foto

Peter Bonerz

  • nar. 6.8.1938 (79 let)
    Portsmouth, New Hampshire, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Americký herec a režisér Peter Bonerz narozen 6.srpna 1938 v Portsmouth, v Novém Hampshire. Vyrůstal v Milwaukee ve Wisconsinu, kde také pravidelně navštěvoval Marquette University High School. V roce 1960 se rozhodl pro divadelní kariéru. Začínal s talentovanou skupinou vystupovat v New Yorku. Po službě v armádě se připojil ke skupině prosperujících hereckých souborů v San Franciscu.

Měl řadu hereckých příležitostí včetně MEDIUM COOL (1969) a HLAVA 22 (1970), než dostal jednu z hlavních rolí v THE BOB NEWHART SHOW, jako výstřední kamarád zubaře Jerry Robinson. Zde také režíroval a později se vyvinul do jednoho z nejvíc plodných režisérů osmdesátých a devadesátých let. Show začala v roce 1972 a probíhala 6 sezón s hodnocením mezi prvními 20 nejlepšími. V prvních třech sezónách si přinesl Bonerz mezinárodní uznání.

Dopracoval se k velmi náročné, ale úspěšné kariéře, jako filmový a televizní režisér. Jedna z jeho pozdějších rolí byl např. také psychiatr v SERIAL (1980). Později se věnuje také režijní filmografii, kde pomáhá s mnoha seriály, jako např. KUTIL TIM (1991), PŘÁTELÉ (1994), a mnoha dalšími. Ze současnosti ho můžeme znát z filmu MUŽ NA MĚSÍCI (1999).

Matyáš "Matyeos" Tošovský

Režijní filmografie

Filmy

1989 Policejní akademie 6: Město v obležení
1988 Sharing Richard (TV film)
1981 Nikdo není dokonalý

TV seriály

2010 $#*! My Dad Says (TV seriál)
2006 Joey (TV seriál)
Joey drží palce (S02E21)
Joey a vousáč (S02E18)
2005 Joey (TV seriál)
Joey chodí na angličtinu (S02E06)
2004 Stones, The (TV seriál)
2003 Můj velký tlustý řecký život (TV seriál)
2002 Good Morning, Miami (TV seriál)
2001 Three Sisters (TV seriál)
1999 Movie Stars (TV seriál)
1998 The Hughleys (TV seriál)
Přátelé (TV seriál)
Kdo půjde za svědka (S04E22)
Pozvání na svatbu (S04E21)
Joey není ve své kůži (S04E14)
1997 Soul Man (TV seriál)
Třeba mě sežer (TV seriál)
Přátelé (TV seriál)
Na tahu (S04E09)
Chandler v bedně (S04E08)
Upoutaný Chandler (S04E03)
další epizody (4)
1996 Mr. Rhodes (TV seriál)
Pearl (TV seriál)
Přátelé (TV seriál)
Vzpomínky (S03E06)
1995 Hope & Gloria (TV seriál)
Minor Adjustments (TV seriál)
NewsRadio (TV seriál)
The Naked Truth (TV seriál)
Přátelé (TV seriál)
Rossovo odhalení (S02E07)
Zubařům nevěřte (S01E20)
Hledá se opičák (S01E19)
1994 Přátelé (TV seriál)
Opička (S01E10)
1993 Animáci (TV seriál)
1992 Flying Blind (TV seriál)
Room for Two (TV seriál)
1991 Kutil Tim (TV seriál)
1990 Křídla (TV seriál)
True Colors (TV seriál)
1989 Doctor Doctor (TV seriál)
1988 Murphy Brown (TV seriál)
Thorns, The (TV seriál)
1986 Alf (TV seriál)
My Sister Sam (TV seriál)
1985 George Burns Comedy Week (TV seriál)
1984 E/R (TV seriál)
1st & Ten (TV seriál)
1982 9 to 5 (TV seriál)
1979 Archie Bunker's Place (TV seriál)
1976 Good Heavens (TV seriál)
1975 Když je všechno jinak (TV seriál)

Dokumentární

2002 Sweet Spot, The (TV seriál)

Herecká filmografie

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace