foto

Naya Rivera

  • nar. 12.1.1987 (31 let)
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Naya Rivera se narodila 12.1.1987 v Kalifornii. Většinu života strávila v okolí Los Angeles. Už jako malé dítě vystupovala v reklamách a její první větší úspěch byla role v sitcomu ROYAL FAMILY, který produkoval Eddie Murphy. V letech 1992-2002 jsme ji mohli vidět v několika malých rolích ve THE FRESH PRINCE OF BEL-AIR, FAMILY MATTERS, LIVE SHOT, BAYWATCH, SMART GUY, HOUSE BLEND, EVEN STEVENS, HIGH FIVE a THE MASTER OF DISGUISE. V roce 2002 získala roli v jedné epizodě THE BERNIE MAC SHOW, kde nakonec pokračovala v práci na dalších pěti epizodách. V následujících letech účinkovala např. v epizodě 8 SIMPLE RULES nebo CSI: MIAMI.

Největší úspěch v její kariéře přišel v roce 2009, když získala roli Santany Lopez, roztleskávačky v seriálu GLEE. V GLEE má za sebou první sérii jako vedlejší postava, v druhé sérii by měla spolu s druhou roztlestkávačkou (Heather Morris) dostat více prostoru a zařadit se po bok ostatních herců jako tzv. series regulars.

Lum3n

Herecká filmografie

Filmy

2017 Mad Families
2014 At the Devil's Door
2013 Kdo zachrání Vánoce?
2009 Glee: Director's Cut Pilot Episode
2002 House Blend (TV film)
Pán převleků

TV seriály

2017 Step Up: High Water (TV seriál)
2016 Americký táta (TV seriál)
The Unincludeds (S13E11)
2015 Devious Maids (TV seriál) - herec, a.z.
Anatomy of a Murder (S03E13) - a.z.
The Turning Point (S03E07)
The Awful Truth (S03E03)
další epizody (5)
Glee (TV seriál) - herec, a.z.
Dreams Come True (S06E13)
2009 (S06E12) - a.z.
We Built This Glee Club (S06E11) - a.z.
další epizody (8)
2014 Glee (TV seriál)
Old Dog, New Tricks (S05E19)
The Back-Up Plan (S05E18)
Opening Night (S05E17)
další epizody (8)
2013 Glee (TV seriál)
Previously Unaired Christmas (S05E08)
Puppet Master (S05E07)
Movin' Out (S05E06)
další epizody (15)
2012 Glee (TV seriál)
Swan Song (S04E09)
Thanksgiving (S04E08)
Glease (S04E06)
další epizody (18)
2011 Glee (TV seriál)
Velmi neobyčejně veselé Vánoce (S03E09)
Drž si svých 16 (S03E08)
Políbila jsem dívku (S03E07)
další epizody (21)
2010 Glee (TV seriál)
Vánoce (S02E10)
Kurtova válka (S02E09)
Furt (S02E08)
další epizody (19)
2009 Glee (TV seriál)
Okresní kolo (S01E13)
Matrace (S01E12)
Vlasografie (S01E11)
další epizody (13)
2008 Kriminálka Miami (TV seriál)
Pros o smilování (S07E09)
2002 8 Simple Rules... for Dating My Teenage Daughter (TV seriál)
2001 The Bernie Mac Show (TV seriál)
2000 Báječní Stevensovi (TV seriál)
1997 Smart Guy (TV seriál)
1995 Live Shot (TV seriál)
1991 Royal Family, The (TV seriál)
1990 Fresh Prince (TV seriál)
1989 Family Matters (TV seriál)
Pobřežní hlídka (TV seriál)

Dokumentární

2017 And the Winner Isn't
2011 Glee Live! 3D (koncert)
2010 Když mně bylo 17 (TV seriál)

TV pořady

2017 Teen Choice Awards 2017 (TV pořad)
2014 40th Annual People's Choice Awards, The (TV pořad)
2013 Styled to Rock (TV pořad)
The Queen Latifah Show (TV pořad)
2011 The Glee Project (TV pořad)
Zlatý Glóbus 2011 (TV pořad)
2010 Postavte se rakovině (TV pořad)
Talk show bez zábran (TV pořad)
2009 RuPaul's Drag Race (TV pořad)
2005 Umíte tančit? (TV pořad)
2004 The X Factor (TV pořad)
2002 Módní policie (TV pořad)
1997 The View (TV pořad)

Hudební videoklipy

2012 2Cellos ft. Naya Rivera: Supermassive Black Hole (hudební videoklip)
2002 B2K - Why I Love You (hudební videoklip)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace