Reklama

Reklama

Get On Up - Příběh Jamese Browna

  • Česko Příběh Jamese Browna (více)
Trailer 2

VOD (1)

James Brown byl nespoutaný živel, jenž si vždycky dělal, co chce. Nesnesitelná frackovitost, kterou v plné kráse rozbalí hned v úvodu filmu, má hluboké kořeny v jeho minulosti. K ní se divák propracovává postupně, prostřednictvím retrospektivních střípků, které odhalují nelehké dětství v dobách hospodářské krize, odloučení od rodičů, pobyt v polepšovně a v base. James se nikde nenaučil pravidla, podle kterých společnost fungovala. I proto je permanentně porušoval. Na druhou stranu se nebál měnit zavedené pořádky, což mu pomáhalo v zásadních životních a především hudebních rozhodnutí. Film Get On Up, který si název vypůjčil od jedné z nejslavnějších Brownových písniček, je nejen silným životním příběhem, ale zároveň si ho lze užít jako hudební koncert napěchovaný jeho největšími peckami. (CinemArt)

(více)

Videa (20)

Trailer 2

Recenze (95)

Gore 

všechny recenze uživatele

Mám rád životopisné filmy a o hudebnících ještě víc. James Brown byla zajímavá postava, ale jeho portrét v tomhle filmu byl rutinně zpracován a bez jeho démonů. Spíše to byl pochvalný medailonek zarytého fandy, než plnohodnotný životopis, kde temná stránka byla jen jemně načrtnutá, aby se neřeklo. Navíc to nepřehledné skákání mezi roky mi už začínalo trochu vadit, stejně jako Brownovi stálé pomrkávání do kamery, které mělo zřejmě tu danou scénu ještě dovysvětlovat těm méně chápavým, co mají jen pět tříd základky. Dost scén bylo zkrácených a některé byly jen načrtnuté, ale už nedovyprávěné. Pointa scéna pak chyběla někde úplně. Nebýt hudební složky filmu a výkonu Bosemana, bylo by hodnocení ještě nižší. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Po prvních chvilkách Brownova hudebního vystoupení jsem zjistila, že na tuhle hudbu musím mít zavřené oči, mít to správné naladění a pak to nechat do sebe pomalu transfundovat. Za chvíli to se mnou pohnulo a já ožívala v rytmu jeho zpěvu, podupávala nohama do země a pak mě to postupně zvedalo obrazně ze židle. Jeho život byl jako jeho zpěv. Někdy k uzoufání smutná, jindy živelná jak povoden. Chadwick Boseman je herecký bůh, hrál to tak uvěřitelně, že jsem pak na YouTube pomalu nepoznala, kdo je originál a kdo je Boseman. Když jsem si poslechla jeho duet s Pavarottim, tak jsem byla vedle, poslechněte si to. Jen mě mrzí, že ta dlouhá stopáž mnohé odradí, ale kdo tuhle hudbu miluje, neváhejte.Ruleta 2018 ()

Reklama

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Jez Butterworth, John-Henry Butterworth | Hudba: Thomas Newman | Distribúcia: Universal Pictures | Štúdio: Imagine Entertainment, Jagged Films, Wyolah Films | Rozpočet: 30 miliónov $ | Tržby: 31,9 miliónov $ | Ocenenia: AAFCA - Najlepší súbor. Motion Pictures Sound Editors - Golden Reel Award, New York Film Critics - NYFCO Award (Najlepšie použitá hudba). Spolu: 4 výhry a 14 nominácií || Energetické tornádo, životný výkon multitalentovaného Chadwicka Bosemana, a v neposlednej rade umelecky najvypracovanejší a najautentickejší biografický film, ktorý som doteraz videl. Milujem film o Rayovi Charlesovi, pretože vedľa toho, že je hudobne prepracovaný, je i neskutočne emotívny. Get on Up má síce trošku menej emotívnych pasáží, ale namiesto vykreslovania tragického osudu kráľov funku sa sústredí viac na samotné javyskové performance a to v doposial nevídanej forme. Znovu som si pripomenul, ako veľmi ma baví funk / soul, a tak už niekoľko dní mi hrajú dobový majstri žánru v iTunesu :) 95% | Blu-Ray, PortaPro, EN DTS | ()

Noviik 

všechny recenze uživatele

Jasně, Tate Taylor se mohl více odvázat, ukázat Jamese a celou jeho neskutečnou kariéru odvážněji, zběsileji a v celé jeho kráse včetně té temné stránky. Ale i tak se mi Get on Up zatraceně líbil a ani chvíli mě nenudil. Navíc ten úžasný výkon Chadwicka Bosemana! Ten byl v roli Kmotra soulu neskutečný. ()

West 

všechny recenze uživatele

Životopisné filmy bývají celkem oříšek a kolikrát se to dost nepovede, protože je hlavní představitel buď nesympatický, nebo naprosto nesrovnatelný od originálu. A občas bývá příběh daleko od pravdy , hodně poupravený aby byl zajímavější a snesitelnější. James Brown byl legenda.. Osobně jsem na něm byl 2x v Praze a naposled nekolik měsíců po jeho koncerte zemřel, ale v 73 letech to na parketě rozjížděl v takovým stylu , že mi běhal mráz po zádech. A tak jsem dlouho čekal co z toho vzejde. No a ono to nakonec bylo víc než jen dobré. Chadwick Boseman tady prostě předvádí úchvaten hereckej výkon. Příběh se snaží být dost odlišný od těch které známe. Jede se totiž na střídačku - Back in time (Budoucnost - Minulost) Hudba je na jedničku a zpracování též. Jen tam přece něco chybělo. Ray měl například víc k realitě -vnitřní démony alkoholu a drog. U Browna to nebylo tolik ukázáno a nebudem si lhát, ten na tom jel daleko víc než samotnej Charles. Vyobrazení jeho temné stránky není v tomto filmu tak objektivní a zaměřuje se spíše na tu hudbu a jeho charakter. Přece se mi zdá, že je to tu hrozně podhodnocené. Tohle je totiž velice kvalitní snímek a zaslouží si být v červené. 79% ()

Galerie (70)

Zajímavosti (8)

  • V jedné scéně za Jamesem (Chadwick Boseman) přijde jeho matka do Apolla, kde vystupuje. V kině Apollo se konala i celosvětová premiéra filmu. (mjkuba)
  • James Brown získal během své dlouhé kariéry přezdívky "Mr. Please Please Please", "Mr. Dynamite", nejčastěji ale "The Godfather of Soul". (Rakosnicek77)
  • Spoločnosť Universal posunula dátum americkej premiéry filmu z pôvodného 17. októbra 2014 na 1. august toho istého roka. Urobila tak kvôli iným projektom. (Hudakfilms)

Reklama

Reklama