foto

Chuck Campbell

  • nar. 5.8.1969 (49 let)
    Halifax, Nova Scotia, Kanada
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Campbell se narodil ve městě Halifax v Kanadě. Studoval divadlo a získal titul na Dalhousie University. Svou kariéru začal jako herec hrající divadelní turné po USA a Kanadě. Později se přestěhoval do Toronta, aby začal pracovat ve filmu a v televizi. Též se věnoval rozhlasu a dabingu. V současné době bydlí ve Vancouveru (Britská Kolumbie).

Campbell hrál hlavně malé role, trochu větší přišla se seriálem STARGATE ATLANTIS. Původně byl najat jako záskok za Joe Flanigana (Mjr. John Sheppard) a poté jako záskok za Davida Hewletta (Dr. McKay). Nakonec získal roli jako technik v první sezóně a objevil se ve více než třiceti epizodách. Od počátku druhé sezóny v podstatě nahradil zemřelou postavu Petera Grodina, asistenta Elizabeth Weirové.

Pro tři sezóny neměla postava, kterou Campbell hrál, jméno. Byl vždy nazýván jako "technik". Nicméně v díle První úder Weirová mluví o postavě Campbella jako o Chuckovi, což je samozřejmě jeho skutečné jméno. Ve svém projevu o Pegasu ve Velké Británii Campbell řekl, že si myslel, že to byla chyba na straně Torri Higginson, ale režisér Martin Wood se rozhodl ponechat scénu stejně. Od té doby se postavě i nadále říkalo Chuck, na obrazovce ale stále nemá jméno.

V dalších rolích jsme Campbella mohli vidět jako postavu Tsuranon ve filmu JASON X, ve filmu IN THE MOUTH OF MADNESS (1994) a nebo v seriálu SVATINĚ, kde ztvárnil Muže dvou tváří. Campbell hrál také v inscenaci Romea a Julie. Poslední tvorbou je film DEADLY DESCENT.

Jacinda

Herecká filmografie

Filmy

2015 Real Murders: An Aurora Teagarden Mystery (TV film)
2013 Smrtící sestup (TV film)
2007 Déšť z pekla (TV film)
2001 Jason X
Náhlá úmrtí
Policajtka
2000 Last Debate, The (TV film)
Posedlý (TV film)
Temná legenda 2
1999 Divná spravedlnost (TV film)
Génius (TV film)
Superstar
1998 My Dog Vincent
1994 Šílenství

TV seriály

2011 Svatyně (TV seriál)
Přeměna (S03E14)
2009 Svatyně (TV seriál)
Rozloučení (S02E03)
Hvězdná brána: Atlantida (TV seriál)
Nepřítel před branami (S05E20)
2008 Svatyně (TV seriál)
Pětice (S01E07)
Fata Morgana (S01E03)
Svatyně pro všechny, 2. část (S01E02)
další epizody (4)
Hvězdná brána: Atlantida (TV seriál)
Pozůstatky (S05E15)
Ztracený kmen (S05E11)
První kontakt (S05E10)
další epizody (10)
2007 Painkiller Jane (TV seriál)
Hvězdná brána: Atlantida (TV seriál)
Smrtící spirála (S04E10)
Věštec (S04E08)
Unášeni proudem (S04E01)
další epizody (7)
2006 Hvězdná brána: Atlantida (TV seriál)
Rodneyho povznesení (S03E14)
Ozvěny (S03E12)
Návrat, 1. část (S03E10)
další epizody (13)
Hvězdná brána (TV seriál)
Projekt Pegasus (S10E03)
2005 Hvězdná brána: Atlantida (TV seriál)
Věž (S02E15)
Pod tlakem (S02E14)
Kritické množství (S02E13)
další epizody (11)
2004 Hvězdná brána: Atlantida (TV seriál)
Bratrstvo (S01E15)
2001 Pro dobrou věc (TV seriál)
2000 Pelswick (TV seriál)
1999 Twice in a Lifetime (TV seriál)
1997 Země: poslední konflikt (TV seriál)
1993 Prváci (TV seriál)
1990 Bojíte se tmy? (TV seriál)
Cesta do Avonlea (TV seriál)

Dokumentární

2013 Crystal Lake Memories: The Complete History of Friday the 13th
2009 His Name Was Jason: 30 Years of Friday the 13th (TV film)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace