foto

Robert Więckiewicz

  • nar. 30.6.1967 (52 let)
    Nowa Ruda, Województwo dolnośląskie, Polsko

Biografie

Poľská divadelná a filmová hviezda Robert Więckiewicz debutoval vo filme Samowolka a odvtedy v jeho filmografii v posledných rokoch rýchlym tempom pribúdajú ďalšie tituly. Účinkoval napríklad vo filmoch Psy II., Ogniem i mieczem, Vinci, Gwiezdne jaja, Solidarność – Solidarność, Południe - Północ, Francuski numer, Odwróceni (TV seriál), Świadek koronny, Pawełek, Grom, Jahodové víno, Wszystko będzie dobrze, Zero, Zwerbowana miłość, Lejdis a i. Jeho herecký talent si okrem divákov všímajú aj divadelní či filmoví kritici, vďaka ktorým má tento herec na svojom konte už niekoľko cien. Poslednými sú Najlepší poľský herec 2007 na MFF Gdaňsk, Najlepší herecký výkon na MFF Festroia Setúbal a poľská národná filmová cena Orol.

Zdroj: Forza Production House

Herecká filmografie

Filmy

2020 Najmro
2019 Ja teraz kłamię
Skrytá hra
2018 7 citů
Jako pes s kočkou
Klér
The Last Witness
2017 Konvoj
Volta
2016 Dark Crimes
Legendy Polskie: Jaga
Legendy Polskie: Twardowsky 2.0
Romantik
Vzpomínka na léto
2015 Król życia
Legendy Polskie: Twardowsky
Zrnko pravdy
2014 U strážnýho anděla
2013 Ambassada
Walesa: člověk naděje
2011 V temnotě
Výmyk
Ženský jsou jiný
2010 Kołysanka
Naverbovaná láska
Růžička
Trik
Śluby panieńskie
2009 Esterhazy
Nigdy nie mów nigdy
Nula
Pokoj v duši
Temný dům
2008 Jahodové víno
Kolik váží trojský kůň?
Lejdis
2007 Miłość w przejściu podziemnym (TV film)
Wszystko będzie dobrze
Świadek koronny
2006 Francuski numer
Fundacja
Kto nigdy nie żył...
Południe - Północ
2005 Solidarita, solidarita
2004 Vinci
2003 Superprodukcja
Tělo
2001 Pieniądze to nie wszystko
Pól serio
2000 Noc świętego Mikołaja (TV film)
Sezon na leszcza
1999 Ohněm a mečem
1998 Amok
1996 Poznaň 56
1994 Psy 2: Ostatnia krew
1993 Samowolka

TV seriály

2019 Odwróceni. Ojcowie i córki (TV seriál)
Episode 8 (E08)
Episode 7 (E07)
Episode 6 (E06)
další epizody (8)
2018 1983 (TV seriál)
Requiem (E08)
Mayday (E07)
Zrada (E06)
další epizody (8)
Oslněni světlem (TV seriál)
Epizoda 8 (E08)
Epizoda 7 (E07)
Epizoda 6 (E06)
další epizody (8)
2009 Strážce svědomí (TV seriál)
Trumna na urodziny (E04)
39 i pół (TV seriál)
Trasa (S02E05)
2008 Londyńczycy (TV seriál)
2007 Odwróceni (TV seriál)
2004 Kryminalni (TV seriál)
Oficer (TV seriál)
2003 Fala zbrodni (TV seriál)
Męskie-żeńskie (TV seriál)
2002 Samo życie (TV seriál)
Sfora (TV seriál)
1999 Na dobre i na złe (TV seriál)