foto

Zen Gesner

  • nar. 23.7.1970 (50 let)
    Van Nuys, California, USA

Biografie

Zen Gesner se narodil 23. června 1970 ve Van Nuys, v Kalifornii. Svůj herecký talent začal rozvíjet na střední škole. Po dokončení studia na Londýnské akademii hudby a dramatického umění (LAMDA) se vrátil do USA.

Jeho herecká kariéra začala v roce 1996 malou rolí ve filmu BLBÝ A BLBĚJŠÍ a téhož roku začala také jeho televizní kariéra v seriálu SINDIBÁDOVA DOBRODRUŽSTVÍ. O dva roky si zahrál ve filmu NĚCO NA TÉ MARY JE s Benem Stillerem, následovala role v seriálu PŘÁTELÉ, v romantické komedii s Jackem Blackem a Gwyneth Paltrow TEŽCE ZAMILOVÁN nebo v komediích PLNOU PAROU VZAD! a BLÁZNIVÁ OLYMPIÁDA.

ear.wig

Herecká filmografie

Filmy

2019 Gates of Darkness
2016 Paid in Full
2013 Mládeži nepřístupno
2011 Týden bez závazků
2008 Rex
Shattered!
2005 Bláznivá olympiáda
Fanaticky zamilován
2004 The Hollow
2003 Knee High P.I. (TV film)
Spiknutí v maloměstě'
2002 Legend of the Phantom Rider
Plnou parou vzad!
2001 Agent Bílá krvinka
Social Misfits
Těžce zamilován
X-Wamp
2000 Já, mé druhé já a Irena
1998 Něco na té Mary je
1997 Gettin' Up
1996 Kingpin
Skleněná klec
1995 Wish Me Luck
Žoldáci
1994 Blbý a blbější

TV seriály

2010 Myšlenky zločince (TV seriál)
Odraz tužeb (S06E08)
1998 Sindibádova dobrodružství (TV seriál)
Hell House (S02E22)
The Guardians (S02E21)
Stalkers (S02E20)
další epizody (10)
Přátelé (TV seriál)
Jak se Chandler líbal (S05E02)
1997 Sindibádova dobrodružství (TV seriál)
The Book of Before (S02E12)
The Invaders (S02E11)
The Passengers (S02E10)
další epizody (22)
1996 Sindibádova dobrodružství (TV seriál)
The Village Vanishes (S01E12)
The Prince Who Wasn't (S01E11)
Conundrum (S01E10)
další epizody (12)
1994 Compromising Situations (TV seriál)
1970 All My Children (TV seriál)

Video kompilace

2006 Best of Chris Isaak (video kompilace)

Host

TV pořady

2011 Take the Money & Run (TV pořad)

Fanoušci tvůrce