foto

Tate Taylor

  • nar. 3.6.1969 (49 let)
    Jackson, Mississippi, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Narodil se a vyrostl v Jacksonu v Mississippi a vystudoval Univerzitu v Mississippi. Poté, co strávil nějaký čas v New Yorku, se přestěhoval do Los Angeles, aby se zde věnoval filmové kariéře. V roce 2004 natočil svůj režijní debut, kterým byl kritikou velice ceněný krátký snímek Chicken Party, jenž napsal, režíroval a také si v něm zahrál. Chicken Party vyhrál soutěže na celkem osmi festivalech a na dalších dvanácti se umístil.

Taylorovým prvním celovečerním snímkem byl film Pretty Ugly People, který měl premiéru na podzim 2009. Černá komedie, kterou Taylor napsal a režíroval, se natáčela v exteriérech Glacier National Park v Montaně, v Chicagu a v Los Angeles, a její natáčení obnášelo koordinaci velice náročného časového plánu a celé řady herců. Taylorovi se její zásluhou podařilo zapsat se do povědomí kritiky i diváků jako režisér a scenárista, který má před sebou slibnou kariéru.

V Mississippi společně s Kathryn Stockett, autorkou knihy Černobílý svět, založil výukový program, který si klade za cíl učit scenáristy a režiséry kreativní a strukturální metodiku. Jako herec má Taylor na svém kontě dlouhou řádku pozoruhodných výkonů a naposledy byl k vidění ve filmu Winter's Bone, jenž v roce 2010 získal na festivalu Sundance hlavní cenu poroty.

Falcon

Režijní filmografie

Filmy

2019 Eve
2016 Dívka ve vlaku
2014 Get On Up - Příběh Jamese Browna
2011 Černobílý svět
2008 Pěkně hnusný lidi
2003 Chicken Party

TV seriály

2019 Joyland (TV seriál)
2015 Grace and Frankie (TV seriál)
The End (S01E01)

Scenáristická filmografie

Herecká filmografie

Filmy

2010 Do morku kosti
Láska a nedůvěra
2008 Prop 8: The Musical
2005 Wannabe
2004 Překročit všechna pravidla
2003 Chicken Party
2002 Jsem agent
2001 Padre
Planeta opic
2000 Auto Motives
1997 Romy a Michele

TV seriály

2008 Sordid Lives: The Series (TV seriál)
2003 A.U.S.A. (TV seriál)
2001 Odpočívej v pokoji (TV seriál)
Nový člověk (S01E10)
2000 Queer as Folk (TV seriál)
1999 Čarodějky (TV seriál)
Zakletý obraz (S02E03)
1995 Kancelářská krysa (TV seriál)

Producentská filmografie

Fanoušci tvůrce

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace