Reklama

Reklama

Conor MacNeill

Conor MacNeill

nar. 1988
County Antrim, Northern Ireland, Velká Británie

Biografie

Conor MacNeill je irský divadelní, filmový a televizní herec převážně vedlejších rolí.

MacNeill se narodil v County Antrim v severním Irsku a objevil se v takových filmech jako v anglickém krimi-thrilleru FIFTY DEAD MEN /2008/ nebo v dramatu režírovaném Macdarou Vallely PEACEFIRE /2008/. Cameo roli "Fanty" si střihnul v dramatu CHERRYBOMB /2009/ a postavu Davea ztvárnil v britsko-irském filmu FIVE MINUTES OF HEAVEN /2009/, který měl premiéru na Sundance Film Festival téhož roku. Vedlejší roli studenta ztvárnil v dobrodružném fantasy filmu CITY OF EMBER /2008/ po boku Tobyho Jonese, Billa Murraye a Saoirse Ronan.

Spolu s Risteárd Cooper hrál postavu Ciarana MacIonraca v irském komediálním seriálu AN CRISÍS /2010-2013/, za který obdržel cenu Golden Nymph pro mimořádný herecký výkon na Festival de Télévision de Monte-Carlo /2010/. V roce 2011 se objevil spolu s Brendanem Fraserem a Martinem McCannem v nezávislé komedii WHOLE LOTTA SOLE. Film měl premiéru na Tribeca Film Festivalu. S Davidem Wilmotem účinkoval v TV filmu SAVING THE TITANIC /2012/, kde ztvárnil roli Franka Bella. V roce 2013 získal pravidelnou roli vojína McIlvennyho v britském drama seriálu PRIVATES.

MacNeill divadelně debutoval na prknech divadla Donmar Warehouse v roce 2012 a spolu s Danielem Radcliffem se objevil ve hře "The Cripple of Inishmaan" v režii Michaela Grandageho v produkci divadla Noel Coward Theatre na londýnském West Endu.

Velmi hojně vystupuje i na irských divadlech, hrál v produkcích divadel Lyric Player's Theatre, Gate Theatre a Project Arts Centre. V roce 2011 byl nominován deníkem Irish Times na cenu pro nejlepšího herce ve vedlejší roli na Irish Theatre Awards.

Lukáš "gatuso" Častulík

Herec

Scenárista

Krátkometrážní
2016

Párty

Reklama

Reklama