden bývalý špion Jessie. Jediná postava, kterou jsem nemusel byla Michaelova máma. Možná proto jsem dal o vězdičku méně. 90% Co dodat...?...... My name is Michael Westen. I used to be a spy. Until... We got a burn notice on you. You're blacklisted. When you're burned, you've got nothing: no cash, no credit, no job history. You're stuck in whatever city they decide to dump you in. Where am I? Miami. You do whatever work comes your way. You rely on anyone who's still talking to you. A trigger-happy ex-girlfriend... Shall we shoot them? An old friend who used to inform on you to the FBI... You know spies... bunch of bitchy little girls. Family too... Hey, is that your Mom again? ... if you're desperate. Someone needs your help, Michael! Bottom line? Until you figure out who burned you... you're not going anywhere. ()

Mamlas 

všechny recenze uživatele

Takový jednoduchý agentí seriál, u kterého není vhodné moc používat mozek. Začíná to jako docela sympatická akční komedie. S každou další sérií to ale víc a víc degraduje na zmuchlanou zprstuvycucanou urputně sebevážněsetvářící kokotinu, ve které diváka děj a postavy kakají čím dál víc až nesnesitelně. Negativem je jistě také matka hlavního hrdiny. Každá scéna s ní je zbytečná a otravná. Partnerka hlavního hrdiny mi taky moc nesedla. Taková napružená anorektická paní, 40 kilo váhy, obličej staré ženy. A ty jejich tanečky s Product Placementem kolem jogurtu Brenner's, piva Heisler a Hyundai Genesis Coupe byly intenzivně otravné po celou dobu. (15%) ()

Reklama

Raziel_cz 

všechny recenze uživatele

Prosluněné Miami, sexy těla, špioni. Přiznané béčko, které ale není nijak zvlášť hloupé a strašně mě baví. Někdo tu napsal, že je Burn Notice druhý Odpadlík. Jo, proč ne. Moderní, elegantní a vtipný Odpadlík. Michael Westen totiž ve většině dílů nedělá nic jiného než Reno Raines – hláškuje, mlátí padouchy a pomáhá lidem, co spadli do sraček. A na motorce vlastně občas taky jezdí. Navíc mu k tomu sekunduje alkoholický Bruce Campbell, a to je těžký kalibr. Formát co díl, to samostatná jednotka, považuju za přežitek a kdybyste mi řekli, že se po skončení Hvězdné brány ještě někdy nebudu moc odtrhnout od něčeho na tomhle principu, asi bych se vám vysmál do očí. Burn Notice to zvládl. Možná za to může počet agentů, speciálních jednotek a vojáků na metr čtverečný, možná je ta konspirace v pozadí tak dobře zpracovaná, že mě cliffhanger vždycky dokáže přitáhnout k dalšímu dílu. Každopádně jde ale o seriál výborně napsaný a správně satirický. Ačkoliv se to někdy pod krustou přímočarého humoru a recyklované stavby epizod může ztrácet. ()

The_God 

všechny recenze uživatele

Váhal jsem mezi 3 a 4*, ale nakonec dám tři (a imaginární půlku k tomu). Poměrně zajímavý koncept ne vlastní vinou bývalého špiona, který se snaží, aby ho vyškrtli z black listu. Narozdíl od Bonda, který na většinu problémů reaguje vytažením zbraně a odpálením výbušnin, řeší problémy hlavou a přípravou (a při tom nějak vytáhne zbraně a odpálí výbušniny). Jediná věc, která mi vyloženě vadí, je neustálé předhazování divákovi, že jde o špionský seriál, kdy hlavní hrdina uvádí komentáře svých akcí a plánů stylem "Když jste špion,..." ()

bartias 

všechny recenze uživatele

Atraktivní prostředí slunného Miami se snoubí ruku v ruce se zábavnými postavami. Bývalému agentovi CIA, který je šikovný bezmála jako legendární MacGyver, pomáhá vznětlivá bývalá (na jak dlouho?) přítelkyně a kámoš z oboru s tváří Bruce Campbella. Pátrání po tom, kdo ho vyhodil z agentury, si hlavní hrdina zpříjemňuje prací neoficiálního soukromého vyšetřovatele. Zábavná akce je příjemným odreagováním. ()

Galerie (1 048)

Zajímavosti (10)

  • Veškeré natáčení probíhá v Miami na Floridě. (ČSFD)
  • Příběh seriálu má svůj skutečný původ. Námět na scénář pochází od bývalého agenta Michaela Wilsona, který vyhledal tvůrce Matta Nixe, jemuž svůj příběh vylíčil. Reálný předobraz existuje i pro postavy Fiony nebo Sama. (prokda)

Reklama

Reklama