foto

Chris Colfer

  • nar. 27.5.1990 (30 let)
    Fresno, California, USA

Biografie

Celým jménem Christopher Paul Colfer, narozen 27. května 1990 v pátém největším městě v Kalifornii, ve Fresnu. Měří 1 metr a 71 centimetrů. Během studia vystupoval v místních divadlech svého rodného města a angažoval se ve spoustě školních projektů, včetně jím režírované a napsané parodie na Sweeneyho Todda. Jako otevřený gay se na své střední škole setkal s šikanou. Později tyto zkušenosti uplatnil v seriálu GLEE, ve kterém hraje postavu excentrického gaye, který se potýká s touhou po uznání a zároveň šikanou spolužáků. Je nejmladší z herců v GLEE.

Byl nominován na cenu Emmy a spolu se svými kolegy se podělil o cenu Screen Actor Guild Awards.

whampingwillow

Herecká filmografie

Filmy

2021 Robodog
2016 Naprosto dokonalé
2012 Zasažen bleskem
2011 Glee Encore
2010 Marmaduk
2009 Glee: Director's Cut Pilot Episode
Russel Fish: The Sausage and Eggs Incident

TV seriály

2017 Julie's Greenroom (TV seriál)
2015 Nouzové přistání (TV seriál)
All About Elka (S06E20)
Glee (TV seriál)
Dreams Come True (S06E13)
2009 (S06E12)
We Built This Glee Club (S06E11)
další epizody (12)
2014 Nouzové přistání (TV seriál)
Straight Outta Cleveland (S05E17)
Glee (TV seriál)
The Untitled Rachel Berry Project (S05E20)
Old Dog, New Tricks (S05E19)
The Back-Up Plan (S05E18)
další epizody (12)
2013 Glee (TV seriál)
Previously Unaired Christmas (S05E08)
Puppet Master (S05E07)
Movin' Out (S05E06)
další epizody (19)
2012 Glee (TV seriál)
Glee, Actually (S04E10)
Swan Song (S04E09)
Thanksgiving (S04E08)
další epizody (21)
2011 Cleveland show (TV seriál)
How Do You Solve a Problem Like Roberta? (S02E11)
Glee (TV seriál)
Velmi neobyčejně veselé Vánoce (S03E09)
Drž si svých 16 (S03E08)
Políbila jsem dívku (S03E07)
další epizody (20)
2010 Glee (TV seriál)
Vánoce (S02E10)
Kurtova válka (S02E09)
Furt (S02E08)
další epizody (19)
2009 Glee (TV seriál)
Okresní kolo (S01E13)
Matrace (S01E12)
Vlasografie (S01E11)
další epizody (13)

Dokumentární

2019 Miluji tě, teď zemři - a.z.
2011 Glee Live! 3D (koncert)

Divadelní záznam

2012 8 (divadelní záznam)

Scenáristická filmografie

Filmy

2012 Zasažen bleskem

TV seriály

2014 Glee (TV seriál)
Old Dog, New Tricks (S05E19)

Host

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(73)